Αντίδραση μαντίλας από τον Ερντογάν

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην ημερήσια διάταξη μετά την προσευχή της Παρασκευής που έκανε στο τζαμί Hagia Sophia-i Kebir-i Sharif.

Οι τίτλοι της ομιλίας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι οι εξής:

“Ήρθαν 3 εκατομμύρια εμβόλια και αυτή η σειρά θα συνεχιστεί”

Το 2020 ήταν μια πολυάσχολη χρονιά όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Ήταν μια χρονιά γεμάτη πόνο για όλη την ανθρωπότητα. Ο αριθμός των θανάτων από χθες ήταν 1 εκατομμύριο 819 χιλιάδες. Ζούσαμε ένα χρόνο. Ας υπολογίσουμε, ωστόσο, πόσες περισσότερες περιπτώσεις είναι. Ελπίζουμε ότι, χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν, ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά παρακμής σε αυτό το σημείο. Υπάρχει μια απόσταση που καλύπτεται στα εμβόλια. Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας, ήρθαν 3 εκατομμύρια εμβόλια και αυτή η σειρά θα συνεχιστεί.

“Η κοινή παραγωγή μπορεί να γίνει με τη Γερμανία”

Ο στόχος μας είναι 50 εκατομμύρια από την Κίνα και τον ίδιο αριθμό εμβολίων από τη Γερμανία. Όσον αφορά τα εμβόλια, ελπίζω ότι η συνοχή των πολιτών μας έναντι του εμβολίου εντός ενός ημερολογιακού πλαισίου, ελπίζω, ως επιθυμία, αυτό θα μειώσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των περιπτώσεων και ελπίζω ότι θα μειώσει τον αριθμό των θανάτων.

Επιπλέον, στις διαπραγματεύσεις μας με τη Γερμανία, μια κοινή παραγωγή συνεχίζει επίσης το έργο TUBITAK. Υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Ομοίως, έχουμε μια συνεργασία με τη Ρωσία. Οι σπουδές του έχουν επίσης το σύνταγμα της Τουρκίας. Υπάρχει συνοχή των πολιτών μας σε ολόκληρη τη χώρα με τα βήματα που θα λάβουμε μαζί με αυτά τα μέτρα. Δεν θέλουμε τις απαγορεύσεις για δική μας ευχαρίστηση. Το θέλουμε για την υγεία των πολιτών μας. Ως αποτέλεσμα των μελετών, το θέμα του ημερολογίου θα αποσαφηνιστεί. Η διαδικασία συνεχίζεται.

“Είναι η αντανάκλαση της νοοτροπίας CHP στη φασιστική της κατανόηση σήμερα”

Φυσικά, αυτό πρέπει να ρωτηθεί σε αυτό το άτομο. Αυτό το άτομο δεν ζει πλέον σε αυτήν την εποχή. Είναι πολύ πίσω. Δυστυχώς, αυτή είναι η αντανάκλαση της φασιστικής κατανόησης της νοοτροπίας CHP στο παρόν, όπως ήταν στο παρελθόν. Αυτή η φασιστική νοοτροπία είναι ακόμα ζωντανή. Αυτά τα κορίτσια με μαντίλα περιβάλλονται από πανεπιστήμια εδώ και χρόνια. Εάν γίνετε αγρότης στο χωράφι, η μαντίλα είναι νόμιμη. Αν όμως είστε πανεπιστήμιο, απαγορεύεται η μαντίλα. Υπήρχε μια τέτοια λογική. Εάν προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε τους ανθρώπους σύμφωνα με τα ρούχα τους, δεν είναι δυνατόν να το εξηγήσουμε αυτό ως δημοκρατία και ελευθερία σκέψης, ως ελευθερία πίστης. Όταν τους ρωτάτε, συνήθως τους κοιτάζετε, μιλούν για την ελευθερία της πίστης και της γνώμης. Τι είδους πίστη, ελευθερία σκέψης είναι αυτή; Αφήστε τα πράγματα τώρα. Δεν θέλουμε να δούμε ότι υπήρχε το CHP στη δεκαετία του ’50 και του ’40 και ότι εξακολουθούν να παρεμβαίνουν στη ζωή των ανθρώπων ως τρόπο ζωής.

“Δεν είστε ενημερωμένοι”

Απλώς σηκωθείτε και αφήστε τον κ. Κεμάλ να πάρει δύο μαντίλα μαζί του και να αφήσει τη διαδικασία να εξαπατήσει το έθνος στην άκρη. Περάστε από αυτές τις θέσεις εργασίας. Αν βάλετε 20 μαντίλα μαζί σας, όχι δύο, ξέρουν ποιοι είστε και τι είστε. Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με τις μαντίλες των ανθρώπων. Και εδώ, ο δικαστής, ο εισαγγελέας, η αστυνομία θα τους δει σε κάθε όργανο αυτής της χώρας. Οι προϋποθέσεις είναι σίγουρες. Αυτός που φοράει μαντίλα δεν μπορεί να είναι δικαστής, αυτός που φοράει μαντίλα δεν μπορεί να είναι η αστυνομία. υπάρχει κάτι τέτοιο; Καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες εισέρχονται οι θεσμοί του κράτους. Θα δουν πολύ περισσότερα. Πού μπορείτε να εισέλθετε όταν αποφοιτήσετε από ποια ιδρύματα, αυτά είναι σίγουρα. Επομένως, δεν έχουν το δικαίωμα και την εξουσία να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες γρήγορα. Βλέπετε σε ορισμένα μέρη για να λάβετε ψήφους, δεν εξαπατά κανέναν να φέρει μαζί τους μερικούς ξυλόγλυπτους σαν μοντέλο βιτρίνας. Αυτά τα πράγματα έχουν περάσει. Σήμερα, έχουμε γυναίκες που φορούν μαντίλα στο κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι, τα βλέπετε αυτά; Κοίτα, έχει φτάσει μέχρι εδώ. Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Φυσικά, ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα.

Η δολοφονία του Pinar Gultekin

Γιατί ο κ. Κεμάλ το άφησε αναπάντητο; Θα το πιέσεις λίγο. Δεν μιλάω εκ μέρους του ούτε απαντώ εκ μέρους του. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Αυτά έχουν προβλήματα. Υπάρχει παρενόχληση, βιασμός, κλοπή. Τώρα είναι πολύ σαφές από πού προέρχεται η CHP. Τώρα, πιστεύω ότι το έθνος μου θα τους δώσει το καλύτερο μάθημα το 2023 στο κάλπη.

“Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020”

(Το γεγονός ότι η εφημερίδα Sözcü προσθέτει το άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας στα γεγονότα που περιγράφονται ως “καταστροφές και δάκρυα το 2020”). Δεν διαβάζω την εφημερίδα Sözcü. Κανείς δεν πρέπει να το πληρώσει ή όχι. Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020.

Source