Ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα εμβολίου κορανοϊού στην Κύπρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα εθνικά συστήματα υγείας, οι γιατροί και οι νοσοκόμες καταπολεμούν τον χρόνο, καταπολεμούν τη στεφανιαία νόσο, απαιτούν έγκαιρη ολοκλήρωση του εμβολιασμού του πληθυσμού, γεγονός που εμποδίζει την εξάπλωση της νόσου CoViD-19.

Οι καθυστερήσεις στη χορήγηση επαρκούς αριθμού εμβολίων, καθώς και η έγκριση ορισμένων εμβολίων από διάφορες εταιρείες, προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους εμπειρογνώμονες.

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Συλλόγου, δήλωσε: «Είναι επίσης ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο. Όπως γνωρίζετε, η αναμενόμενη ανοσία θα επιτευχθεί μόνο όταν εμβολιαστεί, μόνο ένα επαρκές μέρος του πληθυσμού. Είναι ορατός κίνδυνος. Γι ‘αυτό οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην κάλυψη της πλειοψηφίας του πληθυσμού το συντομότερο δυνατό. ”

Το ζήτημα των λιγότερων εμβολίων από τα εμβόλια τέθηκε σε δήλωση που εκδόθηκε σήμερα από την υποψήφια Επίτροπο Στέλλα Κυρακίδου.

Εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται ακόμη και στη μείωση της παραγωγικής ικανότητας της Pfizer Biontech και όχι στον αριθμό παραγγελιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, η κα Κυρακίδου σημείωσε ότι «τώρα όλοι βλέπουν το ρυθμό των εμβολιασμών. Προς το παρόν, η συμφόρηση δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των παραγγελιών, αλλά υπάρχει παγκόσμια έλλειψη χωρητικότητας. Αυτό ισχύει επίσης για τη BioNTech.

Η ΕΕ χρηματοδότησε την BioNTech 100 εκατομμύρια ευρώ εκ των προτέρων για να αυξήσει την τρέχουσα παραγωγική της ικανότητα και δεσμεύτηκε για συνολικά 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση νέας πρόσθετης παραγγελίας για εμβόλια από την Pfizer, προσθέτοντας ότι η στρατηγική για την επέκταση του χαρτοφυλακίου των υποψήφιων εμβολίων για πολλές εταιρείες είχε εγκριθεί από τις κυβερνήσεις 27 χωρών.

“Εάν εγκριθούν όλα τα εμβόλια, η Ευρώπη θα έχει περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου για όλους τους 450 εκατομμύρια Ευρωπαίους και τους γείτονές τους. “Και αυτό είναι το νόημα. “Η Ευρώπη είναι δικτυωμένη. Μαζί μπορούμε να βγούμε από αυτήν την κρίση γρηγορότερα”, είπε.

Αναφέρεται ότι η νέα πύλη εμβολιασμών κατά της νόσου CoViD-19 στην Κύπρο θα παρουσιαστεί αύριο, Δευτέρα, από τον Κυριάκο Κόκκινο, Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας, Καινοτομίας, Ψηφιακής Πολιτικής, Όλγα Κα, Αναπληρωτής Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών.

Source