Αντίδραση από τον πρωθυπουργό της ΤΔΒΚ Σανέρ στον Μικοτάκη

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Έρσαν Σανέρ έκανε γραπτή δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μικοτάκη κατά την επίσκεψή του στην ελληνοκυπριακή πλευρά χθες και το Κυπριακό.

“Το ελληνο-ελληνικό δίδυμο δεν προτίθεται να ολοκληρώσει το Κυπριακό με συμφωνία”

Ο Saner, “το ελληνο-ελληνικό δίδυμο, δεν σκοπεύει να συνάψει συμφωνία με το Κυπριακό μπορεί να συμφωνηθεί αμοιβαία. Όνειρα Τουρκίας, Κύπρου και αποσύνδεσης με τους Τουρκοκύπριους, έχουμε δικαιώματα μειοψηφίας με έναν Έλληνα στραμμένο στο κράτος που φέρεται να επιδιορθώστε την Κυπριακή Δημοκρατία, το νησί “Είναι να αναλάβει ηγεμονίες για τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους.”

“Είναι αντίθετο με τη δημιουργία μιας νέας εταιρικής σχέσης”

Ο Σάνερ τόνισε ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν κατά την επίσκεψη του Μικοτάκη στην ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν σαφείς, “Το ελληνο-ελληνικό δίδυμο εξακολουθεί να είναι αντίθετο στη δημιουργία νέας εταιρικής σχέσης. Λένε ανοιχτά ότι θέλουν να εξελιχθεί η λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία. και συνεχίζουμε ως ομοσπονδιακό κράτος, και ότι θέλουμε να διορθώσουμε αυτήν τη δομή. “είπε.

“Μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουν χάρη στις εγγυήσεις”

Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά, οι Τουρκοκύπριοι που απορρίπτουν την κυριαρχία της ισότητας και φέρονται να χτυπούν μια λειτουργική κρατική δομή υποδηλώνουν ότι θέλουν τον Σάνερ, “Ενώ οι προθέσεις να μην συνεργαστούν μαζί μας να αποφασίσουμε, που ιδρύθηκε το 1960 είναι να αφαιρέσουμε όλο το δικαίωμα αρνησικυρίας μας που υπάρχει ακόμη και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία περιγράφει τη συνέχιση των αποτελεσματικών και de facto εγγυητών των συνθηκών του 1960 ως ξεπερασμένη. Ωστόσο, χάρη σε αυτές τις εγγυήσεις, εμείς, οι Τουρκοκύπριοι, μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουν σε αυτό το νησί με τη δική μας ταυτότητα.

“Εάν υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο, είναι η ελληνική πλευρά”

Ο πρωθυπουργός Σανέρ, «Αν υπάρχει ένας κατακτητής στην Κύπρο, μας κυνηγά με το όπλο από την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι μόνο η ελληνοκυπριακή πλευρά που πρέπει να δηλώσει ότι είμαστε εταίροι. Οι Κύπριοι στο συνωμοτικό πραξικόπημα “Τον έσωσε από τη σφαγή, έφερε δημοκρατία στην Ελλάδα και επέτρεψε σε πολλούς Έλληνες πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του, να επιστρέψουν στις χώρες τους από την εξορία.”

.Source