Ανοιχτή κλήση για κατοικίες στο χώρο MGA του Tepak

Το να έχετε ένα μέρος για να δημιουργήσετε, να βρείτε πόρους και εργαλεία και να πειραματιστείτε είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας καλλιτεχνικής πρακτικής. Το MGA Makerspace, μέρος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι ένας τέτοιος χώρος. Είναι το εργαστήριο κατασκευαστών του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών – εξ ου και το MGA – και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2017 εξυπηρετώντας τις ερευνητικές ανάγκες και τα μαθήματα των μαθητών. Σκεφτείτε κόπτες λέιζερ, εκτύπωση 3D, τύμπανο και κάθε είδους πρακτικές πρακτικής. Τώρα, ανοίγουν το εργαστήριό τους για τέσσερις κατοικίες με επιβράβευση 600 € για κάθε πρόταση, καλώντας τους καλλιτέχνες να υποβάλουν αίτηση.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου φθινοπώρου, οι επιλεγμένοι κάτοικοι θα περάσουν ένα μήνα στα εργαστήρια της MGA (τουλάχιστον 10 ώρες την εβδομάδα), για να συναντηθούν με συναδέλφους πανεπιστημίου, τεχνικούς και φοιτητές, για έρευνα, πρακτική και παρουσίαση των ευρημάτων τους σε φοιτητές και συναδέλφους.

«Η πρόθεσή μας», λέει η ομάδα, «είναι η εποικοδομητική συμμετοχή του τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών στην κοινότητα, καθώς και η παρουσίαση των δυνατοτήτων του MGA Makerspace, μέσω της ανάπτυξης νέων διαδικασιών από τους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν “

Οι κάτοικοι θα επιλεγούν μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης της ερευνητικής πρότασης που υποβάλλουν, καθώς και του βιογραφικού ή του δημιουργικού αρχείου των αιτούντων. Ορισμένα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχουν οι καλλιτέχνες περιλαμβάνουν γνώση προγραμμάτων σχεδιασμού, εξοικείωση με βασικά εργαλεία χειρός, Ελληνικά ως μητρική γλώσσα, καθώς και ικανότητα συμμόρφωσης με τους κανονισμούς υγείας και ασφάλειας του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος. Το προσωπικό του πανεπιστημίου θα είναι σε θέση να αποδείξει τη χρήση του εξοπλισμού στους επιλεγμένους καλλιτέχνες.

Οι κατοικίες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2021 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο και να υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Απριλίου. Για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να στείλουν 500 λέξεις ερευνητική πρόταση, σύντομη βιογραφία 300 λέξεων και ψηφιακό χαρτοφυλάκιο πέντε σελίδες έως [email protected].

Μάθετε περισσότερα για το MGA Makerspace στον επίσημο ιστότοπό του: www.cut.ac.cy/faculties/aac/mga/mga_makerspace

Source