Αντί για σκύλο, περπάτησε με λουρί … στον φίλο του | Δημοσιογράφος Κύπρος

Για να «ελέγξει» εάν η αστυνομία του Κεμπέκ έκανε τη δουλειά της καλά, ένας οδηγός οδηγούσε μεθυσμένος στη Σερβία, ενώ μια νεαρή γυναίκα περπατούσε με το φίλο της δεμένο μετά από αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας στην καναδική επαρχία το Σάββατο. με αλυσίδα σκύλου. Αποδείχθηκε ότι η αστυνομία του Κεμπέκ είχε καλά αντανακλαστικά. Οι δύο παραβάτες τιμωρήθηκαν 1.000 ευρώ το καθένα.

Για πρώτη φορά σε έναν αιώνα, εφαρμόζεται περιφερειακή απαγόρευση κυκλοφορίας στον Καναδά. Διαρκεί από τις 8μμ έως τις 5πμ την επόμενη μέρα για να σταματήσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας. Αναμένεται να χρειαστούν μήνες, συμπεριλαμβανομένων μερικών εξαιρέσεων, ειδικά για όσους εργάζονται σε κρίσιμες περιοχές για ιδιοκτήτες σκύλων.

Στις 10.30μμ το Σάββατο το απόγευμα, η αστυνομία σταμάτησε να ελέγξει τον οδηγό που οδηγούσε τον γιο του. Ο τελευταίος ομολόγησε ότι «κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ήθελαν να δουν πώς ήταν έξω», εξήγησε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Isabel Ent Center.

Ωστόσο, η δοκιμή αλκοόλ έδειξε ότι ο οδηγός πήρε τον τροχό με βία, τρεις φορές υψηλότερο από το επιτρεπόμενο επίπεδο αλκοόλ στο αίμα. Αποτέλεσμα. Πρόστιμο 1.500 $ (περίπου 970 €) για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δήμευση αυτοκινήτου και ανάκληση άδειας οδήγησης για 90 ημέρες, ακολουθούμενο από δίκη μεθυσμένου.

Νωρίτερα εκείνο το βράδυ, άλλοι αστυνομικοί εντόπισαν ένα 20χρονο κορίτσι που περπατούσε σε ένα πεζοδρόμιο στο κέντρο της πόλης, μαζεύοντας τον φίλο της. Όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς έκανε, απάντησε πολύ σοβαρά ότι “πήρε τον σκύλο του για μια βόλτα”, προφανώς για να ελέγξει την ανοχή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Αφού έλαβε προφορική επίπληξη, η νεαρή γυναίκα κατέστησε σαφές ότι θα το έκανε ξανά κάθε μέρα με τον κίνδυνο να αναρριχηθεί σε πρόστιμα.

Σε περίπτωση επανάληψης, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τα 6000 USD (3800 EUR).

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η αστυνομία «διέδωσε» περίπου 740 κλήσεις σε όλη την περιοχή.

Source