Αντίδραση του κοινού στην απαγόρευση των μαθημάτων Κορανίου στην ΤΔΒΚ – Mihrap Haber

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βόρειας Κύπρου διαπίστωσε ότι οι αρχές της Επιτροπής Θρησκευτικών Υποθέσεων στη χώρα, όπως η διοργάνωση μαθημάτων Κορανίου και η έκδοση πιστοποιητικού μνημονίου, αντισυνταγματικές στις 1.04.2021. Η Τουρκία αντέδρασε έντονα στην απόφαση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε, “Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΤΔΒΚ πρέπει γρήγορα να επιστρέψει από αυτό το λάθος, διαφορετικά τα μέτρα που θα κάνουμε θα είναι διαφορετικά.”

Τι συνέβη?

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αγωγής που κατατέθηκε εναντίον του κράτους από την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης (HİZMET-SEN) στην ΤΔΒΚ, το Τμήμα Θρησκευμάτων (Ίδρυση, Καθήκοντα και Αρχές Εργασίας) είναι το νέο άρθρο 8Β, δηλαδή η Επιτροπή Θρησκευμάτων. Καταργήθηκε η αρχή για την οργάνωση του «μαθήματος»

Μοιράζοντας τις σκέψεις τους σχετικά με την απόφαση να κλείσουν τα μαθήματα Κορανίου στην ΤΔΒΚ, το κοινό δηλώνει ότι όταν διερευνάται η γενετική εκείνων που αποφάσισαν να κλείσουν τα μαθήματα Κορανίου, θα καταλήξουμε στο γεγονός ότι οι ρίζες τους δεν ανήκουν σε αυτήν τη γη.

“Το κλείσιμο των μαθημάτων Κορανίου είναι ένα μήνυμα προς την Ευρώπη μέσω της Κύπρου”

Τονίζοντας ότι όσοι αποφάσισαν να κλείσουν τα μαθήματα Κορανίου ήθελαν πραγματικά να στείλουν ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ο Hüsnü Ilık επέστησε την προσοχή στο μήνυμα “Είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε, απλά δώστε μας έναν τρόπο”.

Ο Ίλικ είπε: «Στην πραγματικότητα, από την Ένωση και την Πρόοδο, αυτή η γενετική δομή έχει κάνει αυτό το έθνος να κάνει εμετό τόσο πολύ αίμα που δεν υπάρχει όριο. Είθε ο Αλλάχ να μην τους δώσει ξανά μια τέτοια ευκαιρία. Όταν ερευνήθηκε η γενετική εκείνων που πήραν την απόφαση να κλείσουν τα μαθήματα Κορανίου, δεν πιστεύω ότι οι ρίζες τους ανήκουν πραγματικά σε αυτές τις χώρες. Το περιστατικό στη Βόρεια Κύπρο είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια των πιόνι που έβαλαν στο παρελθόν για να επανέλθουν στις ανώτερες τάξεις. Έτσι θέλουν να πουν ότι είμαστε εδώ, έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη μέσω της Κύπρου. Είπαν: «Είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε, αρκεί να μας δώσετε έναν τρόπο, θα αναβιώσουμε αυτό το περιστατικό εμετού αίματος όπως έχετε ζήσει στο παρελθόν όπως εσείς επιθυμείτε.» Είθε ο Κύριός μου να μην επιτρέψει ποτέ ξανά αυτή τη νοοτροπία. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Source