Αντιπαραθέσεις στα κατεχόμενα εδάφη στο πλαίσιο του Κυπριακού

Όσον αφορά τη θέση του Τουρκοκύπριου ηγέτη լուծ σχετικά με τη λύση των δύο κρατών που εξέφρασε η Τουρκία, υπάρχει μια άλλη σύγκρουση στα κατεχόμενα εδάφη με εκείνα που εκφράζουν τη θέση τους υπέρ ενός ομοσπονδιακού μοντέλου λύσης.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Σε συνέντευξή του στο CNN-Türk χθες, ο Esin Tatar είπε ότι το ψευδο-κράτος και η Τουρκία συμφωνούν πλήρως για το Κυπριακό, λέγοντας ότι αυτό που θα πει κατά την άτυπη πενταμερή συνάντηση θα είναι πολύ σημαντικό.

Σύμφωνα με το GTP, ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες του είπε κατά την τελευταία συνομιλία. “Εάν έχετε νέες απόψεις և ιδέες έξω από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ որոշ κάποια μηνύματα για το μέλλον, τότε αυτό είναι το πιο φυσικό σας δικαίωμα να τα εκφράσετε σε αυτήν τη συνάντηση.”

“Αυτό που θα πω σε αυτή τη συνάντηση ως ο Τούρκος ηγέτης της Κύπρου, ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ, είναι εξαιρετικά σημαντικό”, δήλωσε ο ψευδο-πολιτικός Τατάρ, ο οποίος και πάλι μίλησε για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στις δημοκρατικές “εκλογές”. Τώρα όλοι μιλούν για δύο πολιτείες, πρόσθεσε.

“Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι πόροι πετρελαίου και ενέργειας της περιοχής θα μπορούν να εξάγονται παγκοσμίως μέσω της Τουρκίας μέσω ενός πολύ πιο σταθερού αυγού, το οποίο θα ωφελήσει όλα τα μέρη”, δήλωσε ο Τατάρ.

Επανέλαβε τη θέση του ότι υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο, μόνο ένα μοντέλο που βασίζεται στη συνεργασία κυρίαρχων ίσων κρατών θα είναι σε θέση να καταλήξει σε μια σταθερή συμφωνία, καθώς είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί μια «περίπλοκη δομή». Ομοσπονδία “

Ο υπουργός Εξωτερικών Thaksin Shinawatra κατηγόρησε εκείνους που αντιτίθενται στις πολιτικές των δύο χωρών που προωθούνται από το ψεύτικο τουρκικό κράτος για σπορά βουτύρου στο ψωμί του Προέδρου Αναστασιάδη. Μιλώντας στον ιστότοπο της Τουρκικής Kıbrıs Postası, ο Ertugrogloglu είπε ότι δεν πρέπει να εκπλαγεί από εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα κερδίσει ένα διεθνές πλεονέκτημα καθιστώντας την «κυριαρχία και κυριαρχία της ισότητας» την κύρια πολιτική του Κυπριακού, την υποστήριξη του λαού τους. αυτήν την πολιτική μαζί με την πατρίδα τους.

“Αντί μερικοί από εμάς να βγαίνουν και να λένε,” Αυτή η ντροπή είναι αρκετή, σας ζητάμε να τερματίσετε αυτές τις αδικίες που μας έχουν επιβληθεί εδώ και 57 χρόνια, և λάθη, չենք δεν θα τα παρατήσουμε, είμαστε κυρίαρχοι λαοί, ένα κράτος, πρέπει “Σεβαστείτε μας”, μερικοί από τους φίλους μας επέκριναν, λέγοντας ότι αυτή η πολιτική και προσέγγιση ευνοεί τον Αναστασιάδη. Πολύ κακό και στην πραγματικότητα πολύ κακό. Απλώστε το βούτυρο και το μέλι στο ψωμί Αναστασιάδης. Δεν το καταλαβαίνετε αυτό; ” αυτός πρόσθεσε.

“Ομοσπονδιακός”

Δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν την επόμενη φορά που θα βγει ο Έρσιν Τατάρ και λέει ότι “η ιστορία ξεκίνησε μαζί μου”, ο Πρόεδρος του RTK Τούφαν Ερχιουρμάν δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό MKD, σχολιάζοντας την έκθεση του Τατάρ ότι η διεθνής κοινότητα συζητά τώρα μια λύση. που ήταν η δική του ιδέα, αποδεκτή από την Τουρκία.

Επαναλαμβάνοντας την έκθεση του κ. Τατάρ ότι δεν θα μπήκε στο παιχνίδι για να συζητήσει την ομοσπονδία και να ταπεινωθεί ξανά, ο κ. Ερχιούρμαν έγραψε ότι ο Τούρκος ηγέτης “κατηγόρησε όλους εκείνους που μέχρι στιγμής διαπραγματεύθηκαν με την ομοσπονδία ότι μας εξευτελίζουν”.

Απλώς μας γνώρισε τότε. “Μην εκπλαγείτε αν την επόμενη φορά που βγει, λέει ότι η ιστορία ξεκίνησε μαζί μου”, κατέληξε ο πρόεδρος του RTK.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay βρισκόταν σήμερα στα κατεχόμενα εδάφη, ο πρώην βουλευτής του Τούρκου διαπραγματευτή RTK Nzdil Nami έγραψε στο Twitter ότι υπήρχαν ψηφίσματα δύο κρατών στη Μέση Ανατολή από το 1974, αλλά αναγνώρισαν το παλαιστινιακό κράτος, αλλά τίποτα δεν έγινε . Σημειώνει ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ δεν αναφέρονται στην αναγνώριση ενός ψεύτικου κράτους, αλλά στη μη αναγνώριση του τρίτου, καθώς γράφει ότι ζητούν (αναγνώριση) από το 1983, αλλά αυτό δεν συνέβη. “Αυτό που ονομάζεται λύση μπορεί να γίνει με τη συγκατάθεση και των δύο μερών”, κατέληξε ο Nami.

Ο Πρόεδρος του Ενωμένου Κυπριακού Κόμματος (ΚΕΚ) Izzet Izyan τόνισε σε γραπτή δήλωση ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να είναι έτοιμη για ομοσπονδιακή λύση κατά τη διάρκεια του πενταμερούς άτυπου συνεδρίου (5 + 1). Αναπτύχθηκε στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων, τουρκοκυπριακών κομμάτων, δυνάμεων ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε ότι η άτυπη τετραμερή διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς κατέστη σαφές ότι η Βρετανία θα υποβάλει προτάσεις στο τραπέζι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τουρκική πλευρά της Κύπρου πρέπει να δείξει βούληση στην ομοσπονδία διακανονισμού.

“Μια διττή πολιτική δεν θα οδηγήσει τους Τουρκοκύπριους πουθενά”, συνέχισε ο Ιζέτ Ιζιαν, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός του κ. Τατάρ ότι η εκλογή του σήμαινε την επικύρωση της πολιτικής του θέσης ήταν εσφαλμένος. Κύριε Izjyan, οι T / C “άνθρωποι” δεν αποδέχονται μια αμφίπλευρη σοβινιστική πολιτική.

Πηγή: Τύπος Office Γραφείο Πληροφοριών

Source