Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του έργου “Προστατεύουμε τα παιδιά μας από τον εικονικό εχθρό”

Το Κέντρο Δια βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Akın Doğu (YABEM) και η Επιτροπή του Πρωθυπουργού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών, με την υποστήριξη του Δήμου Gönyeli, του Δήμου Girne, του δήμου Değirmenlik, του δήμου Beyarmudu και του τουρκικού δήμου Λευκωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Προστατεύουμε τα παιδιά από τον εικονικό εχθρό». η εκπαίδευσή τους ολοκληρώθηκε.

Στο πλαίσιο του έργου, οι γονείς εκπαιδεύτηκαν στο Beyarmudu, το Girne, το Değirmenlik, τη Λευκωσία και το Gönyeli με το έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε για τον προσδιορισμό των επιπέδων χρήσης των παιδιών στο Διαδίκτυο, την κατάσταση του εθισμού στο Διαδίκτυο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς με τα παιδιά τους σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου. Στη δεύτερη φάση του έργου, το οποίο θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021, με τη συμπερίληψη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού, θα δοθούν εκπαιδεύσεις στους εκπαιδευτικούς σχετικά με το θέμα.

Τα αποτελέσματα του έργου “Εμείς προστατεύουμε τα παιδιά από τον εικονικό εχθρό” ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Near East University Communication Faculty Orange Hall. Στη συνάντηση, ο Αντιπρύτανης του Near East University Assoc. Δρ. Murat Tüzünkan, Διευθυντής Κέντρου Δια βίου Εκπαίδευσης Near East University Assoc. Δρ. Ο ğiğdem Hürsen, ο Πρόεδρος της Πρωθυπουργίας της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών Χασάν Καραότσου, ο Δήμαρχος Μπεϊρμούδου İlker Edip, ο εκπρόσωπος του Δήμου Gönyeli Şahin Karasalih και ο εκπρόσωπος του Δήμου Girne Misli Kadıoğlu ήταν παρόντες.

Εικονικές απειλές που ειπώθηκαν στους γονείς

Πανεπιστήμιο Κερύνειας, Τμήμα Εκπαίδευσης Τεχνολογίας Υπολογιστών, Asst. Ανάδοχος Δρ. Erinç Erçağ και ειδικός ψυχολογικής συμβουλευτικής και καθοδήγησης Asst. Ανάδοχος Δρ. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων που έδωσε ο Ayhan Çakıcı, οι κίνδυνοι σε εικονικά περιβάλλοντα εισήχθησαν στους γονείς και πώς τα παιδιά μπορούσαν να προστατευτούν από εικονικούς εχθρούς.

Εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο, κυνηγοί στον κυβερνοχώρο, δημοσίευση εμπιστευτικών πληροφοριών, ηλεκτρονικό ψάρεμα, απάτη, κακόβουλο λογισμικό, ασφάλεια πληροφοριών και παραβίαση, ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και προσωπικών πληροφοριών, λογισμικό οικογενειακής προστασίας, ρυθμίσεις κοινωνικής δικτύωσης, εθισμός, εθισμός στο Διαδίκτυο, εθισμός παιχνιδιών, αποτελεσματικός στο χρόνο εκπαιδεύσεις σχετικά με τη χρήση και προτάσεις λύσεων για τον εθισμό στο Διαδίκτυο.

Ο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται παίζοντας παιχνίδια στο Διαδίκτυο …

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις απόψεις των γονέων που συμμετείχαν στην εκπαίδευση, αποκαλύφθηκε ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο περνούν ενεργά τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα στο Διαδίκτυο. Ήταν αποφασισμένο ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για ακαδημαϊκές σπουδές, επικοινωνία, παιχνίδια, δημιουργία νέων φίλων, ακρόαση μουσικής, χρήση κοινωνικών μέσων και παρακολούθηση βίντεο, όπως ταινίες και ντοκιμαντέρ. Στη βιβλιογραφία, η χρήση υπολογιστή και διαδικτύου που υπερβαίνει τις 8-10 ώρες την εβδομάδα εκφράζεται ως εθισμός. Διαπιστώθηκε ότι σε 26 από τους 52 γονείς που συμμετείχαν στο έργο, τα παιδιά τους χρησιμοποιούσαν το Διαδίκτυο / υπολογιστή για 21 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα. Οι γονείς δηλώνουν ότι απαιτείται εκπαίδευση για τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με ασφάλεια.

Ανάδοχος Δρ. Tüzünkan: “Οι γονείς χρειάζονται εκπαίδευση για ασφαλή χρήση του Διαδικτύου …”

Μιλώντας πρώτα στη συνάντηση, Αντιπρύτανης Αναπληρωτής Πανεπιστημίου Near East. Δρ. Ο Murat Tüzünkan δήλωσε ότι το έργο, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία επτά ιδρυμάτων, έδειξε ότι το 80% των οικογενειών δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με το εάν τα παιδιά τους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Επισημαίνοντας ότι με το COVID-19, οι μαθητές και τα παιδιά ασχολούνται πολύ περισσότερο με τις τεχνολογικές συσκευές και το Διαδίκτυο, Assoc. Δρ. Ο Tüzünkan προειδοποίησε ότι η αύξηση της χρήσης παιδιών στο Διαδίκτυο τους έκανε να εθίζονται στο Διαδίκτυο. Τονίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης των γονέων σχετικά με τον εθισμό στην οθόνη, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά τις προσωπικές, κοινωνικές και ακαδημαϊκές πτυχές των παιδιών μας, Assoc. Δρ. Ο Tüzünkan είπε, «Οι γονείς μπορεί να είναι ανεπαρκείς για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας. Πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα για την ενημέρωση των παιδιών για τον κυβερνοχώρο και για την εξασφάλιση της ασφάλειάς τους. “Αυτό το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ενημέρωση των γονέων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβουν”, είπε.

