Αντίδραση από το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο της Υεμένης στην έμφαση της κυβέρνησης στην «ενότητα»

Διαφήμιση

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ (AA) – Στην Υεμένη, το αυτονομιστικό συμβούλιο μετάβασης στο Νότο, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), αντέδρασε περιγράφοντας την έμφαση στην «ενότητα» που εξέφρασε η νεοσύστατη κυβέρνηση της Υεμένης ως «προκαλώντας τους νότιους».

Σε μια δήλωση που έγινε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Αντιπρόεδρος του Σεραταριστικού Συμβουλίου Νότιου Μεταβατικού Χάνι Μπιν Μπερίκ δήλωσε ότι η επιμονή της νεοσύστατης κυβέρνησης στον λόγο της ενότητας “προκάλεσε τους Νότιους”.

“Η κυβέρνηση και οι υπουργοί πρέπει να εκτιμήσουν τις θυσίες των νότιων. Θα πρέπει επίσης να σεβαστούν τη γνώμη των ανθρώπων που ζουν στο νότο”, δήλωσε ο Μπερίκ, και παρότρυνε τους υπουργούς της κυβέρνησης να διοχετεύσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση των Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Δεν έχει γίνει καμία δήλωση από την κυβέρνηση σχετικά με τη δήλωση του Berik.

Στην απόφαση που δημοσίευσε η Προεδρία της Υεμένης στις 18 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ότι σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Muin Abdulmalik, αποτελούμενη από 24 υπουργούς και στην οποία τα υπουργεία διαιρέθηκαν ισότιμα ​​μεταξύ των επαρχιών του Βορρά και του Νότου.

Στην απόφαση, αναφέρθηκε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Ριάντ που υπεγράφη μεταξύ του Νότιου Μεταβατικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (GGK) και της νόμιμης κυβέρνησης στις 5 Νοεμβρίου 2019.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source