Αντεπίθεση από PIS-πνευμονολόγους που απορρίπτουν την «τυφλή» σειρά γιατρών

Επιπλέον, η Κυπριακή Εταιρεία Πνευμονολογίας δηλώνει ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προθυμία μας և να συμβάλουμε στη διαχείριση της επιδημίας», ενώ απευθύνεται στο ΟΚΥΠΥ με μια νέα προσφορά συνεργασίας.

“Η Κυπριακή Πνευμονολογική Εταιρεία και τα μέλη της έχουν ήδη αποδείξει ότι είμαστε πρόθυμοι να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες του επακόλουθου της επιδημίας για να τις συναντήσουμε, χωρίς καν την ανάγκη εξαναγκασμού.

Ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών πνευμονολόγων μάχης στην Κύπρο είναι 22.

17 από αυτούς συνέβαλαν στην κάλυψη των αναγκών της επιδημίας σε εθελοντική βάση σε εκ περιτροπής βάση ως εξής:

  • 3 στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου
  • 5 στο Νοσοκομείο Λεμεσού
  • 3 στο Νοσοκομείο Λάρνακας
  • 6 στο Νοσοκομείο Λευκωσίας

Τα υπόλοιπα προγραμματίζονται σε συνεννόηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας για βοήθεια στις επόμενες μέρες.

Επομένως, η εκπλήρωση των καθηκόντων ενώπιον των ιατρών για μη πληρωμή από την ΟΚΥΠΥ είναι αβάσιμη, ταυτόχρονα προκλητική.

Για διαχείριση υποθέσεων Covid:19 – Ορθή οργάνωση կազմակերպ Καλή συνεργασία με άλλους ασθενείς, όπως πνευμονικές κλινικές σε δημόσια δημόσια νοσοκομεία ή ιδιωτικούς πνευμονολόγους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, για να είμαστε σίγουροι ή όχι να έχουν επιδημία.

Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα εσωτερικά όρια προσωπικού πριν προχωρήσουν στην τελική μέτρηση της παραγγελίας.

Και αναρωτιόμαστε αν το έκαναν.

Τόσο το PEK όσο και το IS PIS έχουν ζητήσει επανειλημμένα γραπτές πληροφορίες σχετικά με το πώς έχουν αναπτυχθεί 21 πνευμονολόγοι ΟΚΥΠΥ για να συνεργαστούν με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας για να δουν πού իրական πού βρίσκονται οι πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν από την επιδημία. , ενημερώστε τα μέλη μας և αναπτύξτε ένα σχέδιο για την αποτελεσματική κάλυψη αυτών των αναγκών.

Δυστυχώς, η ΟΚΥΠΥ αρνήθηκε να συνεργαστεί και δεν απάντησε στο αίτημά μας.

Ρωτήσαμε επίσης για το στρατηγικό σχέδιο για τη χρήση ανθρώπινων πόρων. Δεν μας απάντησαν ούτε.

Δυστυχώς, αντί του ΟΚΥΠΥ να επικεντρώνεται στην άμεση επίλυση θεμάτων (όπως το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Παραπομπής δεν είχε ούτε IUD ούτε πνευμονική κλινική), ασχολείται με μια επικοινωνία ευθυνών που δεν εξυπηρετεί τον Κύπριο ασθενή. Αντιθέτως, τον θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Στο πλαίσιο της αποστολής μας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εστιάζοντας στον Κύπριο ασθενή, εάν έχει μολυνθεί Covid:«19, πάσχει από άλλες χρόνιες ασθένειες, πρέπει να επιμείνουμε ότι απαιτείται καλή συνεργασία».

Source