Αντιπροσωπεία του ΠΟΥ σε καραντίνα στην Κίνα

Νέος τύπος ΚορωνοϊόςΗ αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία θα ερευνήσει την προέλευση της φήμης, αναφέρθηκε ότι βρίσκεται σε καραντίνα στο Γουχάν της Κίνας, όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Xinhua, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Cao Licien έκανε δήλωση στον Τύπο σχετικά με την αντιπροσωπεία 13 ατόμων που ήρθε στο Γουχάν χθες.

Αναφέροντας ότι οι ειδικοί του ΠΟΥ βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπου έμειναν στο Γουχάν, δήλωσε ο Cao ΚορωνοϊόςΕίπε ότι θα συνεργαστεί με Κινέζους επιστήμονες ενώ ερευνά την προέλευση της χώρας.

Ο Κάο δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί αυστηρά με τους κανονισμούς για την πρόληψη της επιδημίας και θα παρέχει υποστήριξη και ευκολία στην αντιπροσωπεία της ΠΟΥ στη διαδικασία συνεργασίας Κινέζων εμπειρογνωμόνων.

Η αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων και ερευνητών από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Αγγλία, τη Ρωσία, τις Κάτω Χώρες, το Κατάρ και το Βιετνάμ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακές συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καραντίνας 14 ημερών.

Η αντιπροσωπεία του ΠΟΥ πήγε στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα και έπρεπε να επιστρέψει αφού η κυβέρνηση του Πεκίνου προειδοποίησε ότι δεν ελήφθησαν έγκυρες θεωρήσεις.

Το CORONAVIRUS ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ VUHAN

Κόσμος, Κορωνοϊός Ενημερώθηκε για πρώτη φορά για το ξέσπασμα όταν η Κίνα ανέφερε στον ΠΟΥ ότι “μυστηριώδης αναπνευστική ασθένεια άγνωστης προέλευσης” εμφανίστηκε στην πόλη Wuhan της επαρχίας Hubey στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η ασθένεια πρωτοεμφανίστηκε σε άτομα που επισκέφτηκαν την αγορά τροφίμων θαλασσινών στην πόλη Wuhan και ο πρώτος ασθενής υπέβαλε αίτηση στο νοσοκομείο στις 17 Νοεμβρίου με το παράπονο της «αναπνευστικής ασθένειας» του οποίου η αιτία ήταν άγνωστη.

Ένα βήτα που βρίσκεται σε νυχτερίδες για την ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή των πνευμόνων Κορωνοϊόςέναν προηγουμένως άγνωστο τύπο Κορωνοϊόςκατανοήθηκε ότι ήταν η αιτία.

Η ΚΙΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η Κίνα απέρριψε προηγουμένως το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την προέλευση του ιού και επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές σε αυτήν τη χώρα μετά την αυστραλιανή κυβέρνηση ζήτησε διεθνή έρευνα για τον ΠΟΥ τον Απρίλιο.

.Source