Ανδρέας Φιλάτου. Σεξουαλική παρενόχληση από τον «όρεξη» του σκηνοθέτη և Λιγκάνη

Ο ηθοποιός Ανδρέας Φιλκούντα βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες καθώς αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία όταν απέρριψε μια ανήθικη προσφορά από τον σκηνοθέτη.

Ο Κύπριος ηθοποιός μίλησε ακόμη και για τον «μεσολαβητή» που ήθελε να τον στείλει στο δωμάτιό του Δημήτρης Λιγνάδης, όπως και για ένα άλλο περιστατικό όταν ο σκηνοθέτης της ζήτησε να είναι γυμνή κατά τη διάρκεια μιας πρόβας.

Σε μια συνέντευξη, ο ηθοποιός ομολογεί πόσο ζωτικής σημασίας είναι αυτές οι τραυματικές εμπειρίες για τη ζωή του development εξέλιξη της σταδιοδρομίας του ում εξηγεί γιατί αποφάσισε να οδηγήσει αυτόν τον σημαντικό αγώνα για τον καθαρισμό της Κύπρου.

Ακρόαση στο σπίτι ενός Έλληνα σκηνοθέτη

Ήταν το 2008. “Δεν είχα ακόμη αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή”, είπε στο First Number, αναφερόμενος στην πρώτη περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που αντιμετώπισε.

“Επειδή όμως είχα ήδη κάνει κάποια δουλειά, ένας διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης με πλησίασε και μου ζήτησε να κάνω ακρόαση στο σπίτι του για το έργο που ετοιμάζει εκείνη τη στιγμή. Δεν είχαμε γνωρίσει ποτέ πριν. Δεν μου φαινόταν παράξενο εκείνη την εποχή, καθώς δεν ήξερα ότι οι ακροάσεις πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στο θέατρο. Πήγα λοιπόν στο σπίτι του, πρώτα είχαμε μια γενική συζήτηση για το θέατρο. Σε ένα σημείο, μου ζήτησε να βγάλω τα ρούχα μου με το πρόσχημα ότι ο ρόλος της με απαίτησε να είμαι γυμνή. Απάντησα αμέσως “ευχαριστώ πολύ, δεν με νοιάζει” και εξέφρασα την επιθυμία να φύγω. Προσπάθησε να δικαιολογήσει κάπως, αλλά δεν με ενδιέφερε οι δικαιολογίες του, δεν καθόμουν να τους ακούσω. “

Όπως παραδέχεται, “κατάλαβα αμέσως τι μιλούσε. Ένιωσα αηδία, θυμό και απογοήτευση. Έφυγα απογοητευμένος և λόγω αυτού του γεγονότος ընդհանուր λόγω του γενικού κλίματος που είχα πριν, αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο. Σκέφτηκα ότι αν ο χώρος του θεάτρου ήταν έτσι, θα ήμουν πολύ ευγνώμων που δεν το πήρα. Φυσικά, είχα μια επιλογή στην Κύπρο. Τα άλλα παιδιά, δυστυχώς, δεν είχαν εναλλακτική λύση · η επιβίωσή τους εξαρτιόταν άμεσα από αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχει ακόμη και ένας ηθοποιός που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από αυτόν τον άνδρα, στην πραγματικότητα το έχει καταδικάσει. “

Δεν μίλησε για την τραυματική εμπειρία γιατί πίστευε ότι «δεν θα ήμουν τυχερός. “Έμαθα ότι άλλοι ηθοποιοί που προσπάθησαν να αναφέρουν παρόμοια περιστατικά έπεσαν στον τοίχο.”

Ανακαλύψεις για τον Λιγνάδη

Σύμφωνα με την ίδια συνέντευξη, επέστρεψε στην Κύπρο, όπου χρόνια αργότερα ήρθε σε επαφή με έναν άνδρα από το θέατρο που ήταν στην εξουσία. Τότε ήταν που οι δυσάρεστες αναμνήσεις της ζωής μου στην Αθήνα άρχισαν να ξυπνούν και να με κατακλύζουν ξανά. “

Ο Αντρέας Φιλάτου αποκαλύπτει ότι αυτός ο σκηνοθέτης ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ήταν στην Κύπρο για να σκηνοθετήσει το έργο The Awakening of Spring. Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, η επιτροπή επιλέχθηκε για έναν από τους κύριους ρόλους և ξεκινήσαμε κανονικά τις πρόβες. Λίγες μέρες αργότερα, αυτός ο άντρας με πλησίασε, ο οποίος είχε σχεδόν μόνιμη θέση στον οργανισμό, είχε μεγάλη επιρροή. Πρέπει να πω εδώ ότι όλοι οι συνεργαζόμενοι σκηνοθέτες, κατά την προετοιμασία της παράστασης, ζούσαν σε ειδικά σχεδιασμένες περιοχές, οι οποίες βρίσκονταν στα αντικείμενα του οργανισμού.

Όπως λέει στο πρώτο τεύχος, με κάλεσε στο γραφείο του και είπε ότι αφού μου είχαν δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα πρέπει επίσης να θυσιάσω, να δώσω περισσότερα… Όταν του ρώτησα τι εννοούσε, απάντησε ότι πρέπει να κάνει πρόβες με τον Δημήτρη Λιγνάδης το απόγευμα, ιδιωτικά. Ήμουν απλώς σοκαρισμένος επειδή τα αρνητικά νέα για αυτό το άτομο κυκλοφόρησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, απέρριψα κατηγορηματικά την προσφορά του. Απάντησα ότι δεν θα το έκανα αυτό, δεν έπρεπε, γιατί οι κανονισμοί του θεάτρου δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο. “

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δημήτρης Λιγκάνης προφανώς δεν του άρεσε η απάντησή του. “Μου τηλεφώνησε ακόμη και για δεύτερη φορά στο γραφείο του και είπε απευθείας ότι ο Διευθυντής Λινγκάδης δεν ήταν ευχαριστημένος μαζί μου.”

«Ωστόσο, αφού απέρριψε την προσφορά που μου έκανε, η στάση του απέναντί ​​μου άλλαξε εντελώς, όπως αποδεικνύεται από όλους τους συνεργάτες που συμμετείχαν στην παράσταση. Με υποτιμούσε συνεχώς, με περιθωριοποίησε, μέσω της κατεύθυνσής του αποδυνάμωσε τον ρόλο για τον οποίο επιλέχθηκα. «Ένιωσα ότι μέσω αυτής της ειδικής χειραγωγικής συμπεριφοράς, προσπαθούσε να με πείσει να δεχτώ την προσφορά του για προσωπικά πειράματα».

Επειδή μίλησε

Σύμφωνα με τον Andreas Filatku, “αυτό που θέλω είναι για εκείνους που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον κάποιου, είτε σεξουαλικά είτε με άλλο τρόπο. Οι καιροί έχουν αλλάξει, οι συνθήκες είναι σωστές για να μιλήσουμε ανοιχτά για όλα αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, έτσι ώστε να μην συμβούν ξανά στο μέλλον! “

Αποκτήστε το! σε: Ειδήσεις Google: : Θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ελληνικές ειδήσεις և World στη σελίδα

Source