Αναστασιάδης. Αρνείται τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου για την εγκατάσταση των δύο κρατών

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ανταποκρίνεται στους ισχυρισμούς του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ότι έχει ομολογήσει ότι θέλει να βρει λύση μεταξύ των δύο κρατών στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου λυπάται ακόμη και για το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι «η ευτυχία του αφήνεται να γίνει αντιληπτή διαφορετικά από τη θέση του».

Σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη.

“Είναι γεγονός ότι μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Crans Montana τον Ιούλιο του 2017, είχα αρκετές συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέλυσα τους λόγους για τα θραύσματα της Διάσκεψης, ως αποτέλεσμα του ισχυρισμού της Τουρκίας για τις ελληνοκυπριακές απαιτήσεις ασφαλείας, καθώς και για τη βιωσιμότητα μιας λύσης βάσει αυτών των ισχυρισμών, η οποία ανέτρεψε αποτελεσματικά την πολιτική ισότητα υπέρ των Τουρκοκυπρίων. : Τουρκία.

Στον επόμενο διάλογο, μετά την ανάλυση των στόχων της Τουρκίας, η γενική αντίληψη ήταν ότι δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί μια λύση δύο κρατών, διότι εκτός από τη μη αποδοχή ενός τέτοιου καθεστώτος από τον ΟΗΕ, θα το βλάψει επίσης. Η ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού.

«Αναρωτιέμαι αν ολόκληρος ο διάλογος επέτρεψε να γίνει αντιληπτή η ευτυχία Του διαφορετικά από τη θέση μου.

“Εξάλλου, στις πολλές συναντήσεις που ακολούθησαν, όπως λέει, διαπίστωσε ότι δεν είμαι υπέρ αυτών των θέσεων.

“Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβω ότι είμαι σταθερός στις προτάσεις που έκανα από τον Σεπτέμβριο του 2017 προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και έκτοτε, στους σωρούς των επιστολών μου, επανέλαβα ότι οι Ελληνοκύπριοι “Οι θέσεις των μερών παραμένουν αμετάβλητες, το σημείο όπου σταμάτησαν στο Crans Montana հիմ βάσει της κοινής δήλωσης του Βερολίνου στις 25 Νοεμβρίου 2019.”

Σε συνέντευξή του στον Πολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε προηγούμενες συζητήσεις, παραδέχθηκε ότι δεν βλέπει αρνητική λύση μεταξύ των δύο χωρών.

Σήμερα, ωστόσο, πιστεύει ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την επίλυση του Κυπριακού, καθώς η ΕΕ δεν θα δεχθεί δύο κράτη.

Η ευτυχία του θεωρείται από τον Ερντογάν ως πατριώτης που σήμερα «εκδικείται» για την Ευρώπη, η οποία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τη φτηνή εργασία της Τουρκίας. Τώρα ξέρει ότι οι επενδύσεις των Ευρωπαίων βρίσκονται σε κίνδυνο, οπότε τις εκβιάζει.

Source