Αντιφάσεις στην Επιτροπή Θεσμικής Αθλητικής Δεοντολογίας και Άμυνας

Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικών Θεσμών πραγματοποιήθηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της Επιτροπής Αθλητικής Ηθικής, της Επιτροπής Άμυνας, καθώς και των βουλευτών, όταν ο παραιτηθείς Πρόεδρος Αντρέα Παπαχαραλάμπους και το μέλος της Επιτροπής, Χάρης Σαββίδης, αντάλλαξαν κατηγορίες για παρέμβαση. κατά τη διάρκεια. ., διαρροή επιστολής στα μέσα ενημέρωσης երի ελαττωματικές διαδικασίες և έρευνες.

Η Επιτροπή Θεσμών συγκάλεσε συνεδρίαση για να εξετάσει την κρίση που προκλήθηκε από τις πρόσφατες παραιτήσεις των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Αθλητισμού, μετά από πρόταση των βουλευτών Γιώργου Γεώργιου Λουκαΐδη, Άριστου Δαμιανού, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Ανδρέα Πασιουρτίδη.

Ένας από τους εισηγητές επί του θέματος, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Βορ Λουκαΐδης, παρουσιάζει το ζήτημα και είπε εξαρχής ότι το θεσμικό έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας θα μπορούσε να είναι η αρχή της ενοποίησης του ποδοσφαίρου, αλλά δυστυχώς, λόγω τριών παραιτήσεων, η διάλυση του δεν μπορούσε παίξτε αυτόν τον ρόλο. Όπως είπε, η κρίση στην Επιτροπή φάνηκε να είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του κ. Παπαχαραλάμπους, στις οποίες εξέτασε μια σειρά ερωτήσεων.

Ο κ. Λουκαΐδης ρώτησε τον κ. Παπαχαραλάμπους γιατί αποφάσισε να αποσύρει από τη Νομική Υπηρεσία το συμπέρασμα για τα παράπονα του Σταύρου Παπασταύρου, μεγάλου μετόχου στην Ομόνοια, και να «αποφύγει να διερευνήσει περαιτέρω τα παράπονα» από την αστυνομία.

Ο κ. Λουκαΐδης μίλησε για τις πληροφορίες που είχε παρέμβει ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους στη διαδικασία έρευνας, σημειώνοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση υπήρχε ένα συμπέρασμα που θα έπρεπε να είχε στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας για την έναρξη της έρευνας από τις αρχές. Διαφορετικά, είπε, υπάρχει συγκάλυψη.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους κάλεσε αρχικά τους βουλευτές να διαβάσουν το νόμο «Για την Επιτροπή» και να απαντήσουν εάν μπορεί να λειτουργήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες για να γίνουν αλλαγές στο νόμο, έχουν γίνει προτάσεις για πολλά θέματα, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι χαρακτηριστικό ότι η Επιτροπή λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό χωρίς γραφεία, ότι δεν ήξεραν πώς γίνονται οι πληρωμές των μελών της. Στην πραγματικότητα, η επιτροπή δεν μπορούσε να λειτουργήσει ομαλά επειδή ο νόμος ήταν ασαφής.

Μιλώντας για τις ατζέντες ορισμένων ανθρώπων, ο κ. Παπαχαραλάμπους συνέχισε λέγοντας ότι δεν είχε τίποτα να φοβηθεί. “Δεν είμαι υποψήφιος, δεν περιμένω ψήφους, ούτε πληρώνομαι για να είμαι υπόλογος σε κανέναν”, είπε στην επιτροπή.

Σχολιάζοντας την έκθεση σχετικά με τις καταγγελίες του Παπασταύρου, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι αφού κατέθεσε στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ενημερώθηκε ότι υπήρχαν κάποιες αδυναμίες και αδυναμίες. Ως εκ τούτου, ζήτησε να επιστρέψει το συμπέρασμα για να συμπληρώσει αυτά τα κενά και να καλύψει τις αδυναμίες.

