«Ανεξάρτητα από το εμβόλιο, πρέπει να καθοριστούν τα ιδρύματα προτεραιότητας. Εκείνοι που έλαβαν την πρώτη δόση

Αυτή η χώρα είναι η πλατφόρμα μας, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ιατρικό Σύλλογο (KTTB), «Κορωνοϊός Οργάνωσε μια επιστημονική ομάδα για τα «Εμβόλια και την κατάσταση της επιδημίας».

Στην επιτροπή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 17.00 στη νέα αίθουσα της Τουρκικής Ένωσης Εκπαιδευτικών (KTÖS), ο Πρόεδρος της KTTB Dr. Ozlem Gurkutκαθώς και το KTTB Κορωνοϊός Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, Ειδικός Λοιμώξεων και Κλινικής Μικροβιολογίας Dr. Nesil Bayraktar και ειδικός παιδικών ασθενειών Χάιλ Χιζάλ συμμετείχε ως ομιλητής.

Ο Πρόεδρος της KTTB Dr. Ozlem GurkutΣτην εναρκτήρια ομιλία του στο πάνελ, Κορωνοϊός (Kovid-19) δήλωσε ότι διοργάνωσε το πάνελ απόψε για να παρέχει επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν κατά της νόσου και τα εμβόλια που θα εφαρμοστούν στη χώρα.

Ο Gürkut, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας της Ένωσης, εξηγεί ότι κάθε εμβόλιο που πρέπει να κατασκευαστεί στη χώρα πρέπει να απαιτείται να συμπεριληφθεί στις κατευθυντήριες γραμμές οργανώσεων υγείας όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και εάν οποιοδήποτε από τα εμβόλια στη φάση εργασίας τίθεται σε εφαρμογή, Είπε ότι εξέφρασαν τη στάση τους ότι πρέπει να γίνει δίνοντας πληροφορίες ότι υπάρχει εμβόλιο εργασίας και υπογράφοντας ένα έντυπο συγκατάθεσης.

Ο Gürkut είπε επίσης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού εμβολίων της χώρας, «Ανεξάρτητα από το εμβόλιο που εισέρχεται, πρέπει να καθοριστούν τα ιδρύματα προτεραιότητας. “Πρέπει να ακολουθούνται άτομα που λαμβάνουν την πρώτη δόση”, είπε.

Ο Gürkut δήλωσε επίσης ότι το Τμήμα Πρωτοβάθμιας Υγείας εργάζεται για την αποθήκευση εμβολίων που θα έρθουν στη χώρα.

Δηλώνοντας ότι η Ένωση είχε την ευκαιρία να εξετάσει το σχέδιο εμβολιασμού της Νότιας Κύπρου, ο Γκρούκτ είπε, «Ξεκίνησαν τη διαδικασία εμβολιασμού στη Νότια Κύπρο με τους ηλικιωμένους στο γηροκομείο. Οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης είναι μεταξύ των ανθρώπων που πρέπει να εμβολιαστούν με προτεραιότητα σε πολλές χώρες. Αν και οι επαγγελματίες υγείας τηρούν τους κανόνες υγιεινής, δεν μπορούν ακόμη να διατηρήσουν την απόσταση και να εργαστούν σε στενή επαφή και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των ασθενών », είπε.

ΣΗΜΑΙΑ

ΚΤΤΒ Κορωνοϊός Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, Ειδικός Λοιμώξεων και Κλινικής Μικροβιολογίας Dr. Γενιά Bayraktar, στον κόσμο ΚορωνοϊόςΑναφέροντας ότι έχουν αναπτυχθεί παραδοσιακά και βασισμένα σε RNA εμβόλια εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, είπε ότι αυτά που σχεδιάζονται να εφαρμοστούν στο TRNC είναι το εμβόλιο κινέζικης προέλευσης που παράγεται με παραδοσιακή τεχνολογία εμβολίων και εμβόλια BioNTech-Pfizer που παράγονται με βάση το RNA.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει η αντίληψη του κοινού ότι το εμβόλιο κινέζικης προέλευσης είναι “κακό”, η Bayraktar δήλωσε ότι πολλά εμβόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα στον κόσμο, όπως το εμβόλιο της ανεμευλογιάς, προέρχονται από την Κίνα.

Η Bayraktar δήλωσε ότι το TRNC είναι μια μικρή χώρα και ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη αποθήκευση εμβολίων, ενώ το εμβόλιο Covid-19 χορηγείται σε δύο ξεχωριστές δόσεις.

Η Bayraktar είπε ότι εάν 50 χιλιάδες εμβόλια έρθουν πρώτα στη χώρα, το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε 25 χιλιάδες άτομα στο πρώτο στάδιο.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανησυχία στο κοινό ότι τα εμβόλια μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες, η Bayraktar είπε, «Τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να είναι αναποτελεσματικά. Ωστόσο, το εμβόλιο BioNTech-Pfizer δεν αναμένεται να είναι αναποτελεσματικό », είπε.

Τονίζοντας ότι ανεξάρτητα από το εμβόλιο που έρχεται στη χώρα, οι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνονται για τα εμβόλια, η Bayraktar δήλωσε επίσης ότι δεν είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν.

ΧΙΖΑΛ

Ειδικός για παιδικές παθήσεις Dr. Χάιλ ΧιζάλΔήλωσε ότι τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στην ΤΔΒΚ προτού τα εμβόλια Kovid-19 φτάσουν σε πολλές χώρες του κόσμου.

Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει απόλυτη σαφήνεια σχετικά με τον προγραμματισμό εμβολίων στη χώρα, ο Χιζάλ είπε ότι ο προγραμματισμός εμβολιασμού πρέπει να γίνει και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, στους γηροκομεία, σε άτομα άνω των 65 ετών και σε άτομα με χρόνιες ασθένειες σε αυτόν τον σχεδιασμό.

Εκφράζοντας την άποψή του ότι είναι εναντίον του εμβολίου που δεν έχουν εγκρίνει τα ευρωπαϊκά ιδρύματα υγείας, ο Hızal είπε επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτές σχετικά με τον «αντι-εμβολιασμό» διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών.

.Source