Ανοίξατε τα πάντα, ανοίξτε μας επίσης!

πανό8

Eniz ORAKCIOĞLU

GARABLİ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, οι αγορές θα ανοίξουν την εβδομάδα … Ο Γιναλ Γκαράμπλι, Πρόεδρος της Ένωσης Ανοιχτών Εμπορευτών, υπογράμμισε ότι, σε αντίθεση με πολλούς τομείς που ανοίχτηκαν με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, η αποτυχία ανοίγματος ανοιχτών αγορών συνεχίζει να θυμάται 2.000 άτομα που τρώνε ψωμί από αυτόν τον τομέα. Ο Γκαράμπλι σημείωσε ότι συζήτησαν το ζήτημα με τον Πρωθυπουργό Έρσαν Σανέρ, εξήγησαν τα παράπονά τους και έλαβαν την υπόσχεση ότι οι αγορές θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

KAYIM: Άνοιξαν ολόκληρη τη χώρα, μας περιόρισαν … Ο Πρόεδρος του RES-BİR Salih Kayım δήλωσε ότι η Ανώτατη Επιτροπή των Μεταδοτικών Νόσων και το Συμβούλιο Υπουργών άνοιξαν όλους τους τομείς στη χώρα ενεργώντας σαν να είναι όλα καλά, αλλά δεν άνοιξαν μπαρ, ταβέρνες, ταβέρνες, καφετέριες, ναργιλέδες και ανοιχτά εστιατόρια σε μπουφέ και περιορισμοί το Σάββατο σε μέρη που προσφέρουν υπηρεσίες σε πακέτο. Υποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση άνοιξε ολόκληρη τη χώρα αλλά περιόρισε τον τομέα των εστιατορίων, ο Kayım είπε: «Όταν κοιτάζεις στους δρόμους, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να λάβουν ξανά μέτρα αύριο λόγω της αύξησης των περιπτώσεων.

Λόγω της αύξησης των υποθέσεων Covid-19, η απόφαση κλεισίματος που εφαρμόστηκε στη χώρα μας άφησε τη θέση της σταδιακά να ανοίξει από χθες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών, αίθουσες θεάτρου και κινηματογράφου, κέντρα παραστάσεων, αίθουσες συναυλιών, αίθουσες γάμου, γενέθλια, θρησκευτικά φεστιβάλ, καζίνο, μπαρ, ταβέρνες, ταβέρνες, καφετέριες, καφετέριες και αίθουσες, διαδικτυακές καφετέριες, όλα είδη αιθουσών παιχνιδιών, εσωτερικές παιδικές χαρές, ντόπιοι, πισίνες, αίθουσες μασάζ, σπα, εσωτερικές αθλητικές αίθουσες, εστιατόρια ανοιχτού μπουφέ, κομμωτές, κουρείο, σαλόνια ομορφιάς, τατουάζ, ανοιχτές αγορές, νυχτερινά κέντρα, κλαμπ, χαμάμ και σάουνες θα παραμείνουν κλειστά .

Η ΚΥΠΡΟΣ συναντήθηκε με δύο επικεφαλής κλειστού τομέα.

Ο Γιναλ Γκαράμπλι, πρόεδρος της Ένωσης Ανοιχτών Εμπορικών, δήλωσε ότι, σε αντίθεση με πολλούς τομείς που ανοίχτηκαν με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, οι ανοιχτές αγορές δεν άνοιξαν, προκαλώντας την αντίδραση των εμπόρων.

Ο Salih Kayım, Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων (RES-BİR), υπογράμμισε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις της Ανώτατης Επιτροπής των Μεταδοτικών Νόσων και του Συμβουλίου Υπουργών.

Garabli: Έχουμε την υπόσχεση ότι οι αγορές θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα

Ο Γιναλ Γκαράμπλι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανοιχτών Εμπορευτών της Βόρειας Κύπρου, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι έμποροι της αγοράς δεν έκαναν τίποτα ενώ οι αγορές ήταν κλειστές και ότι 2.000 άτομα που τρώνε ψωμί από αυτόν τον τομέα βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Ο Γκαράμπλι είπε ότι σε αντίθεση με πολλούς τομείς που άνοιξαν με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, οι ανοιχτές αγορές δεν ανοίγουν στην αγορά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εμπόρων και ότι συζήτησαν το ζήτημα με τον πρωθυπουργό Ersan Saner και μίλησαν για τα παράπονά τους. και ότι πήραν την υπόσχεση ότι θα ανοίξουν οι αγορές την επόμενη εβδομάδα.

Επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα είναι θύματα, ο Garabli είπε ότι το 90% των εμπόρων ασχολούνται μόνο με διαπραγματεύσεις, και σε αυτό το πλαίσιο, η κατάσταση τόσο του εμπόρου όσο και του παραγωγού του οποίου τα προϊόντα απομένουν είναι κακή.

Ο Garabli πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όταν οι αγορές έκλεισαν, οι χονδρέμποροι αγόρασαν τα προϊόντα που άφησε ο παραγωγός χωρίς κόστος.

Kayim: Άνοιξαν ολόκληρη τη χώρα, μας περιόρισαν

πανό134

Ο Salih Kayım, Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων (RES-BİR), υπογράμμισε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις της Ανώτατης Επιτροπής των Μεταδοτικών Νόσων και του Συμβουλίου Υπουργών.

Ο Kayım τόνισε ότι τα εστιατόρια ήταν ήδη κλειστά πριν από την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών να κλείσει και υπενθύμισε ότι ο περιορισμός του ρολογιού τέθηκε για πρώτη φορά στον τομέα των εστιατορίων.

Λέγοντας ότι η Ανώτατη Επιτροπή των Μεταδοτικών Νοσημάτων και το Συμβούλιο Υπουργών άνοιξαν όλους τους τομείς στη χώρα ενεργώντας σαν να είναι όλα εντάξει, αλλά δεν έχουν ανοίξει μπαρ, ταβέρνες, ταβέρνες, καφετέριες, ναργιλέδες καφέ και ανοιχτά εστιατόρια σε μπουφέ, η Kayım δεν άνοιξε αυτά τα μέρη και έχει περιορισμό το Σάββατο για μέρη σε πακέτο.

Ο Kayım δήλωσε ότι διαβίβασε τις απόψεις του στις αρχές τόσο γραπτώς όσο και τηλεφωνικώς, και έλαβε την απάντηση ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση.

Υποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση άνοιξε ολόκληρη τη χώρα αλλά περιόρισε τον τομέα των εστιατορίων, ο Kayım είπε: «Όταν κοιτάζεις στους δρόμους, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να λάβουν ξανά μέτρα αύριο λόγω της αύξησης των περιπτώσεων », είπε.

Source