Ανακοινώθηκε το Miracle Medicine! Επηρεάζει άμεσα

Ερευνητές στην Αγγλία ανακοίνωσαν ότι μια θεραπεία που επιτρέπει σε άτομα που έχουν κοροναϊό να ανακάμψουν με την άμεση ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος πρόκειται να λήξει.

Ανακοινώθηκε το Miracle Medicine!  Επηρεάζει άμεσα

Καθώς ολόκληρος ο κόσμος ήταν κλειδωμένος σε μελέτες εμβολιασμού και οι χώρες ξεκίνησαν τις διαδικασίες εμβολιασμού μία προς μία, μια απρόσμενη αλλά πολλά υποσχόμενη είδηση ​​ήρθε από την Αγγλία.

Μια νέα θεραπεία αντισωμάτων που έχει τη δυνατότητα να ανοσοποιήσει άμεσα και να αποτρέψει ασθένειες αφού οι άνθρωποι εκτίθενται στο Kovid-19 έχει αρχίσει να δοκιμάζεται από επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην πρώτη δοκιμή, το αντίσωμα γνωστό ως AZD7442 αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία παράγει ένα εμβόλιο εν αναμονή έγκρισης για χρήση από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Φαρμάκων και Υγείας (MHRA).

Το φάρμακο θα προσφέρει άμεση και μακροπρόθεσμη προστασία σε ασθενείς όταν είναι πολύ αργά για να προσφέρει ένα εμβόλιο, ενδεχομένως να σώσει χιλιάδες ζωές.

Μπορεί επίσης να δοθεί ως επείγουσα θεραπεία σε νοσοκομειακούς ασθενείς, κατοίκους γηροκομείων και φοιτητές πανεπιστημίου για να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης του ιού.

Το φάρμακο θα χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει τη μόλυνση των ανθρώπων, ακόμα κι αν δεν είχαν λάβει το εμβόλιο κοροναϊού, που ζουν ή έχουν εκτεθεί σε κάποιον που έχει μολυνθεί.

Βρετανοί επιστήμονες από το University College London Hospitals National Health Service (UCLH) έδωσαν 10 άτομα στο πλαίσιο μιας νέας δοκιμής που ονομάζεται Storm Chaser για να δοκιμάσουν τη νέα θεραπεία σε 1.125 άτομα παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες έλαβαν δύο δόσεις στη σειρά.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η θεραπεία θα παρέχει προστασία έναντι του Covid-19 για έξι μήνες έως ένα χρόνο.

Ηλικιωμένα άτομα και άτομα που βρίσκονται σε μακροχρόνια περίθαλψη, καθώς και άτομα με ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο ιός HIV θα χρησιμοποιηθούν για να συμμετάσχουν σε αυτήν τη δοκιμή.

Η ιολόγος της UCLH, Δρ Catherine Houlihan, η οποία ηγήθηκε της δοκιμής Storm Chaser, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι αυτός ο συνδυασμός αντισωμάτων μπορεί να εξουδετερώσει τον ιό.

Ως εκ τούτου, ελπίζουμε να αποδείξουμε ότι η χορήγηση αυτής της θεραπείας με ένεση μπορεί να παρέχει άμεση προστασία έναντι της ανάπτυξης του Kovid-19 σε άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό. “

Ο Δρ Houlihan είπε ότι η θεραπεία θα ήταν μια «συναρπαστική προσθήκη» στις προσπάθειες που δοκιμάστηκαν και αναπτύχθηκαν για την καταπολέμηση του κοροϊού.

.Source