ΑΝΑΛΥΣΗ. Γιατί ο Ερντογάν δεν θέλει λύση;

Λεπτές ισορροπίες στην κρίσιμη διασταύρωση. Το παράλογο επιχείρημα της Τουρκίας plan Το σχέδιο του Ερντογάν να αποτρέψει τις συνομιλίες – Λογική, πραγματικότητες և ψευδαισθήσεις

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι άτυποι πέντε θα είναι χωρίς σαφή σκοπό, από τον οποίο, εάν επιτευχθεί συμφωνία για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, αρχίζει η πορεία της μη επιστροφής. Κάτι που η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά. Αυτή η πτυχή αναφέρεται στις στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες έχουν ενταθεί για αρκετές εβδομάδες, έτσι ώστε η ελληνοκυπριακή πλευρά να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Οι αριθμοί εστιάζονται στο επιχείρημα που θα παρουσιαστεί κατά του τουρκικού ισχυρισμού για αλλαγή της λύσης. Η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίπτει κατηγορηματικά τη λύση των δύο κρατών «στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή αναζητά μια εναλλακτική λύση» που δεν θα καταστρέψει τα δεδομένα των δεκαετιών. Αυτό που απαιτείται είναι μια πρόταση που θα ικανοποιήσει τη μακροχρόνια θέση της πλευράς μας, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών της τουρκοκυπριακής πλευράς για την πολιτική ισότητα.

Πραγματικότητα և Ψευδαισθήσεις

Όλα αυτά σε μια στιγμή που η τουρκική πλευρά παίζει όλα τα χαρτιά της, επιμένοντας φανατικά σε μια λύση δύο κρατών. Στην πραγματικότητα, για να βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία, τρέχει μαραθώνιο για να κάνει εντύπωση για την επόμενη μέρα. Προσπάθεια εξάλειψης της αναγνώρισης ψευδών Κυπρίων և Εξάλειψη της απομόνωσης της Κύπρου.

Αν κοιτάξουμε τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων τους τελευταίους τρεις μήνες, θα δείτε ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι οι εξής: Όπου η πραγματικότητα είναι η λύση δύο κρατών, όπου οι αυταπάτες είναι η λύση της ομοσπονδίας.

“Ο μόνος λόγος για την αποτυχία είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ λέει το ίδιο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την τουρκική πλευρά.

Όσο για τον διοργανωτή αυτής της εκστρατείας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάθε μέρα σχεδιάζει γραμμές στα αποτυχημένα μοντέλα, αφενός, για απεγνωσμένες προσπάθειες και, αφετέρου, για νέες, ρεαλιστικές εκλογές.

Όλα ή όλα:

Η σκληρή στάση της Τουρκίας αφήνει λίγο περιθώριο για χρήσιμες συνομιλίες στο πενταμελές μπλοκ. Η στρατηγική του Προέδρου της Τουρκίας δίνει την εντύπωση ότι ακόμη και αν ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις, οι πιθανές εκδοχές του συμπεράσματος είναι διττές. Είτε θα πάρει αυτό που θέλει είτε δεν θα υπάρξει συμπέρασμα. Αν και γνωρίζει καλά ότι είναι απίθανη μια συμφωνία για τους όρους του, οι Ελληνοκύπριοι θα την εμποδίσουν μέσω δημοψηφίσματος.

Πολλές φορές η παράλογη στάση συνεπάγεται αποφυγή. Και ο Ερντογάν επιλέγει αυτόν τον τρόπο για να αποφύγει τις διαπραγματεύσεις και τη διπλωματία. Επιλέγει να πραγματοποιήσει τη διπλωματική διαδικασία μέχρι την τελευταία βύθιση για να πραγματοποιήσει το σκοτεινό του σχέδιο για την προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών στη χώρα του.

Τα λογικά επιχειρήματα δεν είναι αρκετά για να σταματήσουν αυτήν τη διαδικασία. Γι ‘αυτό η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στη στρατηγική αποφυγής ναρκοπεδίων. Μια στρατηγική που θα εμπλέξει σημαντικά τη διεθνή κοινότητα στο Κυπριακό θα εκθέσει τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος με την πάροδο του χρόνου επιλέγει να είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Αν και συχνά λέει ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν λύση.

Source