“Αν δεν ήταν για το” AN RAGIR “, θα είχαμε συνεχίσει”

“Αν δεν ήταν για το” AN RAGIR “, θα είχαμε συνεχίσει”

Μπορεί να φαίνεται ακραίο, αλλά η εύρεση κάποιου στο δρόμο, άστεγων poor σε κακές συνθήκες διαβίωσης, δυστυχώς, δεν είναι ασυνήθιστο. Πολλοί από τους ανθρώπους μας δεν θα έχουν δουλειά, χρήματα, φαγητό, καταφύγιο, υδρομασάζ έως το 2020 · σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να ζουν στο δρόμο ή ακόμα και στα αυτοκίνητά τους.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι η οικογένεια του κ. Ian Anis Ioannou. Τον συνάντησα πριν από λίγες μέρες στο Κέντρο Υποστήριξης και Αποκατάστασης SHEDIA στη Λεμεσό. Φεύγοντας από εκεί, ένιωσα ήρεμος και ευγνώμων για όλα όσα έχει αυτό το κέντρο. Υποστήριξη, αγάπη, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο նական η πρακτική βοήθεια είναι μερικοί από τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε αδιέξοδο από τη μια στιγμή στην άλλη.

Μιλώντας για τη δική του περιπέτεια, ο κ. Ian Anis γκρινιάζει, λέγοντας ότι ποτέ δεν πίστευε ότι θα φτάσει στο σημείο όπου δεν είχε τίποτα, ούτε καν να προσφέρει βασικά στοιχεία στη γυναίκα και το παιδί του.

Για αρκετά χρόνια κατείχε μια γνωστή ταβέρνα στο κέντρο της Λεμεσού, και από νεαρή ηλικία αγωνίστηκε να φτιάξει το δικό του κατάστημα. “Η αντίστροφη μέτρηση σε αρκετά οικονομικά προβλήματα, όπως τα προβλήματα υγείας μιας γυναίκας, άρχισε να υπολογίζεται εκ νέου πριν φτάσω στην καταστροφή”, είπε.

Στις αρχές του 2019, αποφάσισαν να στείλουν το παιδί τους στη Ρουμανία για να ζήσουν με τη γιαγιά του, ώστε να μην αισθανθεί τη φτώχεια. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η εταιρεία βάζει κλειδαριά, όλα έχουν αλλάξει από τότε. «Η γυναίκα δεν μπορούσε πλέον να εργαστεί λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Το ένα έφερε το άλλο, τα ενοίκια συλλέχθηκαν, οι λογαριασμοί, ο ΦΠΑ, τα τραπεζικά δάνεια, έως ότου απομακρυνθήκαμε από το σπίτι όπου μείναμε γιατί δεν χρειαζόταν να πληρώσουμε το ενοίκιο. “Από μέρα σε μέρα βρισκόμαστε στο δρόμο χωρίς εισόδημα.”

Όποιος ενταχθεί στο ΣΧΕΔΙΟ δεν βρίσκεται ξανά στο δρόμο

Μιλώντας στον F, ο Eli Marangu Sophocleus, επικεφαλής κοινωνικής επανένταξης στο Κέντρο SCHEDIA, δήλωσε ότι αυτό είναι το πρώτο κέντρο στη Λεμεσό που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης σε άστεγους. Ο στόχος του “SCHEDIA” είναι η κοινωνική επανένταξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η απόκτηση μόνιμης στέγασης – ό, τι είναι απαραίτητο για κάθε άτομο.

“Όποιος ενταχθεί στο SCHEDIA δεν είναι ξανά στο δρόμο. “Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλους τους συμπολίτες μας με οποιονδήποτε τρόπο”, είπε.

Εκτός από την περίπτωση του κ. Άνις, ανέφερε ότι υπήρχαν περιπτώσεις όπου μια οικογένεια με παιδιά βρέθηκε στο δρόμο χωρίς σπίτι. Σε μια άλλη περίπτωση, η οικογένεια ζούσε σε κακές συνθήκες. “Υπάρχει συνεργασία με το Γραφείο Πρόνοιας, τον Υπουργό Εργασίας, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες γίνονται αμέσως για την επίλυση όλων των προβλημάτων.”

