Αναμένεται σύντομα έλεγχοι για την εξάπλωση νέου στελέχους ιών στην Κύπρο

Απόψε ή το αργότερο αύριο θα έχουμε τα αποτελέσματα από τον έλεγχο που διενήργησε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (CING) σε δείγματα Κυπρίων που έχουν αρρωστήσει την τελευταία εβδομάδα και τα οποία θα δείξουν εάν το νέο στέλεχος του ιού έχει εξαπλωθεί στην κοινότητα, δήλωσε η Καθηγήτρια Χριστίνα Χριστοδούλου, επικεφαλής του Τμήματος Μοριακής ιολογίας στο CING.

Η Χριστίνα Χριστοδούλου πρόσθεσε ότι ο έλεγχος διενεργείται σε 24 τυχαία δείγματα από την κοινότητα, τα οποία ήταν θετικά την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Όπως είπε, το Ινστιτούτο εργάζεται με πλήρη ταχύτητα για να έχει τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό, καθώς θα δείξει εάν το νέο στέλεχος του ιού έχει έρθει και στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι από τον έλεγχο ότι το CING διενήργησε 19 δείγματα ταξιδιωτών που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο μεταξύ 6 και 20 Δεκεμβρίου, η παρουσία του στελέχους βρέθηκε σε 12 δείγματα.

Ωστόσο, ο καθηγητής Χριστοδούλου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής καμία επιστημονική πηγή δεν έχει δηλώσει ότι το νέο στέλεχος του ιού είναι πιο επικίνδυνο από την αρχική μορφή.

(φιλένιουζ)

Source