“Αν ο Γενικός Εισαγγελέας θέλει το αποτέλεσμα να προχωρήσει, η υπόθεση να συνεχιστεί παρά τις αδυναμίες, να αναλάβω την ευθύνη, δεν έχω κανένα πρόβλημα”, δήλωσε ο Παπαχαραλάμπους. Πρόσθεσε ότι η μαρτυρία του Παπαστάβου αποκρυπτογραφήθηκε και ότι “αυτή η ταινία, καθώς και το αντίγραφο” θα μπορούσε να παραδοθεί στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα. Γι ‘αυτό, όπως είπε, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι εκείνη τη στιγμή το ΑΚΕΛ είχε εκδώσει αρνητική δήλωση στο πρόσωπό του και τώρα το ζήτημα έχει καταχωριστεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Σκέφτηκε ακόμη και ότι όλες αυτές οι συγκυρίες ήταν τυχαίες.

Απαντώντας στην ερώτηση για την απόλυση δύο μελών της Επιτροπής, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι η απόλυση της Εβελίνα Γεωργίας Οργιάδου δεν είχε καμία σχέση με τη συμπεριφορά της. Όσον αφορά άλλες παραιτήσεις, ωστόσο, είπε ότι αφού διαπίστωσε αυθαιρεσία στις δραστηριότητες ορισμένων αξιωματούχων, έστειλε επιστολές ζητώντας πληροφορίες πριν λάβει τις καταθέσεις. Δύο από τους αξιωματούχους απάντησαν σε αυτό, έστειλαν επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά παραιτήθηκαν.

Ο Επίτροπος Χάρης Σαββίδης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, πυροδότησε τον Αντρέα Παπαχαραλάμπους. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναφερόμενος στα γεγονότα της 13ης Οκτωβρίου, ο κ. Παπαχαραλάμπους, αφού ολοκλήρωσε την έκθεσή του, τον κάλεσε να πάει με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και να το υποβάλει μαζί με τη συνοδευτική επιστολή που υπέγραψε ο Πρόεδρος. η ίδια η επιτροπή.

Είπε ότι ενώ όλα τα μέλη της Επιτροπής ήταν άβολα με τη δουλειά του με τον κ. Παπαχαραλάμπους. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ήταν δίπλα του έτσι ώστε η Επιτροπή να μπορεί να συνεχίσει το έργο της.

Αυτό άλλαξε, είπε ο κύριος Σαββίδης, όταν δύο ημέρες αργότερα, το “Newsletter” της Omega TV διέρρευσε τα ονόματα όλων εκείνων που προσφέρθηκαν να διώξουν την Επιτροπή, καθώς και μια συνοδευτική επιστολή προς τη Νομική Υπηρεσία. Αυτή η επιστολή, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σαββίδης, διέρρευσε μόνο από τον κ. Παπαχαραλάμπους · θα μπορούσε να ήταν.

Μετά από αυτό, κύριε Ο Σαββίδης έστειλε ένα μήνυμα σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, ζητώντας τους να του πουν ποιος έκανε τη διαρροή, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έγινε από τη Νομική Υπηρεσία, κύριε. τον κατηγορεί ότι έκανε τη διαρροή του. Ο κ. Σαββίδης δεν είχε καμία εμπιστοσύνη σε αυτό το σημείο.

Το μέλος της επιτροπής είπε αργότερα ότι είχε μιλήσει σε έναν αξιωματούχο της Νομικής Υπηρεσίας, ο οποίος του είπε ότι δεν είχε ελαττώματα ή αδυναμίες και ότι η υπηρεσία ήταν έτοιμη να την παραδώσει στην αστυνομία για έρευνα. Αλλά ο κ. Παπαχαραλάμπους, σύμφωνα με αυτόν, ζήτησε να επιστρέψει το συμπέρασμα. “Η κατάσταση ξεπέρασε τη γραμμή, ένιωσα ότι αυτό που είχα χτίσει διαλύθηκε”, είπε, προσθέτοντας ότι παρά την πικρία του, είχε στείλει μια επιστολή στον πρόεδρο ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει. θα παραιτηθεί αμέσως.

Τελικά, ο Νίκος Καρτακούλης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής, επικαλούμενη ορισμένα γεγονότα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες και οι χειρισμοί του προέδρου της επιτροπής ήταν απαράδεκτες, γι ‘αυτό παραιτήθηκε.

Πηγή: KYPE

Source