Αντίδραση από την απόφαση του Αντιπροέδρου Oktay σχετικά με τα «μαθήματα Κορανίου» στην ΤΔΒΚ! «Το κράτος πρέπει να διασφαλίζει την ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης για όλους»

class = “cf”>

Ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay αντέδρασε με γραπτή δήλωση στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΤΔΒΚ να «κλείσει τα μαθήματα του Κορανίου». Στη δήλωσή του, ο Οκτάι είπε, “Η απόφαση που έλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο στην ΤΔΒΚ για τη θρησκευτική εκπαίδευση έχει πληγώσει ιδιαίτερα τη συνείδηση ​​κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού που βρισκόμαστε. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου μας, κάνοντας τηλεφωνήματα με το Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar και ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Ersan Saner, αυτή η απόφαση μπορεί να ληφθεί και μετά. Ο Υπουργός Εξωτερικών μας συνέχισε επίσης να αξιολογεί το ζήτημα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ΤΔΒΚ σήμερα. Το κράτος πρέπει να διασφαλίσει την ελευθερία θρησκεία και συνείδηση ​​για όλους παρέχοντας την απαραίτητη εποπτεία και έλεγχο.

«ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ »« ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ »

Ο Οκτάι, δηλώνοντας ότι η Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων είναι έτοιμη να μοιραστεί το Κοράνι και το μοντέλο της θρησκευτικής εκπαίδευσης με την ΤΔΒΚ, λέγοντας: «Με βάση μια αξιολόγηση του νομικού καθεστώτος του Τμήματος Θρησκευμάτων στην ΤΔΒΚ, δεν υπάρχει« επίβλεψη και δικαίωμα επίβλεψης στη θρησκευτική εκπαίδευση. Όπως και στη χώρα μας, η Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων μπορεί να παρέχει θρησκευτική εκπαίδευση υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο του κράτους, δεν μπορεί να είναι τόσο φυσικό όσο το Τμήμα Θρησκευμάτων στην ΤΔΒΚ. , διαχείριση και επίβλεψη της υποδομής, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τις αρχές και τις διαδικασίες λειτουργίας του δείγματος με την ΤΔΒΚ ως πρότυπο. Η Τουρκία, στο παρελθόν έχασε πολλά χρόνια με προσεγγίσεις πληγωμένη συνείδηση ​​με προσχηματισμούς του Σεξουαλισμού και τις άφησε να ηγηθούν ο Πρόεδρός μας, “είπε εκφράσεις.

«ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ Ατζέντες»

Λέγοντας ότι η ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ο Οκτάι συνέχισε την εξήγησή του ως εξής:

«Η ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και η αρχή της κοσμικότητας δεν εμποδίζει ποτέ τη χρήση αυτού του δικαιώματος. Ο κοσμικός είναι εγγύηση της ελευθερίας της θρησκείας και της συνείδησης του ατόμου. Ερμηνεύοντας την αρχή του περιοριστικό και κατασταλτικό τρόπο, δεν πρέπει να ξεκινήσει ένα μονοπάτι που θα το μετατρέψει σε εργαλείο δίωξης. Επιπλέον, δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε με τέτοιες ατζέντες σε αυτήν τη διαδικασία κατά την οποία ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται στην Ανατολική Μεσόγειο και την παραμονή της συνάντησης του ΟΗΕ 5 +. Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση, η οποία είναι ευχάριστη, θα οργανωθεί κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη την ελευθερία πίστης και βούλησης του τουρκοκυπριακού λαού. Τα μαθήματα θα παραμείνουν ανοιχτά στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. πιπιλίζουμε και θα ακολουθήσουμε. “

Bigpara για Crypto Money Markets

Bigpara για Crypto Money Markets

.Source