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δεν έχουν ένα πιάτο φαγητού ή ένα ζεστό μπάνιο. Υπάρχουν επίσης συμπολίτες μας που δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν για ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό. Σύμφωνα με την κα Marangu, αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, οι υπάλληλοι του Κέντρου παρεμβαίνουν για να επανασυνδέσουν και να εκκαθαρίσουν τους λογαριασμούς.

Μέχρι το 2020, περίπου 335 άτομα έλαβαν βοήθεια σε διάφορες μορφές από το SCHEDIA. Τα περισσότερα Vast single ήταν single, με λιγότερα ζευγάρια ή οικογένειες. “Φυσικά, όλες αυτές οι περιπτώσεις δεν αφορούσαν μόνο τη στέγη. “Μερικοί έχουν βοηθήσει στη δουλειά, λαμβάνουν παροχές, λαμβάνουν καθοδήγηση, ψυχολογική υποστήριξη, εκπαίδευση, φαγητό κλπ”, εξήγησε.

Ερωτηθείς εάν υπήρχαν περιπτώσεις που τον συγκλόνισαν, είπε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όταν λέμε ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να συμβούν το 2020. Ευτυχώς, υπάρχουν SCHEDIA, σχετικές υπηρεσίες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, καθώς και Κύπριοι πολίτες. εμείς που είμαστε πάντα στο πλευρό μας. “

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι επισκέπτονται το κέντρο κάθε μέρα για ένα ζεστό μπάνιο, φαγητό και ξεκούραση. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα άτομα είναι μεταξύ 31 και 55 ετών.

Στο ερώτημα αν η επιδημία του κορανοϊού αυξάνει τον αριθμό των περιπτώσεων που χρειάζονται υποστήριξη, είπε η κα Marangu. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους ή άνεργοι λόγω των μέσων. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, βοηθάμε άμεσα σε προϊόντα ή ακόμα και μπόνους. Στόχος μας είναι όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν τις ανάγκες της ζωής. “

Το «ΣΧΕΔΙΟ» που άλλαξε τη ζωή τους

Μας συμβούλεψαν να πάμε στο κέντρο του δήμου, το λεγόμενο «ΣΧΕΔΙΑ». Τότε άλλαξαν όλα. Βρείτε τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειαζόμαστε. Δεν ξέραμε πού να πάμε ή τι να γίνουμε “, είπε ο κ. Ian Anis, προσθέτοντας ότι πρώτα υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά και πήραν μέτρα για τα πάντα χωρίς καθυστέρηση

Με τη βοήθεια της διοίκησης του κέντρου, έγιναν όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε το ζευγάρι να μπορεί να φιλοξενηθεί αμέσως. Εξασφαλίστηκαν επίσης ότι υπήρχαν οι απαραίτητες διαδικασίες για να επωφεληθούν. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, λόγω της χρεοκοπίας των καταστημάτων, βρέθηκαν λύσεις ακόμη και για τα οικονομικά τους ζητήματα.

“Αν το ΣΧΕΔΙΟ δεν υπήρχε, θα ήμασταν ακόμα στο δρόμο. Από τη μια στιγμή στην άλλη ήμουν στο χαμηλότερο σημείο, εύχομαι κανείς να μην φτάσει ποτέ. “Δυστυχώς, δεν είμαστε οι μόνοι, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ζουν σε μια δύσκολη κατάσταση”, είπε.

Ο κ. Ian Anis, 52 ετών, λέει σήμερα ότι δύσκολα μπορεί να βρει δουλειά λόγω της ηλικίας του. Όσον αφορά το παιδί της, είναι τώρα 15 ετών και ζει με τη γιαγιά της στη Ρουμανία. “Είναι ένας εξαιρετικός μαθητής, εμείς, οι γονείς του, προσπαθούμε να τον υποστηρίξουμε όσο μπορούμε.”

Περιέγραψε το Κέντρο Υποστήριξης και Επανένταξης του SCHEDIA ως σωτηρία για αυτόν, λέγοντας ότι το έργο που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλο και αξιοσημείωτο. “Αυτός που δημιούργησε αυτό το κέντρο είναι το πιο όμορφο πράγμα που έκανε για τη Λεμεσό”, κατέληξε.

Source