Αναπληρωτής Κ. Ο Χατζηγιάννης παρευρίσκεται σε διαδικτυακό συνέδριο για την απειλή της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού

Μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΟΑΣΕ) Κυριάκος Χατζηγιάννης συμμετείχε σε ένα διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο “Παγκόσμιες προκλήσεις και απειλές ως αποτέλεσμα του Covide. 19 επιδημίες »

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τη δήλωση του Κοινοβουλίου, ο κ. Χατσιγιάννη συμμετείχε στη συζήτηση για την εκτίμηση της τρομοκρατικής απειλής και τις προσπάθειες πρόληψης του βίαιου εξτρεμισμού. Σημείωσε ότι η επιδημία έχει αυξήσει τη χρήση του Διαδικτύου από τρομοκράτες, βίαιους εξτρεμιστές για τη διάδοση προπαγάνδας, ρητορική μίσους για την προώθηση της ριζοσπαστικοποίησης και τη στρατολόγηση οπαδών. Επομένως, κύριε Ο Χατζηγιάννης τόνισε ότι η συνεργασία με διαδικτυακές πλατφόρμες για την ταχεία κατάργηση τρομοκρατικού περιεχομένου από το Διαδίκτυο πρέπει να παραμείνει κρατική προτεραιότητα.

Ο κ. Χατζηγιάνης εξέφρασε επίσης ανησυχία ότι η αύξηση της ανισότητας, της φτώχειας, της πείνας λόγω της επιδημίας, προκαλεί τρομοκρατία και εξτρεμισμό. Όπως τόνισαν οι βουλευτές, ο κ. Χατζηγιάννης, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Κύπριος βουλευτής προειδοποίησε ότι οι μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμβάλλουν στην ανάπτυξη συνθηκών που ενθαρρύνουν τη ριζοσπαστικοποίηση και τον βίαιο εξτρεμισμό. Τόνισε το γεγονός ότι οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι στην περιοχή του ΟΑΣΕ χρησιμοποιούνται συχνά για τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων κυβερνώντων, αντιφρονούντων και κριτικών δημοσιογράφων. Ο στιγματισμός της επιβολής υπερβολικών μέτρων με το πρόσχημα της επιδημίας για τον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών, ο κ. Χατζηγιάνης τόνισε ότι τα κοινοβούλια πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν την ανάγκη αναλογικότητας τυχόν περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Χατσιγιάννης τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης και την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου για την ανάπτυξη της ανοχής.

Ο κ. Χατζηγιάνης είπε ότι τα κράτη πρέπει να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη προσέγγιση, τόσο στον αγώνα κατά της επιδημίας, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, όσο και στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, οι οποίες είναι οι κύριες αιτίες ριζοσπαστικοποίησης και βίαιου εξτρεμισμού.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από κοινού από την KS Ο ΟΑΣΕ, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για την Τρομοκρατία.

Πηγή: KYPE

Source