Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην κατοχή, η νέα κρίση σε σχέση με τις εξαιρετικές «εκλογές»

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης στη νέα κρίση σε σχέση με τις εξαιρετικές «εκλογές». Τι μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης t / c;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης PTK, KKD և KL αντέδρασαν έντονα στο “κοινοβούλιο” μετά την απόφαση του “προέδρου” του σώματος να σταματήσει να εργάζεται στο κτίριο, με την αιτιολογία ότι η λοίμωξη του προέδρου κοραναϊού. guild, του οποίου οι υπάλληλοι πρέπει να είναι σε καραντίνα για 10 ημέρες.

“Η αντιπολίτευση προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση των δύο προτάσεων κατά την ημερομηνία των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, καθώς τα κόμματα KEE, DK, KA” κυβέρνησης “δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό για να αποδεχθούν τη δική τους πρόταση.” Εκλογές “2022 Τον Απρίλιο. Η αντιπολίτευση προτείνει 29/8/2021.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης δήλωσαν σε δήλωση ότι θα αξιολογήσουν την κατάσταση στα συλλογικά όργανα του κόμματός τους και ότι είναι πιθανό να λάβουν δραστικά μέτρα, όπως παραίτηση από το κοινοβούλιο.

“Η ευθύνη ανήκει στην” μειονοτική κυβέρνηση “,” ανέφεραν σε δημοσιογράφους έξω από το “κοινοβούλιο”.

“Η” κυβέρνηση “δεν επιτρέπει το άνοιγμα του” κοινοβουλίου “μέσω παιχνιδιών”, δήλωσε ο πρόεδρος του KKD Emal Emal, ενώ αυτό που συμβαίνει στη “χώρα”, ανέφερε, σημείωσε την τουρκική παρέμβαση στην απόφαση. “Συνταγματικό δικαστήριο”. “Δεν θα σιωπούμε πια, η ανοχή έχει τελειώσει”, πρόσθεσε.

Ο Γενικός Γραμματέας της KL Gulsiah Sanver Manavoglu κατηγόρησε την “κυβέρνηση” για διαμάχες μεταξύ εταίρων και όχι για το δημόσιο συμφέρον. “Προτρέπουμε την κυβέρνηση να το λάβει αυτό υπόψη”, είπε, προσθέτοντας ότι ήταν “ασεβείς”.

Το μαχαίρι μπήκε στο κόκαλο, είπε ο πρόεδρος της RTK. Ο Tufan Erhurmann κατηγόρησε την “κυβέρνηση” ότι πραγματοποίησε πραξικόπημα στο “κοινοβούλιο” επειδή δεν συζήτησε το θέμα των πρόωρων “εκλογών”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση να κλείσει το “κοινοβούλιο” για 10 ημέρες δεν έχει νομική βάση. “Πρέπει να συναντηθούμε στη συνεδρία την Πέμπτη.” Πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση» δεν θα μπορούσε να έχει απαρτία στο «κοινοβούλιο», ότι «γεννήθηκε νεκρή, παραμένει».

Ο λόγος για το κλείσιμο του «ομιλητή» του «Κοινοβουλίου» έως τις 29 του μήνα ήταν ότι οι εργαζόμενοι απεργήθηκαν στις 14 Απριλίου στις 6 Απριλίου στις εργατικές συνδικαλιστικές πορείες «δημόσια», όπου ο πρόεδρος της συντεχνίας KTAMS, που χθες δήλωσε θετικά για τον κοραναϊό: Το γεγονός, είπε σε γραπτή δήλωση, είναι μια προειδοποίηση.

Πηγή: KYPE

Source