Αναφορά ξεκίνησε στο Νότο για την προστασία των μεταναστευτικών τραγουδιστών

Το BirdLife Cyprus έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή αναφορά που απαιτεί την αναστροφή της πρόσφατης αλλαγής στον νόμο για την προστασία των πτηνών, η οποία αναφέρει ότι υπονόμευσε την προσπάθεια 20 ετών για την προστασία των μεταναστευτικών τραγουδιστών στο Νότο.

Η αναφορά στο Change.org έχει ήδη συλλέξει περισσότερες από 4.000 υπογραφές. Στην αναφορά. Η διεύθυνση απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών της Νότιας Κύπρου, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε αρχηγούς των κομμάτων και σε άλλους βουλευτές.

Στην αναφορά της, η ΜΚΟ δήλωσε ότι αυτά τα 14 είδη πτηνών είναι είδη-στόχοι κυνηγών παγίδων και λαθροκυνηγών και αναφέρονται επίσης ως «αμπελοπούλια».

Η αναφορά ζητά την αντικατάσταση και την αποκατάσταση του προστίμου 2000 ευρώ για την παράνομη θανάτωση πτηνών, όπως προβλέπεται στον νόμο περί προστασίας των πτηνών για άλλα παράνομα αδικήματα θανάτωσης πτηνών, ή χωρίς εξαιρέσεις για όπλα και ορισμένα είδη πτηνών.

BirdLife Κύπρος: “Προτρέπουμε το αρμόδιο υπουργείο, τους βουλευτές και τα κόμματά τους να επιβάλουν αυστηρά και αποτελεσματικά πρόστιμα – χωρίς καμία εξαίρεση – με μια νέα τροποποίηση του νόμου.”

Σύμφωνα με το συστηματικό πρόγραμμα παρακολούθησης του BirdLife Κύπρου, το φθινόπωρο είναι η κύρια περίοδος θανάτωσης, όταν εκατοντάδες χιλιάδες πουλιά σκοτώνονται παράνομα ως πώληση ως παράνομες αλλά εξαιρετικά προσοδοφόρες ambelopoulia “λιχουδιές”. Υπήρξε μείωση των επιπέδων αλίευσης των πτηνών τα τελευταία χρόνια, ιδίως όσον αφορά την παγίδευση με δίχτυα ομίχλης.

Αναφέρεται ότι η νέα αλλαγή νόμου αποτελεί ένα σοβαρό βήμα πίσω και υπονομεύει τις 20ετές προσπάθειες διατήρησης. Ο σύνδεσμος αναφοράς μπορεί να βρεθεί εδώ.

.Source