Αντίδραση του Fahrettin Altun στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΤΔΒΚ να κλείσει τα μαθήματα του Κορανίου

Ο Πρόεδρος της Προεδρίας Επικοινωνιών Fahrettin Altun δήλωσε ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σχετικά με το κλείσιμο των μαθημάτων Κορανίου είναι προϊόν ιδεολογικού και δογματικού μυαλού, «Η ερμηνεία του κοσμισμού σε τόσο ρηχό και ο λανθασμένος τρόπος είναι ένα βήμα προς την κατάργηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. “χρησιμοποίησε την έκφραση.

Στην ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Altun αξιολόγησε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία αξιολόγησε την ένσταση της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων της ΤΔΒΚ σχετικά με την εξουσία της εκπαίδευσης του Κορανίου.

Ο Fahrettin Altun σημείωσε τα ακόλουθα στην αξιολόγησή του:

“Η απόφαση είναι προϊόν ιδεολογικού και δογματικού μυαλού. Η ερμηνεία του κοσμικού με τόσο ρηχό και λάθος τρόπο είναι ένα βήμα προς την κατάργηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο κοσμικός εξοπλισμός εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο απαγόρευσης της θρησκευτικής εκπαίδευσης.” το χρησιμοποιούν για να καταστέλλουν τον πολιτιστικό μας πλούτο.

Η Μεσόγειος και ειδικότερα το Κυπριακό, η Τουρκία αποκάλυψε ότι η ισχυρή βούληση και η δράση στη διεθνή σκηνή με πιο δίκαιο τρόπο, ότι λανθασμένες αποφάσεις που ελήφθησαν σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που ξεκίνησε τη συζήτηση, αποτελούν απειλή για την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και της ενότητας .

Αυτό το δικαστικό πραξικόπημα κατά της ελευθερίας της θρησκείας και των πεποιθήσεων που εγγυάται η δημοκρατία δεν είναι ποτέ αποδεκτό. Ο χρόνος αυτής της απόφασης είναι σημαντικός. Είναι καθήκον όλων όσων σέβονται τη δημοκρατία να αντιδρούν σε αυτήν την απόφαση, η οποία δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τον σκοπό της.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας, με όλη τη δύναμη και τη δύναμη θα συνεχίσει να είναι με τους Τουρκοκύπριους, αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται την ημερομηνία που θα λάβει την έμπνευση με τους Τουρκοκύπριους θα σπάσει ξανά μαζί με τους Τουρκοκύπριους. “

Source