Ανησυχίες για το νέο πενταήμερο συνέδριο του μηνύματος του Σισόπουλου (βίντεο)

Ομιλία του Προέδρου της CEC EDEK, Μαρίνου Σιζόπουλου

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι ανησυχίες για το Κυπριακό ή για την επιδημία είναι «κρυμμένες» στο μήνυμα της Πρωτοχρονιάς του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου.

Ωστόσο, τονίζεται ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη το 2021 με προτάσεις για βελτίωση της ποιότητας ζωής, θέτοντας τα θεμέλια για μια πιο ελεύθερη Κύπρο, μια δίκαιη και δημοκρατική λύση στο Κυπριακό, ώστε όλοι οι κάτοικοί της να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη. Ίσα δικαιώματα της ΕΕ լի Πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η ανακοίνωση είναι όπως είναι.

“Καλή χρονιά, καλή ελευθερία!

Συμπατριώτες,

Μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας που δημιουργείται από τον παγκόσμιο αντίκτυπο της επιδημίας του κοροναϊού.

Θα θέλαμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το 2021. Ωστόσο, ανησυχούμε για την αύξηση της θνησιμότητας, των περιπτώσεων και των προβλημάτων στα δημόσια νοσοκομεία. Ελπίζουμε ότι θα δοθούν αποτελεσματικές δράσεις και γενναιόδωρη υποστήριξη στα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να κρύψουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με τις παγίδες της συμμετοχής μας στη νέα πενταμερή διάσκεψη, η οποία ως διαδικασία έχει δοκιμαστεί και αποτύχει δύο φορές στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο οδήγησε σε λύση, αλλά επίσης απαλλάσσει την Τουρκία από τις ευθύνες της και της έδωσε επιπλέον πολιτική επικύρωση. Συνεπώς, συνεχίζουμε να επιμένουμε στην ανάγκη σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης για την Κύπρο με συζήτηση προτεραιότητας για τη διεθνή πτυχή του ζητήματος, όπως προβλέπεται στο σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Απόσυρση στρατευμάτων κατοχής, επαναπατρισμός εποίκων, επιστροφή όλων των προσφύγων, Ελληνοκύπριοι – Τουρκοκύπριοι σε συνθήκες ασφαλείας, όπως ακριβώς η χώρα μας είναι απαλλαγμένη από αναχρονιστικές εγγυήσεις.

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη το 2021 με προτάσεις για βελτίωση της ποιότητας ζωής, θέτοντας τα θεμέλια για μια ελεύθερη Κύπρο, μια δίκαιη και δημοκρατική λύση στο Κυπριακό, έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοί της να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα στο σπίτι τους. Կողմից Πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την Κύπρο:

Συμπατριώτες, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, Ευτυχισμένη Ελευθερία! “

Source