Ανάδοχος Δρ. Çiğdem Hürsen: “Τα παιδιά προτιμούν να περνούν χρόνο στο Διαδίκτυο αντί να κοινωνικοποιούνται …”

Εκφράζοντας ότι το έργο υλοποιήθηκε με μεγάλες προσπάθειες, ο Πρόεδρος Assoc του κέντρου δια βίου εκπαίδευσης Near East University (YABEM). Δρ. Ο Çiğdem Hürsen δήλωσε επίσης ότι πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα.

Δηλώνοντας ότι 75 οικογένειες παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ο Çiğdem Hürsen είπε ότι 36 παιδιά που συμμετέχουν στην έρευνα περνούν πάνω από 3 ώρες την ημέρα στο Διαδίκτυο. Υπογραμμίζοντας ότι αυτό που κάνουν τα παιδιά ενώ περνούν το χρόνο τους στο διαδίκτυο είναι σημαντικό, Assoc. Δρ. Ο Hürsen είπε ότι τα περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να παίξουν παιχνίδια. Ανάδοχος Δρ. Ο Hürsen τόνισε ότι αυτή η κατάσταση επηρέασε αρνητικά την ακαδημαϊκή ζωή, τις επιδόσεις και τις κοινωνικές σχέσεις των παιδιών. Ένα από τα τρομακτικά αποτελέσματα της μελέτης είναι ότι δείχνει ότι τα παιδιά προτιμούν να περνούν χρόνο στο διαδίκτυο αντί να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους.

Χασάν Καραόκσου: “Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις στην κοινωνία …”

Η Επιτροπή του Πρωθυπουργού κατά των Ναρκωτικών Χασάν Καραόκτσου δήλωσε ότι δημιούργησε ένα πολύ καλό έργο για τα κοινωνικά μέσα και τον εθισμό στο Διαδίκτυο με τη συνεργασία του Near East University και των τοπικών διοικήσεων. Ο Karaokçu είπε, «Ήταν ένα έργο που στοχεύει στην προστασία ολόκληρης της κοινωνίας από τον εικονικό εχθρό. Ως προκαταρκτική μελέτη, προσδιορίσαμε την κατάσταση των οικογενειών. Έχουμε αποκτήσει πολύτιμα δεδομένα. Είδαμε ότι έχουμε πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουμε σε αυτό το θέμα. Θα συνεχίσουμε να προτείνουμε λύσεις υπό το φως επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την κοινωνία και τις οικογένειες. Ευχαριστώ όλους όσους εργάζονται ».

İlker Edip: “Ένα από τα πολύτιμα έργα που πρέπει να γίνει για λογαριασμό της κοινωνίας …”

Ο δήμαρχος Beyarmudu İlker Edip εξέφρασε την ευτυχία του να συμμετάσχουν στο έργο ως τοπικές κυβερνήσεις. Ο δήμαρχος Edip δήλωσε ότι οι τοπικές διοικήσεις είναι ένα από τα πλησιέστερα ιδρύματα στους πολίτες και ότι έχουν λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας και εξασφάλισαν την πραγματοποίηση των εκπαιδεύσεων. Αναφερόμενος στην αύξηση του εθισμού στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, ο Edip ανέφερε ότι έχει γίνει σοβαρή μελέτη. Ο kerlker Edip πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνονται και να υποστηρίζουν τα έργα που αφορούν την κοινωνία.

Misli Kadıoğlu: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τη μελέτη …”

Εκφράζοντας ότι ο Δήμος Girne αποδίδει σημασία στις επιστημονικές μελέτες και στις διοργανικές σχέσεις, ο εκπρόσωπος του Δήμου της Κερύνειας, Misli Kadıoğlu, δήλωσε ότι ήταν πολύ χαρούμενοι που υποστήριξαν τη μελέτη. Δηλώνοντας ότι η διοργανική συνεργασία είναι σημαντική για άτομα που δεν εξαρτώνται, είναι ελεύθερα, συνειδητά, υγιή και έχουν ισχυρή επικοινωνία, ο Kadıoğlu υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να ευαισθητοποιήσουμε τον ψηφιακό κόσμο και να προστατεύσουμε τα παιδιά. Εξέφρασε ότι θα χαιρόταν να συμμετάσχουν σε διαφορετικά σκέλη του έργου.

Şahin Karasalih: “Το έργο έχει γίνει φως για εμάς …”

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Gönyeli Şahin Karasalih δήλωσε ότι ήταν ευτυχείς να συμμετάσχουν στο έργο. Ο Karasalih δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του έργου αποκάλυψαν ότι υπήρχε μια κοινωνική, ψυχολογικά επικίνδυνη και επικίνδυνη κατάσταση και ότι το έργο είχε σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τον καθορισμό των κοινωνικών πολιτικών.

.Source