Ανακοινώθηκε η τελευταία δημοσκόπηση! Το ποσοστό ψήφου της Λαϊκής Συμμαχίας λιώνει

Εντυπωσιακά αποτελέσματα βγήκαν από την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Eurasia Research μεταξύ 11-14 Απριλίου. Υπάρχουν εντυπωσιακές λεπτομέρειες στην έρευνα, η οποία περιλαμβάνει ενοχλητικά αποτελέσματα για τη Λαϊκή Συμμαχία.

Στην τελευταία έρευνα της εταιρείας Eurasia Research, διαπιστώθηκε ότι οι ψήφοι των κομμάτων της Λαϊκής Συμμαχίας ήταν στο επίπεδο του 40 τοις εκατό. Σύμφωνα με την έρευνα, το CHP έχει 27,3 τοις εκατό και το κόμμα hasYİ έχει 13,1 τοις εκατό. Επίσης, οι Yavaş και İmamoğlu έχουν περισσότερες ψήφους από τον Erdoğan. Η ψήφος του Γιάβας εναντίον του Ερντογάν ήταν 48 τοις εκατό και η ψήφος του Ιμάμογλου ήταν 48.6.

Η εταιρία Avrasya Research κοινοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11-14 Απριλίου.

Το ποσοστό αυξήθηκε στο 88% που πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση στην Τουρκία. Το ποσοστό αυτό ήταν 77,8% την ίδια περίοδο του προηγούμενου μήνα.

“Εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνει ξανά υποψήφιος για την προεδρία, θα τον ψηφίσετε;” Το ποσοστό εκείνων που είπαν “θα ψηφίσω σίγουρα” μειώθηκε και το ποσοστό εκείνων που είπαν “σίγουρα δεν θα ψηφίσω” αυξήθηκε.

48 PERCENT SLOW, 48,6 PERCENT İMAMOĞLU

Ενώ το ποσοστό εκείνων που είπαν “Ερντογάν κερδίζει” στην ερώτηση “Εάν μόνο οι Μανσούρ Γιαβάς και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρεθούν στις προεδρικές εκλογές”, το ποσοστό εκείνων που είπαν “Ερντογάν κερδίζει” παρέμεινε στο 29 τοις εκατό, ενώ το ποσοστό εκείνων που είπε ότι “Οι αργές νίκες” ήταν 44,5%. Στη μέση “”, το 11% απάντησε “Δεν ξέρω”.

“Εάν μόνο ο Mansur Yavaş και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρεθούν στις προεδρικές εκλογές, για ποιο θα ψηφίσετε;” Το ποσοστό εκείνων που απάντησαν στο «Slow» στην ερώτησή τους μετρήθηκε ως 48% τον Απρίλιο. Το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Ερντογάν ήταν 30,5 τοις εκατό.

Η ίδια ερώτηση τέθηκε για τον δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, Ekrem İmamoğlu. Ενώ το ποσοστό εκείνων που είπαν ότι «ο Ερντογάν κερδίζει» παρέμεινε στο 28,2 τοις εκατό, το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι «ο Ιμάμογλου κέρδισε» ήταν 43,3%. Το 15,7% των ψηφοφόρων απάντησε “Είναι στη μέση” και το 12,8% απάντησε “Δεν ξέρω”.

“Αν παρευρεθούν μόνο οι Ekrem İmamoğlu και Recep Tayyip Erdoğan στις προεδρικές εκλογές, ποιο θα ψηφίσετε;” Το ποσοστό εκείνων που απάντησαν «İmamoğlu» στην ερώτηση αυξάνεται κάθε μήνα. Ενώ το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Ερντογάν τον Απρίλιο ήταν 30,5 τοις εκατό, το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν για το ğmamoğlu μετρήθηκε ως 48,6 τοις εκατό.

Ο ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ERDOĞAN

Οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν επίσης σε ποιον πολιτικό ένιωθαν πιο κοντά. Το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν πιο κοντά στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Απρίλιο ήταν 37 τοις εκατό και το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν πιο κοντά στον Πρόεδρο του Κόμματος IYI Meral Akşener ήταν 44 τοις εκατό. Εκείνοι που είπαν “Δεν είμαι κοντά στα δύο” μετρήθηκαν ως 19 τοις εκατό.

Όταν η ίδια ερώτηση τέθηκε για τον πρόεδρο της CHP Kemal Kılıçdaroğlu, το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι ο Kılıçdaroğlu αισθάνθηκε πιο κοντά του ήταν 48,5 τοις εκατό. Το ποσοστό εκείνων που βρήκαν τον Ερντογάν πιο κοντά του παρέμεινε στο 36,1 τοις εκατό. Εκείνοι που είπαν “Δεν είμαι κοντά στα δύο” μετρήθηκαν ως 15,4 τοις εκατό.

Στην ερώτηση όπου συγκρίθηκαν ο Δήμαρχος του Ερντογάν και ο Μητροπολίτης της Άγκυρας Mansur Yavaş, το 47,7% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι αισθάνονταν πιο κοντά σε αυτούς. Ενώ το ποσοστό εκείνων που επέλεξαν τον Ερντογάν ήταν 35,5 τοις εκατό, το ποσοστό εκείνων που είπαν “Δεν είμαι κοντά στα δύο” καθορίστηκε ως 16,8 τοις εκατό.

Στην ερώτηση όπου συγκρίθηκαν οι Erdoğan και İmamoğlu, το 51,4% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι αισθάνονταν πιο κοντά στο ğmamoğlu. Ενώ το ποσοστό εκείνων που είδαν τον Ερντογάν κοντά ήταν 37,2%, το ποσοστό εκείνων που είπαν “Δεν είμαι κοντά και στα δύο” ήταν 11,4 τοις εκατό.

ΟΧΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το ερώτημα τέθηκε επίσης σχετικά με την εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο, και εάν θα μπορούσαν να τερματίσουν την οικονομική κρίση. Μόνο 1 στους 4 απάντησε: «Όταν τελειώσει η πανδημία, θα τερματίσουν την οικονομική κρίση».

Τα αποτελέσματα των απαντήσεων που δόθηκαν στην ερώτηση “Για ποιο κόμμα θα ψηφίσετε αν υπήρχαν σήμερα εκλογές;” Προσδιορίστηκαν ως εξής, πριν από τη διανομή των αναποφάσιστων αποφάσεων:

AKP: 25,8 τοις εκατό

CHP: 21,6 τοις εκατό

ΚΑΛΟ πάρτι: 10,4 τοις εκατό

HDP: 8,0 τοις εκατό

MHP: 6,0 τοις εκατό

Future Party: 2,4 τοις εκατό

Κόμμα DEVA: 2,4 τοις εκατό

Πάρτι Felicity: 1,4

Άλλο: 1,3

Ασταθής: 20.7

Τα αποτελέσματα των απαντήσεων που δόθηκαν σε απάντηση στην ερώτηση “Ποιο κόμμα θα ψηφίσατε αν υπήρχαν σήμερα εκλογές;” Προσδιορίστηκαν ως εξής μετά τη διασπορά των αναποφάσιστων:

AKP: 32,5 τοις εκατό

CHP: 27,3%

İYİ Party: 13,1 τοις εκατό

HDP: 10,1 τοις εκατό

MHP: 7,6 τοις εκατό

Future Party: 3 τοις εκατό

Κόμμα DEVA: 3 τοις εκατό

Πάρτι Felicity: 1.8

Source