Αναπληρωτής YDP Bertan Zaroğlu: Προγονικό κειμήλιο του Maraş

Ο Yozgat προσέφερε στο Tarik Yilmaz το πρόγραμμα προετοιμασίας της Ατζέντας που συνεχίζει να καλωσορίζει τον κόσμο και κάθε επισκέπτη της Τουρκίας. Αυτή τη φορά, ο επισκέπτης του Yılmaz ήταν από την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Αναπληρωτής Λευκωσίας συνδεδεμένος στο πρόγραμμα μέσω τηλεφώνου, YDP Ο Γενικός Γραμματέας Bertan Zaroğlu έδωσε πληροφορίες για το κλειστό Varosha και είπε: «Ο Maraş είναι το κειμήλιο του μεγάλου τουρκικού έθνους, δηλαδή το κειμήλιο των προγόνων μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για αυτό », είπε.

ΓΕΦΥΡΑ GÖNÜL

Zaroğl, η πατρίδα που σημειώνει ότι τέτοια προγράμματα χτίζουν γέφυρες μεταξύ της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, “ευχαριστώ για τη γέφυρα των Καρδιών. Ο δεσμός μας με τη ζωή και το αίμα είναι πολύ σημαντικοί. Θεωρώ σημαντικό να μιλάει η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου στην πατρίδα χάρη σε τέτοια προγράμματα ».

Βρήκαμε το 2016

Ο Ζαρόγλου είπε ότι ίδρυσαν το Κόμμα Αναγέννησης το 2016. Εκφράζοντας ότι είναι μέλος του κοινοβουλίου για περίπου 3 χρόνια, ο Ζαρόγλου είπε: «Μπορούμε να ορίσουμε τον εαυτό μας καθώς είμαστε υπηρέτης της πόρτας του μεγάλου τουρκικού έθνους, καθώς είμαστε οι στρατιώτες ενός πολιτικού κόμματος που ενεργεί ως γέφυρα με τη μητέρα πατρίδα».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΡΑ

Αναφερόμενος στη σημασία του κλειστού ζητήματος Maraş, ο Zaroğlu είπε, «Το κλειστό Maraş είναι η κληρονομιά των προγόνων στο νησί. Αυτή η περιοχή είναι περίπου 4 χιλιάδες 500 στρέμματα. Στο παρελθόν, ανήκε σε τρία θεμέλια των προγόνων Lala Mustafa Pasha και Abdullah Pasha. Αυτά τα εδάφη έχουν χρησιμοποιηθεί ως θεμέλια γη για 300 χρόνια και ανήκουν στο μεγάλο τουρκικό έθνος. Έχουμε τζαμιά και τάφους. Ωστόσο, υπήρχε μια περίοδος βρετανικής κυριαρχίας. Εκείνη την εποχή, αυτά τα εδάφη μεταφέρθηκαν παράνομα σε Έλληνες και εκκλησίες. Είναι ένα έγγραφο που έχουμε δηλώσει στον κόσμο με όλους τους λογαριασμούς των ιδρυμάτων μας. Ξέρεις ότι ζούμε σε ένα διχασμένο νησί. Υπάρχει επίσης απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1984. Δηλώνουν ότι δεν είναι αποδεκτή η εγκατάσταση άλλων ανθρώπων εκτός των κατοίκων τους στο Marash. Φυσικά, εμείς, ως οι άνθρωποι που υποστηρίζουμε πάντα τα εθνικά μας συμφέροντα του μεγάλου τουρκικού έθνους, εκφράζουμε ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ δεν είναι διαταγή του Αλλάχ και δεν είναι στίχος, και διεκδικούμε την ιδιοκτησία του τουρκικού έθνους. Έχουμε ανοίξει ένα μέρος της περιοχής Maraş, το οποίο έκλεισε για 46 χρόνια, στο κοινό. Έτσι, παρά τις αντιρρήσεις. “Πιστεύαμε ότι αυτό είναι το δικαίωμά μας και ότι δεν προκαλεί προβλήματα από την άποψη του διεθνούς δικαίου και το καταστήσαμε διαθέσιμο για χρήση”.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ

“Τα μέρη που άνοιξαν ήταν οι παραλίες, οι δρόμοι και μέρος της παράκτιας ζώνης”, δήλωσε ο Ζαρόγλου. “Αυτό ήταν ένα μικρό βήμα. Γνωρίζετε ότι η περιοχή Maraş ήταν επίσης ένα μέρος που συχνάζουν οι αστέρες του Χόλιγουντ για λίγο. Ήταν ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών. Αυτή η περιοχή τοποθετήθηκε ως προστατευτική ζώνη με έναν χάρτη που ονομάζεται κανονισμός πράσινης γραμμής, ο οποίος χώρισε το νησί σε δύο. Ωστόσο, δεν ήταν αποδεκτό να παραμείνει μια πόλη-φάντασμα για 46 χρόνια. Εμείς, ως YDP, το βάζουμε στο μανιφέστο του κόμματός μας πριν από τις εκλογές που μπήκαμε το 2018. Αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων εδώ και χρόνια. Ήταν πάντα η ελληνική πλευρά που άφησε όλες τις προσπάθειες του Maraş να ανοίξει χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ενώ η πλευρά του Truk είπε ναι, η ελληνική πλευρά είπε όχι. Εκείνη την εποχή, κάναμε το πρώτο βήμα προς το άνοιγμα του Βαρόσα με μια πολυάσχολη υπουργική συνάντηση. Με αυτό το βήμα, οι διεθνείς ομάδες εμπειρογνωμόνων άρχισαν να κάνουν την απαραίτητη δουλειά. Προς το παρόν, ένα μέρος του Maraş είναι ανοιχτό για χρήση. Είναι επίσης καιρός να ανοίξουν τα αγαθά, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις. Δεν θέλουμε να είναι μια πόλη-φάντασμα. Θα κάνουμε το δεύτερο βήμα της αναλογίας που μπορούμε να ανοίξουμε για τη χρήση προηγούμενων χρηστών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και για να μην βλάψουμε τα δικαιώματα των κατόχων δικαιωμάτων πριν από το 1974. Αυτό το μέρος θα προσθέσει τεράστια οικονομική αξία. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει ροή 4-6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι ένα σουβενίρ από την Ecdat για εμάς. Δημοκρατία της Τουρκίας και εδώ θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βήμα προς βήμα το έργο των πολιτικών μας », είπε.

Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί

Αναφερόμενος στη σημασία της αναγνώρισης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στον κόσμο, ο Ζαρόγλου είπε, «TRNCΕίναι απαραίτητο για άτομα που πιστεύουν σαν εμάς να αναγνωρίζονται στον κόσμο. Πρέπει να γίνουν όλες οι προσπάθειες για αυτό. Γι ‘αυτό, είναι απαραίτητο να δράσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη. Φυσικά, για τους αγαπητούς αδελφούς και οι φιλικές χώρες υποστηρίζουν τη σύγκρουση του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία, η οποία πάντα έβαλε την Δημοκρατία της Τουρκίας και η μεγαλύτερη συμβολή ήταν το κράτος. Αυτό έδειξε για άλλη μια φορά ότι ο Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο από τον Τούρκο. Πάντα ανέφερα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Παλαιστίνης είναι ότι δεν έχει πατρίδα. Ως Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου, είμαστε σε πολύ τυχερή θέση. Για αυτόν τον λόγο, μεγάλα πράγματα εμπίπτουν στον τουρκικό κόσμο από αυτή την άποψη. Νομίζω ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως συγκεκριμένα μέτρα ».

.Source