“Αντί να φύγει από τις εκλογές, ο νόμος ενημερώνεται και

Mehmet Çakıcı:

Ο Μεχμέτ Τσακίτσι, Επικεφαλής των Νέων Δυνάμεων του Κόμματος Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης, αντέδρασε στην ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογής στις 3 Απριλίου 2022 από τα κυβερνητικά κόμματα και είπε ότι, αντί να αποφευχθούν οι εκλογές, ο νόμος για τις εκλογές και την ψήφο του λαού πρέπει να ενημερωθεί και οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν αμέσως.

Mehmet Çakıcı:

Ο Mehmet Çakıcı, Πρόεδρος των Νέων Δυνάμεων του Κοινοτικού Απελευθερωτικού Κόμματος (TKP), ο οποίος έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις που αντικατοπτρίζονται στην ημερήσια διάταξη, Κορωνοϊός Επισήμανε τις απεργίες που έγιναν σε μια εποχή που οι υποθέσεις ήταν στα υψηλότερα επίπεδα.

Ο Cakici, δηλώνοντας ότι σχεδόν όλοι οι τομείς στη χώρα σηκώνονται και κάνουν δράση και απεργία, και ότι οι πολίτες περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο, ρώτησε: «Είναι κρίμα, αυτό είναι αμαρτία για τους ανθρώπους, πού περιμένετε να φτάσει με τακτική απόσπασης της προσοχής “. Υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας UBP-YDP-DP, η οποία ιδρύθηκε ως κυβέρνηση πρόωρων εκλογών, ξεκίνησε με το κυβερνητικό πρόγραμμα λέγοντας «βάζουμε τα χέρια μας υπό ευθύνη, οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο», σημείωσε ο Τσακίτσι ότι τώρα όρισε την ημερομηνία των εκλογών στις 3 Απριλίου 2022 και κατέληξε στο συμπέρασμα πως θα ξεφύγουμε από τις εκλογές, είπε ότι γεννήθηκε. Çakıcı “Αν συνεχιστεί έτσι, αυτή η χώρα θα βυθιστεί σε χάος για ένα ακόμη έτος. Οι αρχηγοί θα πάνε στο συνέδριο για 6 μήνες έως τον Οκτώβριο του 2021 λόγω της σύμβασης UBP. Στους άλλους 6 μήνες, θα διεξαχθούν εκλογές- εστιασμένη κυβέρνηση για 6 μήνες μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Απριλίου 2022. Κορωνοϊός Για αυτούς, δεν θα υπάρξει εστίαση, ούτε θα αναμένεται δράση που σχετίζεται με την οικονομία. Δυστυχώς, τα προβλήματα χρέους από όπου είμαστε, θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τη χώρα χωρίς να βρουν λύσεις “, είπε.

Επισημαίνοντας την κατάσταση των κυβερνητικών κομμάτων, ο Τσακίτσι δήλωσε ότι σε μια εποχή που οι λογαριασμοί στο συνέδριο ήταν μπροστά από τις προτεραιότητες του λαού, η κυβέρνηση αντιμετώπιζε τις εσωτερικές της διαφορές όταν έπρεπε να επικεντρωθεί στην υγεία και την οικονομία. Ο Mehmet Çakıcı δήλωσε ότι οι προσπάθειες των κυβερνητικών κομμάτων για να καλύψουν τις αποτυχίες τους εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά στο σημείο καθορισμού της ημερομηνίας των εκλογών, και δήλωσε ότι ως TKP, όπως έχουμε εξηγήσει προηγουμένως, ο νόμος περί εκλογών και ψήφου των ανθρώπων πρέπει οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν αμέσως.

Υπογραμμίζοντας ότι αυτή η δομή δεν είναι βιώσιμη, ο Τσακίκι είπε, “Είναι καιρός ο λαός να αμφισβητήσει τις εκλογές του. Ως TKP, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως την τελευταία εναπομένουσα και δοκιμασμένη επιλογή του τουρκοκυπριακού λαού”.

.Source