“Αν θέλει ο Χριστός, Αφήστε με να μείνω” (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήμητρα Μακρυγιάννη
Σε μια «τόσο και τόσο παρεχόμενη» διάθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταιριάζει σε αυτό που προκαλεί τη συμπεριφορά του στον Μητροπολίτη Νεόφυτο της Μόρφου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Πολίτης”, ο Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζει έντονα τις ενέργειες του Πανιερότατου. περιγράψτε τον… δειλό.

Νίκος Αναστασιάδης – Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Υπάρχει μια τάση από την πλευρά του, λέω με τόλμη ότι πρέπει να δοξάζεται. Δεν θέλω να κάνω δειλούς ήρωες. “

Αναφερόμενος στο φαινόμενο στο οποίο ο Μορφέας Νεόφυτος ενεργεί περιφρονητικά κατά των διατάξεων, ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ξεκάθαρος, χωρίς να μασάει τα λόγια του.

Νίκος Αναστασιάδης – Πρόεδρος της Δημοκρατίας
“Δεν θα το δώσουμε σε κανέναν. Και είναι καιρός για ορισμένους να συνειδητοποιήσουν ότι εκτός από τις απόψεις τους, το οφείλουν στους συμπολίτες τους. ” Γενικά: “Πρέπει να σέβονται την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους, ειδικά του νόμου.”

Σε μια συνέντευξη με τον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Focus, ο Μητροπολίτης Μόρφου υπερασπίστηκε την απόφασή του να αγνοήσει τα διατάγματα την ημέρα των Θεοφανίων και να αγιάσει τα νερά.

Μητροπολίτης Μόρφου
“Εάν το κράτος που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαφορετική άποψη, τότε είμαι έτοιμος να επιστρέψω στη νομική διαδικασία. Βάλτε με στη φυλακή αν θέλετε. Οι άνθρωποι ήρθαν σε μεγάλο αριθμό, έχουμε το δικαίωμα των 75 ατόμων, είμαστε πάνω από 300. Δεν μπορώ να ακολουθήσω τον αγιασμό των μεγάλων φώτων ή να το κάνω φοβικό πίσω από κλειστές πόρτες. “

Όσο για το αν ανησυχεί ότι μπορεί να κολλήσει, έδωσε μια εκπληκτική απάντηση.

Μητροπολίτης Μόρφου
“Τώρα αν ο Χριστός θέλει να περάσω ένα στέμμα, επιτρέψτε μου να το περάσω, παιδί μου.”

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για πιθανές παραβιάσεις των διατάξεων στην Ευχαριστία Θεοφάνεια.

Source