“Αναστολή για να σώσει το παιδί”

Οι συγγενείς και οι φίλοι της μητέρας διαμαρτύρονται, απαιτώντας την αναστολή της δικαστικής απόφασης με την οποία η μητέρα παρέδωσε το παιδί στον πατέρα της έως τις 10 Φεβρουαρίου, ο οποίος, σύμφωνα με αυτήν, χρησιμοποίησε λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία εναντίον της.

Ένα οικογενειακό δικαστήριο έχει αποφασίσει ότι ένα παιδί πέντε ετών δεν πρέπει να αφήσει την Κυπριακή μητέρα του, με την οποία ζει στην Πάφο, αφού ένας Αμερικανός πατέρας παραπονέθηκε ότι είχε απαγάγει τον γιο τους και τον πήγε στην Κύπρο. ,

Η μητέρα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο πατέρας του παιδιού την κακοποίησε τακτικά, οπότε το 2017 έπρεπε να τον αφήσει με το παιδί της και να εγκατασταθεί στην Κύπρο.

Οι ισχυρισμοί του δεν φάνηκαν να πείσουν το Δικαστήριο, σε αντίθεση με την μαρτυρία του πατέρα του, η οποία κρίθηκε αξιόπιστη.

Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι έζησε στη Νέα Υόρκη, և το 2016 από το γάμο τους είχαν ένα παιδί. Η Κύπρος μητέρα ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας και είχε υποβάλει αίτηση στις αρχές των ΗΠΑ για προστασία.

Ταυτόχρονα, ήρθε σε επαφή με το Προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, ζητώντας την επιστροφή ενός κυπριακού διαβατηρίου σε ένα παιδί κυπριακής ιθαγένειας. Χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του, επέστρεψε στην Κύπρο με το παιδί, το οποίο είχε ζήσει στην Πάφο τα τελευταία τρία χρόνια.

Η μητέρα επέμεινε ότι το παιδί δεν πρέπει να επιστραφεί στον πατέρα της επειδή ο συνήθης τόπος διαμονής του ήταν στην Κύπρο, ενώ κατηγόρησε τον σύζυγό της για μη συμμόρφωση με την επιμέλεια του παιδιού որպես το περιβάλλον της Νέας Υόρκης ως μη ασφαλές.

Ο πατέρας, με τη σειρά του, αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς της μητέρας του. Είπε ότι όταν συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα του είχε φύγει από το σπίτι, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή το παιδί δεν είχε διαβατήριο και ήταν Αμερικανός πολίτης.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η μητέρα υποχρεούται να παραδώσει το παιδί στον πατέρα της έως τις 10 Φεβρουαρίου, για να καταβάλει τόσο τα έξοδα ταξιδιού όσο και τα δικαστικά έξοδα.

Source