Ανοίγοντας την τουριστική σεζόν, η Ελλάδα σηκώνει την καραντίνα για τους πολίτες ορισμένων χωρών που έχουν εμβολιαστεί

Πριν από την επερχόμενη τουριστική σεζόν, η Ελλάδα αποφάσισε να αφαιρέσει την υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών για ορισμένες χώρες στον αγώνα κατά της επιδημίας Covid-19.

Στην εγκύκλιο που εκδίδεται από την Ελληνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, τα άτομα που έχουν άδεια μόνιμης διαμονής στην ΕΕ, τις ΗΠΑ, τις χώρες Σένγκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σερβία και το Ισραήλ από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, πρέπει να δείξουν την εγγραφή εμβολίου που έγινε τουλάχιστον 14 ημέρες πριν και υποβάλετε αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής. Αναφέρθηκε ότι η καραντίνα δεν θα εφαρμοστεί εάν το κάνουν.

Στην εγκύκλιο, σημειώθηκε ότι, εντός του πεδίου εφαρμογής των μέτρων Covid-19, συνεχίζονται επίσης οι περιορισμοί που ισχύουν για πολίτες χωρών εκτός της ΕΕ και του Σένγκεν κατά την είσοδο στη χώρα.

Στη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, αναφέρθηκε ότι οι αλλοδαποί που έρχονται στη χώρα για τουριστικούς σκοπούς θα εξαιρεθούν από την αίτηση καραντίνας από τις 14 Μαΐου.

Η οικονομία της χώρας εξαρτάται από τον τουριστικό τομέα

Η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό και υπέστη μεγάλη οικονομική απώλεια λόγω επιδημικών μέτρων, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της σε ξένους επισκέπτες το συντομότερο δυνατό κατά τη θερινή περίοδο.

Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο του ΑΕγχΠ της και τη συνολική απασχόληση. Είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας ότι αυτός ο τομέας θα αναλάβει δράση μετά το στάσιμο 2020.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο της Ρόδου, υπεύθυνο για τον τουρισμό, Κωνσταντίνο Ταρασλία, οι περισσότεροι επαγγελματίες του τουρισμού δεν μπορούν να υποστούν μια νέα κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ξενοδόχου, 2,3 εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν στη Ρόδο το 2019, ενώ ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 600 χιλιάδες πέρυσι.

Source