Αντίστροφη μέτρηση Eurovision 2021 του Phil – Μέρος 16 από 39 – Ελλάδα

Όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτό το τραγούδι, η άμεση σκέψη μου ήταν να το κάνω όπως είχα με την Κύπρο πριν από αρκετές ημέρες, γιατί στην πρώτη ακρόαση, είναι ένας κλώνος κάθε «Balkan banger» ποτέ… όπως το «El diablo».

Τότε ήρθα να το γράψω αυτό, και, ξέρετε τι, μπορεί να είναι μια περίπτωση «ίδιου παλιού ίδιου παλιού», αλλά οι πραγματικοί άνθρωποι που ψηφίζουν σε αυτόν τον διαγωνισμό δεν θα γνωρίζουν ούτε θα ενδιαφέρονται. Το μόνο που πρόκειται να ακούσουν είναι κάτι που θα συνδέσουν με την Eurovision. Σε τελική ανάλυση, το βασικό σημείο είναι να κερδίσετε έναν ανταγωνιστικό διαγωνισμό τραγουδιού. Για το σκοπό αυτό, σημειώνει όλα τα κουτιά. Καλό γάντζο, πιασάρικος ρυθμός, τυπικό ελληνικό «όμορφο κορίτσι» που κοιτάζει κάτω από την κάμερα και πιθανότατα θα κάνει και λίγο χορό – δεν κινείται καθόλου από τη φόρμουλα.

Λυρικά δεν είναι το καλύτερο στον κόσμο, και αν το ακούσετε προσεκτικά, είναι μόνο μια συλλογή φράσεων που φαίνονται μαζί, αλλά, πάλι, το πραγματικό κοινό δεν πρόκειται να νοιάζεται.

Αυτό είναι σίγουρο. Πιθανότατα θα είναι το Top 10, αλλά οι ένορκοι θα μπορούσαν (απλώς) να το σημειώσουν, αν τηρούν τα κριτήρια κατάταξής τους και αυτό θα είναι κρίμα, καθώς είναι η καλύτερη ελληνική είσοδος … μετά από μια τρομερή σκατά .

Σκορ Φιλ – 7/10

Source