Ανακοινώθηκε η τελευταία εκλογική έρευνα της Eurasia Research

Ο Διευθυντής Έρευνας της Ευρασίας Kemal Özkiraz μοιράστηκε τα αποτελέσματα της έρευνας στο Twitter. Μετρώντας τα ονόματα των κομμάτων και των ηγετών, το ερώτημα «Ποιο κόμμα θα ψηφίσατε;» ρωτήθηκε στη δημοσκόπηση, όπου το κόμμα AK είχε το 34,8% των ψήφων και το MHP, ο συνεργάτης του στη δημοκρατική συμμαχία, ήταν 7 τοις εκατό; Το ποσοστό ψήφου της CHP είναι 26,2%, το κόμμα İYİ 13,1% και το κόμμα Saadet 0,7. Το ποσοστό ψήφου του HDP, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στις συμμαχίες, είναι 9,1 τοις εκατό.

Ο kirzkiraz δήλωσε ότι όταν έθεσαν την ερώτηση με αυτόν τον τρόπο, συνειδητοποίησαν ότι υπήρξε μια μικρή μείωση στα αναποφάσιστα και κυρίαρχα κόμματα και ότι οι ψήφοι των SP, Deva, Future, BBP, Vatan, YRP, TDP και το κίνημα της πατρίδας ήταν πιο ορατά.

Ο kirzkiraz έκανε το ακόλουθο σχόλιο σχετικά με αυτήν την κατάσταση: «Αυτό μας δείχνει ότι τα κόμματα με έναν οργανισμό θα λάβουν λίγο πολύ μία ψήφο. Αυτό επηρεάζει λίγο πολύ το αποτέλεσμα; Δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι ίσο και για τις δύο πλευρές. Εκείνοι που άφησαν την εξουσία ανέπτυξαν έναν ιδεολογικό λόγο. Όσοι όμως έφυγαν από την αντιπολίτευση δεν μπορούσαν να αναπτύξουν έναν επιλέξιμο ιδεολογικό λόγο.

Τα αποτελέσματα της Eurasia Research Φεβρουαρίου έχουν ως εξής:

Μέρος AK: 34.8

CHP: 26.2

İYİ Party 13.1

HDP: 9.1

MHP: 7

Μελλοντικό πάρτι: 2.7

Κόμμα DEVA: 2.5

TDP: 1.6

Κίνηση πατρίδας: 1.5

SP: 0,7

YRP: 0,4

ΑΕΠ: 0,2

Πατρίδα πατρίδας: 0.2

Source