Αντίδραση από το Τατάρ στην Ελλάδα και το ελληνικό μέρος!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Έρσιν Τατάρ, πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο (ΟΗΕ) πρόκειται να ηγηθεί, θα παρευρεθεί επίσης στις χώρες εγγυητές για την Κύπρο 5 + 1 ανεπίσημα ενώ εργάζεται για το συνέδριο, για την Τουρκία και τον Ελληνοκύπριο πλευρά και Ελλάδα, Κύπρος Δήλωσε ότι οι ψευδείς ισχυρισμοί και κατηγορίες του έχουν δυναμικό χαρακτήρα διαλόγου και συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Τατάρ έκανε γραπτή δήλωση για το Κυπριακό και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μικοτάκη με τον Έλληνα ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη κατά την επίσκεψή του στην ελληνοκυπριακή πλευρά χθες.

Υπενθυμίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες για τη συνάντηση του ΟΗΕ 5 + για το Κυπριακό συνεχίζονται, ο Τατάρ δήλωσε ότι η στάση τους για το μοντέλο λύσης που θα βρεθεί συνεχίζεται με αποφασιστικότητα.

Τατάρ, “Η δέσμευσή μας στους λαούς μας στην πολιτική ισότητα, την κυριαρχία, η Τουρκία ενεργή και de facto διατηρεί την παρουσία της στα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο με τον εγγυητή είναι η κατεύθυνση να μειώσουμε τους λαούς μας σε μειονότητα και ο τρόπος είναι η μόνη ρεαλιστική λύση περνούν το κυρίαρχο μοντέλο δύο πολιτειών. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Σημειώνοντας ότι οι προσπάθειές τους συνεχίζουν να εφαρμόζουν δύο κυρίαρχα κρατικά μοντέλα που είναι συμβατά με την πραγματικότητα της Κύπρου, ο Τατάρ δήλωσε ότι οι αντι-λύσεις προκλήσεις του ελληνο-ελληνικού ντουέτου συνεχίζονται.

– “Αυτή η δήλωση του Αναστασιάδη είναι ο διαρκής στόχος της ελληνικής πλευράς”

Ο Τατάρ τόνισε ότι το τελευταίο παράδειγμα αυτού παρουσιάστηκε χθες κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Μικοτάκη στην ελληνική πλευρά.

“Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Μικοτάκη και του Ελληνοκύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασίδη στην κοινή συνέντευξη Τύπου έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η ελληνο-ελληνική νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει. Τουρκοκυπριακό δίδυμο με μη ρεαλιστικούς ισχυρισμούς και κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας, οι διαπραγματεύσεις με τη φύση του διαλόγου είναι διναμιλιακές. “

Ο Τατάρ, Αναστασιάδης που στοχεύει το σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο, είπε ότι ο εγγυητής της Τουρκίας με μια λύση που περιείχε στόχευε στην απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Ο Αναστασιάδης δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αυτής της δήλωσης δεν αλλάζει τους στόχους των Τατάρων, από το 1962 έως σήμερα τόνισε ότι ο προβληματισμός των δραστηριοτήτων που συνεχίζουν να σηκώνουν την Τουρκία από τότε.

– “Η Ελλάδα είναι επίσης υπεύθυνη για τη μετατροπή της Κύπρου σε λουτρό αίματος”

Ο Τατάρ, πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε ότι ο Μικοτάκης κάνει επίσης την Τουρκία ότι “εγκληματικά σε” εγκλήματα και είπε ότι προσπάθησε να κρύψει ποιος είναι ο πραγματικός εισβολέας.

Ο Πρόεδρος Τατάρ σημείωσε τα εξής:

«Ο κύριος κατακτητής στην Κύπρο είναι η Ελλάδα, η οποία ίδρυσε την τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ, υποστήριξε και οργάνωσε τις ελληνικές επιθέσεις που ξεκίνησαν για την καταστροφή του τουρκοκυπριακού λαού σύμφωνα με το σχέδιο της Ακρίτας, και οργάνωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 για την πραγματοποίηση της προσάρτησης της Ελλάδα. Υπεύθυνη να μετατραπεί σε αίμα στην Ελλάδα. Τουρκία, ειρηνευτική επιχείρηση και έφερε ολόκληρη την Κύπρο για ειρήνη και ηρεμία. Η παρουσία στην Τουρκία ως εγγυητής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο η Κύπρος είναι η μεγαλύτερη διαβεβαίωση και κόκκινες γραμμές των Τούρκων ο Τουρκοκύπριος λαός δεν θα παραιτηθεί ποτέ από την Τουρκία με την εγγύηση του Τούρκου στρατιώτη. “

.Source