Αναφέρθηκε ότι 176.700 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους στη βρετανική βιομηχανία λιανικής

Αναφέρθηκε ότι 176.700 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους στη βρετανική βιομηχανία λιανικής

Πέρυσι, 176 χιλιάδες 700 άτομα που εργάζονταν στον τομέα λιανικής απολύθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της επιδημίας του κορανοϊού … Αναφέρεται ότι 200 ​​χιλιάδες περισσότερα άτομα αναμένεται να απολυθούν μέχρι το τέλος του 2021 στον τομέα.

Αναφέρθηκε ότι 176.700 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους στη βρετανική βιομηχανία λιανικής

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Στη δήλωση του Βρετανικού Κέντρου Ερευνών Λιανικής (CRR), αναφέρεται ότι η βιομηχανία λιανικής στη χώρα γνώρισε τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων 25 ετών λόγω της επιδημίας.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι 176 χιλιάδες 700 άτομα που εργάζονταν στον τομέα λιανικής έχασαν τη δουλειά τους πέρυσι λόγω της επιδημίας στη χώρα και φέτος, θα υπάρξουν προβλήματα στις πληρωμές ενοικίασης των καταστημάτων του τομέα και κατά μέσο όρο 200 χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να απολυθούν έως το τέλος του 2021

Μιλώντας στη δήλωση, ο διευθυντής του CRR Joshua Bamfield δήλωσε ότι οι πρακτικές καραντίνας επηρέασαν αρνητικά τις υπηρεσίες λιανικής έναντι των καταστημάτων και ότι η τρέχουσα κατάσταση ωφελεί τους λιανοπωλητές που πωλούν στο διαδίκτυο.

Το British Arcadia Group, το οποίο περιλαμβάνει πολλές διάσημες μάρκες όπως το Top Shop, το Burton και το Dorothy Perkins, κήρυξαν πτώχευση στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ πολλές διάσημες αλυσίδες λιανικής όπως το Edinburgh Woolen Mill Group και το Debenhams ήταν μεταξύ εκείνων που χρεοκόπησαν το 2020.

Οι ειδικοί της βιομηχανίας λιανικής δήλωσαν ότι οι αλυσίδες λιανικής, ιδίως εκείνες που δεν κάνουν επαρκείς επενδύσεις σε διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών και κοινωνικά μέσα, επηρεάστηκαν αρνητικά από το περιβάλλον που δημιουργήθηκε από την επιδημία.

Εν τω μεταξύ, διαδικτυακοί λιανοπωλητές όπως οι Boohoo και Asos, οι οποίοι δεν είχαν φυσικό κατάστημα κατά την περίοδο της επιδημίας, κατάφεραν να επεκτείνουν την πελατειακή τους βάση.

Άλλες ειδήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

.Source