Ανησυχία στο Γραφείο Ευημερίας Πάφου λόγω επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19

Οι υπάλληλοι του Γραφείου Ευημερίας της Πάφου δήλωσαν στον Φιλελεύθερο ότι τις τελευταίες ημέρες τα μέλη του προσωπικού έχουν δοκιμαστεί θετικά στο COVID-19 αλλά εκτός από την απολύμανση της περιοχής δεν έχουν ληφθεί άλλα μέτρα και το τμήμα συνέχισε τη λειτουργία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, 10 από τους 25 υπαλλήλους του εν λόγω τμήματος έχουν δοκιμαστεί θετικά στο COVID-19.

Οι εργαζόμενοι φαίνεται να ανησυχούν για την κατάσταση που εκφράζει την άποψη ότι το τμήμα πρέπει να σταματήσει αμέσως τη λειτουργία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας. Ισχυρίζονται επίσης ότι αυτό έχει να κάνει με τεράστιο όγκο εργασίας που έχει πρόσφατα το τμήμα και τη συγκέντρωση ανθρώπων από την Αφρική και άλλους ξένους που ζουν στην πόλη για να λάβουν τα επιδόματά τους.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η Μαρία Κυρατζή, Διευθύντρια Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας, δήλωσε ότι παρόμοιες περιπτώσεις έχουν συμβεί και σε άλλα περιφερειακά γραφεία και όλες οι υποθέσεις έχουν αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τις συμβουλές του Υπουργείου Υγείας.

Source