Αντισύλληψη χάπι για άνδρες

Οι επιστήμονες προσπάθησαν αρχικά να δημιουργήσουν ένα αρσενικό χάπι ελέγχου των γεννήσεων στη δεκαετία του 1950. Ωστόσο, το χάπι που παράγεται από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Sterling Drug αποστειρώθηκε προσωρινά αρσενικά ποντίκια. Στις δοκιμές που διεξήχθησαν σε άνδρες κρατούμενους, παρατηρήθηκε ότι το φάρμακο μείωσε σημαντικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Στη συνέχεια, ο Στερλίνας σταμάτησε τα πειράματα του φαρμάκου. Στη συνέχεια, η εργασία σε αυτόν τον τομέα διακόπηκε για σχεδόν μισό αιώνα.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΤΟΣ

Ανάμεσα στα εξέχοντα φάρμακα είναι ένα τζελ που έχει δοκιμαστεί με ζευγάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Το εν λόγω τζελ περιέχει οξική σεγεστερόνη, έναν συνδυασμό μιας συνθετικής έκδοσης της τεστοστερόνης ανδρικής σεξουαλικής ορμόνης. Τα αποτελέσματα στοχεύουν στην αποτελεσματική εξάλειψη της παραγωγής σπέρματος στους όρχεις, ενώ περιορίζουν την παραγωγή σπέρματος ανδρών χωρίς να επηρεάζουν τη λίμπιντο τους.

Το GEL ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό

Η Δρ Christina Wang του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Έρευνας του Λος Άντζελες, η οποία ηγήθηκε της δοκιμής γέλης στις ΗΠΑ, εξήγησε ότι υπάρχουν τρεις πιθανές οδοί για τα ανδρικά αντισυλληπτικά: χάπια, τζελ και μηνιαίες ενέσεις.

«Οι άνθρωποι συμπαθούν την ιδέα του καθημερινού χαπιού επειδή είναι εύκολο. Ωστόσο, μόνο 1 έως 3 τοις εκατό των φαρμάκων απορροφώνται κατά τη λήψη του χαπιού. Αντιθέτως, το πήκτωμα απορροφάται περίπου 10 τοις εκατό ενώ η ένεση πηγαίνει στο σώμα σχεδόν 100 τοις εκατό. Πιστεύω ότι πρώτα το τζελ, μετά η ένεση, θα εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). “Οι κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι το πήκτωμα είναι ασφαλές, καλά ανεκτό και καταστέλλει την παραγωγή σπέρματος σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε περισσότερο από το 90% των εθελοντών”, είπε.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΜΙΑ ΠΗΓΑΝΤΕ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Από την άλλη πλευρά, οι ενέσεις και τα χάπια βασίζονται σε ένα πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται dimethandrolone undecanoate (DMAU). Όπως και το τζελ, αυτά συνδυάζουν τη δραστηριότητα της συνθετικής τεστοστερόνης και της γυναικείας ορμόνης προγεστίνης.

Η Stephanie Page, καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, διεξάγει κλινικές δοκιμές DMAU σε αρχικό στάδιο, τόσο ως καθημερινό χάπι όσο και ως ένεση, αναφέρει η NTV.

Η σελίδα δήλωσε ότι η ένεση έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί έως και έξι μήνες κάθε φορά. “Η πρώτη φάση της μελέτης μας δείχνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Εκατό άντρες έλαβαν διάφορες ποσότητες ενέσεων DMAU. Μέχρι τώρα, οι ενέσεις είναι πολύ καλά ανεκτές », εξήγησε.

Η ομάδα του καθηγητή Page ολοκλήρωσε επίσης τις δοκιμές των χαπιών DMAU. «Τα αποτελέσματα της μελέτης ενός μήνα είναι πολύ ελπιδοφόρα και αναλύουμε δεδομένα από μια τριμηνιαία μελέτη. “Ελπίζουμε ότι τα χάπια θα μπορέσουν να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους”, είπε.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΒΑΣΕΤΟΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ 97.3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Οι ερευνητές του Ιατρικού Συμβουλίου Έρευνας της Ινδίας εργάζονται για μια προσωρινή μέθοδο αγγειεκτομής, μια ένεση διακοπής του σπέρματος που μπορεί να αποτρέψει τις εγκυμοσύνες έως και 13 χρόνια. Η τεχνική περιλαμβάνει την απενεργοποίηση των αγωγών που μεταφέρουν το σπέρμα από τους όρχεις με έγχυση πλαστικού που ονομάζεται μηλεϊνικός ανυδρίτης στυρολίου. Αυτή η χημική ουσία εφαρμόζεται με ανάμιξή της με διμεθυλοσουλφοξείδιο, μια ένωση που βοηθά το πλαστικό να συνδέεται με ιστό στους αγωγούς του σπέρματος. Η συνδυασμένη χημική ουσία παράγει ένα ηλεκτρονικό φορτίο που σταματά το σπέρμα από την είσοδο στους αγωγούς και αποτρέπεται η εγκυμοσύνη.

“Η μέθοδος έχει ήδη δοκιμαστεί σε περισσότερους από 300 άνδρες, λέγοντας ότι το ποσοστό επιτυχίας της αντισύλληψης είναι 97,3% και δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες”, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Radhey Shyam.

Το ένα τρίτο των ανδρών λέει να χρησιμοποιήσει το χαρτί ελέγχου γεννήσεων

Από την άλλη πλευρά, το ένα τρίτο των 800 ανδρών που συμμετείχαν σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία πέρυσι δήλωσε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αντισυλληπτικά χάπια.

.Source