“Αναπνοή” για μια 29χρονη μητέρα στην Πάφο. Το παιδί μένει μαζί του μέχρι τις 16/2

Η Γεωργία Γεωργία επεκτάθηκε για να παραδώσει τον 5χρονο γιο στον Αμερικανό πατέρα για να «αναπνέει» έως τις 16 Φεβρουαρίου – Απόφαση του Οικογενειακού Εφετείου

Η εξέλιξη της υπόθεσης μιας 29χρονης κυπριακής μητέρας, η οποία διατάχθηκε από δικαστήριο να παραδώσει το 5χρονο παιδί της στον πατέρα της, ο οποίος είναι Αμερικανός που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και η προκαταρκτική απόφαση του δικαστηρίου να ανατρέψει την ετυμηγορία την ανάγκασε να παραδώσει το παιδί της έως τις 12 το μεσημέρι, υπάρχει μια εξέλιξη που της επιτρέπει να παραμείνει με το παιδί της έως τις 16 του μήνα.

Αυτή είναι η απόφαση του εφετείου του οικογενειακού δικαστηρίου.

“Μιλήσαμε μονομερώς, made ελήφθη απόφαση να ανασταλεί μέχρι τις 16/2, όταν το άλλο μέρος θα κληθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο”, δήλωσε ο Παντελής Βόρκας, δικηγόρος της μητέρας του.

“Η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου έχει ανασταλεί. Πρακτικά μια ανάσα καθαρού αέρα για ό, τι οργιά της Γεωργίας Georgia η οικογένειά της φοράει αυτές τις μέρες. “Στις 16/2, θα συζητηθεί εάν η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου αναστέλλεται και πάλι, έως ότου κατατεθεί η απόφαση της έφεσης, η οποία έχει κατατεθεί”, δήλωσε ο κ. Βόρκας.

Θυμηθείτε ότι, όπως αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτηση Κύπρος Φορές:, ο Αμερικανός πατέρας του παιδιού παραπονέθηκε στην Κύπρο μητέρα, που τώρα ζει στην Πάφο, ότι απήγαγε τον γιο τους και τον πήγε στην Κύπρο.

Το οικογενειακό δικαστήριο έκρινε ότι το αγόρι, τώρα σχεδόν πέντε ετών, πρέπει να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον πατέρα του.

Χθες το πρωί, μπροστά από το δικαστήριο της Πάφου, διοργανώθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας από την Παν-Αρμενική Ένωση Οικογενειών Μοναχών Γονέων και Φίλων, εν αναμονή της αίτησης που υπέβαλε η μητέρα.

Οι διαμαρτυρόμενες μητέρες ζήτησαν την ευκαιρία να προσφύγουν στο Εφετείο, καθώς δήλωσαν ότι η εκρίζωση ενός παιδιού θα τον βλάψει ανεπανόρθωτα.

Η μητέρα του μωρού, Γεωργία Όργια Κοντογιόργκι, είπε ότι δραπέτευσε από το σπίτι της τον Οκτώβριο του 2017, αφού ισχυρίστηκε την ενδοοικογενειακή βία με τον γιο της, ο οποίος ήταν μόλις 12 μηνών τότε.

Πέρασε από το καταφύγιο των γυναικών, συνέχισε և, έφτασε τελικά στην Κύπρο, όπου ριζώθηκε ενώ μιλούσε στην Πάφο.

Η Αργεντινή Ιωάννου, πρόεδρος του Συνδέσμου Ενιαίων Οικογενειών, εξέφρασε την υποστήριξή του στη μητέρα του, μιλώντας κατά των δημοκρατικών αρχών.

Source