Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις της συνεδρίασης της επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες! – Κυπριακός αγγελιοφόρος

Κάνοντας μια νέα αξιολόγηση για την αύξηση των περιπτώσεων τοπικών κοροναϊών, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νόσων. Μεταξύ των αποφάσεων, να ξεκινήσει η πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση σε αραιωμένη μορφή τη Δευτέρα, εκτός από τα σχολεία στην περιοχή μεταξύ Çatalköy και Karşıyaka. Στα σχολεία μεταξύ Çatalköy και Karşıyaka, υπάρχει διαδικτυακή παροχή εκπαίδευσης, καθώς και το κλείσιμο χώρων εργασίας και δραστηριοτήτων στην περιοχή μεταξύ Alsancak και Karşıyaka μέχρι τη δεύτερη απόφαση από τις 05:00 τη Δευτέρα.

Αποφασίζοντας να σταματήσει τις δραστηριότητες στο καφενείο, το εστιατόριο, το ζαχαροπλαστείο, το στοιχηματικό γραφείο, το κομμωτήριο, το κέντρο ομορφιάς, το καφενείο, το γυμναστήριο, το πίτα, το κουλούρι, το κουρείο μετά τις 22:00 το βράδυ, το υπουργείο αποφάσισε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο η σειρά ανακοίνωσε περισσότερες αποφάσεις.

Ως εκ τούτου, κρίθηκε σκόπιμο να σταματήσει η πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση (συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών μαθημάτων, των ιδιωτικών μαθημάτων και των μαθημάτων) και να στραφεί σε διαδικτυακή εκπαίδευση μέχρι την επόμενη απόφαση που θα ληφθεί σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της περιοχής μεταξύ Çatalköy και Karşıyaka .

Τα σχολεία εκτός αυτής της περιοχής θα βρίσκονται σε αραιωμένη εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο (συμπεριλαμβανομένων τάξεων, σπουδών, ιδιωτικών μαθημάτων και μαθημάτων) από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

ΠΗΓΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ωστόσο, δεν κρίθηκε κατάλληλο για μαθητές και καθηγητές που κατοικούσαν στην περιοχή Çatalköy-Karşıya και πήγαν σε άλλες περιοχές για να σπουδάσουν και να εργαστούν, να πάνε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και να εργαστούν μέχρι την επόμενη απόφαση.

Λόγω της αυξανόμενης τοπικής μόλυνσης στα σύνορα μεταξύ Alsancak και Karşıyaka, αποφασίστηκε να κλείσουν ορισμένοι χώροι εργασίας και δραστηριότητες σε αυτές τις περιοχές μέχρι τη δεύτερη απόφαση που θα ληφθεί από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 05.00. Οι θέσεις και οι δραστηριότητες που πρέπει να κλείσουν είναι οι εξής:

“Χώροι διασκέδασης, μπαρ, κλαμπ, ταβέρνες, κινηματογράφοι, καφετέριες, γραφεία στοιχημάτων, γυμναστήρια, αίθουσες μασάζ, διαδικτυακές καφετέριες, κουρείο, κομμωτήρια, σαλόνια ομορφιάς, αίθουσες τατουάζ, αίθουσες μασάζ.”

Εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, μπουφέδες κ.λπ. στην περιοχή. Θα γίνουν ρυθμίσεις έτσι ώστε να είναι ανοιχτές μόνο υπηρεσίες πακέτου και παραλαβής των θέσεων.

Στη δήλωση του υπουργείου, άλλες αποφάσεις παρατίθενται ως εξής:

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην προηγούμενη συνάντηση, οι οποίες ήταν έγκυρες, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται όπως αναφέρεται παρακάτω.

Μετά τις 22:00, αποφασίστηκε ότι η απόφαση διακοπής των δραστηριοτήτων στους τομείς του καφέ, του εστιατορίου, του ζαχαροπλαστείου, του στοιχήματος, του κομμωτηρίου, του κέντρου ομορφιάς, του καφενείου, του καφέ, του γυμναστηρίου, της πίτας, του κουλούρι, του κουρείου συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς πρέπει να επαναλαμβάνουν τις δοκιμές PCR κάθε δεκατέσσερις ημέρες.

