Ανησυχεί για περίπου 115 νέες υποθέσεις στην Κίνα. Το μεγαλύτερο … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Η μεγαλύτερη αύξηση των περιπτώσεων SARS-CoV-2 που αναφέρθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες, αναφέρθηκε τώρα από το κινεζικό Υπουργείο Υγείας, καθώς μπλοκαρίστηκαν τρεις πόλεις, πολλαπλασιάστηκαν οι δοκιμές και λαμβάνονται διάφορα μέτρα για την πρόληψη μιας νέας επιδημίας. στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Σύμφωνα με το APE-MPE, οι περισσότερες από τις λοιμώξεις αναφέρθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο, αλλά στην επαρχία Χεϊλονγκγιάνγκ (βορειοανατολικά) σημειώθηκε επίσης αύξηση των περιπτώσεων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εντοπίστηκαν συνολικά 115 περιπτώσεις, σε σύγκριση με 55 πέρυσι. Αυτός είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τις 30 Ιουλίου, όταν καταγράφηκαν 127 λοιμώξεις.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρχαν 107 μολύνσεις λόγω μετάδοσης στην κοινότητα. Η Χεμπέι, η επαρχία γύρω από το Πεκίνο, ανέφερε 90 από αυτές τις περιπτώσεις και η Χεϊλονγκγιάνγκ εντόπισε 16.

Παρόλο που ο αριθμός των λοιμώξεων που σχετίζονται με την κορυφή της επιδημίας παραμένει μικρός, στις αρχές του 2020 οι αρχές θα λάβουν επιθετικά μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο ενός νέου κύματος λοιμώξεων στη χώρα.

Η Χεμπέι απέκλεισε τρεις πόλεις στην πρωτεύουσα, τη Σιτζίζουανγκ και το Χινγκτάι-Λανγκφάνγκ για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, ενώ το Πεκίνο έχει καταστήσει αυστηρότερα τα μέτρα επιτήρησης και πρόληψης για να αποκλείσει μια άλλη εστία.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων SARS-CoV-2 που εντοπίστηκαν (το Πεκίνο δεν τους συμπεριλαμβάνει σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις) μειώθηκε από 81 πέρυσι σε 38.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 784 ασθενείς με COVID-19 υποβάλλονται σε θεραπεία σε κινέζικα νοσοκομεία και 21 σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, η Κίνα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 87.706 περιπτώσεις SARS-CoV-2, εκ των οποίων 4634 άνθρωποι πέθαναν λόγω του COVID-19.

Πηγή: iefimerida.gr

Source