“Αντί να φύγει από τις εκλογές, ο νόμος θα πρέπει να ενημερωθεί και οι εκλογές να διεξαχθούν αμέσως”

Ο Μεχμέτ Τσακίτσι, πρόεδρος του Κόμματος Κοινωνικής Απελευθέρωσης Νέων Δυνάμεων (TKP), διαμαρτυρήθηκε κατά της ανακοίνωσης της ημερομηνίας εκλογής στις 3 Απριλίου 2022 από τα κυβερνητικά κόμματα και υποστήριξε ότι, αντί να αποφευχθούν οι εκλογές, θα πρέπει να ενημερωθεί ο νόμος για τις εκλογές και την ψηφοφορία του λαού και οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν αμέσως.
Ο Çakıcı έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις που απεικονίζονται στην ημερήσια διάταξη, επισημαίνοντας τις απεργίες σε μια περίοδο κατά την οποία οι υποθέσεις Covid-19 έφτασαν στους υψηλότερους αριθμούς στη χώρα.
Σημειώνοντας ότι σχεδόν όλοι οι τομείς της χώρας έχουν ξεσηκωθεί και έχουν κάνει διαμαρτυρίες και απεργίες, οι πολίτες περνούν μια «πολύ δύσκολη» περίοδο, ρώτησε ο Çakıcı, «Είναι κρίμα ότι αυτός ο λαός είναι μια αμαρτία, πού περιμένετε να φτάσετε τακτική απόσπασης της προσοχής “.
Υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας UBP-YDP-DP, η οποία ιδρύθηκε ως κυβέρνηση πρόωρων εκλογών, ξεκίνησε με το κυβερνητικό πρόγραμμα λέγοντας “Βάζουμε τα χέρια μας υπό ευθύνη, οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο”, Çakıcı σημείωσε ότι τώρα όρισε την ημερομηνία των εκλογών ως 3 Απριλίου 2022, λέγοντας, “Πώς θα ξεφύγουμε από τις εκλογές; ισχυρίστηκε ότι γέννησε το αποτέλεσμα.

έμβλημα69

Ο Τσακίτσι είπε, “Αν συνεχιστεί έτσι, αυτή η χώρα θα παρασυρθεί στο χάος για ένα ακόμη έτος. Οι αρχηγοί θα πάνε στο συνέδριο για 6 μήνες λόγω της σύμβασης UBP έως τον Οκτώβριο του 2021. Στους άλλους 6 μήνες, θα υπάρξει η κυβέρνηση επικεντρώθηκε στις εκλογές για 6 μήνες μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Απριλίου 2022. Για το Covid-19, δεν θα υπάρξει εστίαση, ούτε θα αναμένεται δράση σχετική με την οικονομία. Δυστυχώς, τα προβλήματα χρέους από όπου είμαστε, θα συνεχιστούν ο τρόπος να καταστρέψει τη χώρα χωρίς να βρει λύσεις “, είπε.
Επισημαίνοντας την κατάσταση των κυβερνητικών κομμάτων, ο Τσακίκι ισχυρίστηκε ότι, “Σε μια περίοδο που οι λογαριασμοί του συνεδρίου ήταν μπροστά από τις προτεραιότητες του λαού, η κυβέρνηση αντιμετώπιζε τις δικές της εσωτερικές διαμάχες όταν έπρεπε να επικεντρωθεί στην υγεία και την οικονομία. “
Ο Τσακίτσι δήλωσε ότι οι προσπάθειες των κυβερνητικών κομμάτων για να καλύψουν τις αποτυχίες τους εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά στο σημείο καθορισμού της ημερομηνίας των εκλογών, και όπως είχε ήδη εξηγήσει το TKP, ο νόμος για τις εκλογές και την ψηφοφορία των ανθρώπων πρέπει να ενημερωθεί και οι εκλογές να διεξαχθούν αμέσως.
Δηλώνοντας ότι αυτή η δομή δεν είναι βιώσιμη, είπε ο Τσακίτσι, “Είναι καιρός ο λαός να αμφισβητήσει τις εκλογές του. Ως TKP, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως η τελευταία εναπομένουσα και δοκιμασμένη επιλογή του τουρκοκυπριακού λαού”.

Source