Αναστασιάδης. Ζήτησα από τον Νετανιάχου να συζητήσει για την προμήθεια εμβολίων

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είχε «ζητήσει» από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να συζητήσει την προμήθεια εμβολίων κοροναϊού στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτη, ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Κύπρος είχε επικοινωνήσει με το Ισραήλ για την προμήθεια εμβολίων. Ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε την άποψη ότι αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα με την ΕΕ.

“Έχω επικοινωνήσει με τον κ. Νετανιάχου και του ζήτησα να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει ποσότητες στη Δημοκρατία της Κύπρου. “Θα εξετάσει τις δυνατότητες που διαθέτει το κράτος του Ισραήλ. Θα έχουμε μια απάντηση σε λίγες μέρες”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Στο ερώτημα αν αυτό μπορεί να εγκριθεί από την ΕΕ, είπε. “Δεν είναι ζήτημα της ΕΕ. “Το γεγονός είναι ότι οποιοδήποτε εμβόλιο έχει εγκριθεί από την ΕΕ.”

Στην ερώτηση εάν αυτό συμβαδίζει με τη Γενική Γραμμή Εμβολίων της ΕΕ, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε όχι. “Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Η χώρα μας προσπαθεί να καθυστερήσει την παραγωγή εμβολίων να επιταχύνει τον εμβολιασμό. “

Ερωτηθείς εάν η Κύπρος θα μπορούσε να στραφεί σε άλλες αγορές εμβολίων εκτός της ΕΕ, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, είπε «ναι», αλλά πρόσθεσε ότι σίγουρα θα ήταν πρόβλημα, καθώς δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΕ. ,

Ταυτόχρονα, στις δηλώσεις του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η ΕΕ ενήργησε πολύ αργά σε σχέση με τις αποφάσεις για εμβόλια, καθώς έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην Οξφόρδη.

“Στην ΕΕ, φυσικά, υπάρχει κριτική για καθυστερήσεις. ΜΙ: Η ΕΕ ήταν πολύ αργή για να αποφασίσει για το εμβόλιο“Εάν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να κατηγορηθεί για την ΕΕ, είναι ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης, AstraZeneca, έλαβε πολύ βάρος επειδή ήταν μια μελέτη χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ”, είπε.

“Οι αρχικές ενδείξεις ήταν πολύ ενθαρρυντικές, σε κάποιο σημείο υπήρξε ένα μειονέκτημα στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου, το οποίο οδήγησε στο γεγονός ότι δύο εταιρείες είχαν έναν αριθμό εμβολίων, κάτι που δεν αρκεί για γρήγορους, μαζικούς εμβολιασμούς”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από το APE

Ακολουθήστε το LiFO.gr στις Ειδήσεις Google և θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλα τα νέα

Δείτε τις τελευταίες ελληνικές news παγκόσμιες ειδήσεις στο LiFO.gr

,Source