Τα άτομα που διαμένουν ή εργάζονται στο Pile θα μπορούν να μεταφέρουν χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν τα τρέχοντα αρνητικά αποτελέσματα δοκιμής PCR εντός 72 ωρών.

Λόγω της αύξησης των τοπικών υποθέσεων στη χώρα μας, οι υπάλληλοι του ΟΗΕ, της ΕΕ, της Βρετανικής Βάσης, της Ζώνης Buffer, των Αγνοουμένων και της Ειρηνευτικής δύναμης θα μπορούν να εισέλθουν χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR τις τελευταίες 72 ώρες.

Θεωρήθηκε σκόπιμο για τους ασθενείς που κατοικούσαν στη Βόρεια Κύπρο και έλαβαν ρουτίνα θεραπεία / θεραπεία στη Νότια Κύπρο να μετακινηθούν στη Νότια Κύπρο χωρίς καθημερινή καραντίνα για να μην υποστούν θυματοποίηση και να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους. Ο ασθενής και ο συνοδός του (εάν είναι απαραίτητο) που θα μεταφερθούν για λόγους υγείας πρέπει να υποβάλουν τα αρνητικά αποτελέσματα της εξέτασης PCR που έγιναν τις τελευταίες 3 ημέρες κατά την άφιξη. Επιπλέον, οι ασθενείς και οι σύντροφοι που επιστρέφουν στη χώρα μας μετά τη θεραπεία θα πρέπει να κάνουν ξανά εξετάσεις PCR την έβδομη και τη δέκατη τέταρτη ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα και να υποβάλουν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο μας.

Έχει αποφασιστεί ότι η διέλευση ατόμων που κατοικούν στο Βορρά και εργάζονται στη Νότια Κύπρο υπόκειται σε καραντίνα μέχρι την επόμενη απόφαση.

Έχει αποφασιστεί ότι η διέλευση ατόμων που κατοικούν στο Νότο και εργάζονται στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα μέχρι την επόμενη απόφαση.

Έχει αποφασιστεί ότι το πέρασμα των μαθητών που κατοικούν στο Βορρά και σπουδάζουν στη Νότια Κύπρο και οι γονείς τους υπόκεινται σε καραντίνα μέχρι την επόμενη απόφαση.

Δεδομένου ότι καθυστέρησε το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας, αποφασίστηκε ότι το πέρασμα των μαθητών και των γονέων τους που διαμένουν στο Νότο και σπουδάζουν στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα μέχρι την επόμενη απόφαση.

Εντός του πεδίου εφαρμογής του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή, κρίθηκε σκόπιμο για άτομα που ασχολούνται με ανεπαφικές συναλλαγές να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς καραντίνα.

Έχει αποφασιστεί ότι τα ασθενοφόρα διασχίζουν τη συνοριακή πύλη Yeşilırmak για λόγους υγείας μόνο, χωρίς καραντίνα υπό διαμετακόμιση, και άλλες διασταυρώσεις υπόκεινται σε καραντίνα.

Κρίθηκε σκόπιμο για τους κατοίκους του Beyarmudu να κάνουν καθημερινή μετάβαση στην Άνω Περιοχή χωρίς καραντίνα προκειμένου να ασκήσουν τις κτηνοτροφικές και γεωργικές τους δραστηριότητες στην Άνω Περιοχή.

Αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση να μην συγκεντρωθούν περισσότερα από 10 άτομα σε σπίτια μέχρι την επόμενη απόφαση.

Τελετές ανοίγματος στο χώρο εργασίας, γάμοι, κινηματογράφος, θέατρο, γενέθλια, συλλογική λατρεία, αρραβώνα, γάμος, θρησκευτικό φεστιβάλ κ.λπ. αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση για παύση των δραστηριοτήτων της έως την επόμενη απόφαση.

Αποφασίστηκε να γίνουν κηδείες με τη συμμετοχή μόνο συγγενών πρώτου βαθμού.

Έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή ομαδικών αθλητικών αγώνων χωρίς θεατές. “

Στην ΤΔΒΚ, η μερική περίοδο απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ 22:00 το βράδυ και 05:00 το πρωί, που επιβάλλεται με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, θα λήξει στις 25 Ιανουαρίου.

Source