Αναμένεται ότι το 2024 ο τομέας του καφέ θα αποκατασταθεί

Επιμέλεια από τον Ξινόσιο Μεσαρίτη

Θα χρειαστούν καφετέριες στο Ηνωμένο Βασίλειο τέσσερα χρόνια μετά το τέλος της κρίσης του coronavirus, η οποία φαίνεται να έχει κόστος περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πωλήσεις.

Το μπλοκ Tem Tem και οι διαδικτυακές αγορές μείωσαν τις πωλήσεις κατά σχεδόν 40% από έτος σε έτος σε καταστήματα αλυσίδων καφέ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κυριαρχούν εταιρείες όπως η Costa Coffee և Starbucks Corp.

Η βιομηχανία αναμένεται να ανακάμψει στα επιδημικά επίπεδα έως το 2024, αν και υπάρχει «βαθιά αβεβαιότητα» σχετικά με τις προβλέψεις, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ερευνητικής εταιρείας Allegra.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο τομέας καφέ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος έχει τον μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων μάρκας στην Ευρώπη, αντιμετώπισε επίσης μείωση στο Brexit.

Πέρυσι σημειώθηκε η πρώτη πτώση των πωλήσεων և ο αριθμός των καταστημάτων, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο σε δύο δεκαετίες.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει βιώσει μια τέλεια καταιγίδα από πράγματα που δεν πηγαίνουν καλά στη βιομηχανία καφέ. Υπάρχει περισσότερη αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό, τι στην Ευρώπη”, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Alfra, Effrey Young σε συνέντευξή του.

Source