“Αν θέλετε αλλοδαπούς, πληρώστε τους”

Δεν υπάρχει ζήτημα συζήτησης, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, εάν οι αλλοδαποί διαιτητές θα πάνε στο πρωτάθλημα Κύπρου in, συγκεκριμένα, σε αγώνες πλέι οφ ή πλέι οφ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από το “C”, η πρόταση υποβλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και είναι σαφές στους παράγοντες ότι ο πρόεδρος του KOP είναι σαφής. “Αν θέλετε αλλοδαπούς διαιτητές, πρέπει να τους πληρώσετε”, τους είπε, εξηγώντας ότι είχε γίνει μια σοβαρή επένδυση στο VAR, η εγκατάσταση και η εφαρμογή των οποίων κόστισε ακριβά στην ομοσπονδία, η οποία δεν ήθελε να αποσύρει επιπλέον χρήματα. ταμειακή μηχανή πληρώστε մրց ξένους διαιτητές.

Πρόσθεσε ότι η μεταφορά μόνο τριών διαιτητών (δηλαδή των βοηθών του διαιτητή), συμπεριλαμβανομένων όλων των εξόδων τους, γενικά κοστίζει μεταξύ 10.000 και 12.000 ευρώ. Επιπλέον, το γεγονός ότι οι διαιτητές πρέπει να τεθούν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στην Κύπρο αποτελεί εμπόδιο στην εκπλήρωση των επιθυμιών ορισμένων ομάδων.

Προσφορά: μόνιμη

Σύμφωνα με την εφημερίδα μας, οι συζητήσεις για τη διαιτησία έχουν επεκταθεί. Συγκεκριμένα, τον επόμενο χρόνο ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πρότεινε στον ΚΟΠ να συνεχίσει να προσλαμβάνει τρεις ή τέσσερις ξένους διαιτητές για ένα χρόνο για να ενισχύσει το έργο των Κυπρίων διαιτητών. Η προσφορά έγινε με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν αρκετοί έτοιμοι και άξιοι διαιτητές, γεγονός που προκαλεί διάφορα προβλήματα στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, εκτός από το γεγονός ότι απαιτείται επιπλέον κόστος σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαιτητές που θα έρθουν στην Κύπρο για επιβεβαίωση θα είναι πρώτης τάξεως. Ειδικότερα, το ζήτημα των παραγόντων CPC, εάν ληφθεί τέτοια απόφαση, είναι ποια ομοσπονδία θα απονείμει την αναγνωρισμένη αξία διαιτητών σε άλλη ομοσπονδία εντός ενός έτους. Αν και υπάρχουν ανησυχίες για την προσφορά, το ζήτημα δεν έχει κλείσει εντελώς “μπορεί να τεθεί ξανά ενώπιον των κυπριακών ποδοσφαιρικών αρχών”.

Τι θα συμβεί?

Σε κάθε περίπτωση, համաձայն βάσει της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, η πορεία του πρωταθλήματος մասնավորապես, ειδικότερα, το παιχνίδι των Κυπρίων διαιτητών, θα αποφασίσει εάν οι προαναφερθείσες έρευνες θα επιστρέψουν στο KOP, αν θα επιστρέψουν στο δημόσια σφαίρα, είτε φέτος ή επόμενη. Όσο μεγαλύτερη ένταση και διαμάχη υπάρχει για τη διαιτησία στην Κύπρο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ξαναρχίσει η συζήτηση για την προσγείωση ξένων διαιτητών.

Η KOP έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην εγκατάσταση του VAR, purpose σκοπός του, παρά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, είναι να δώσει στους κριτές χρόνο να εξοικειωθούν καλύτερα με τη συμπεριφορά του. Στην ομοσπονδία, πιστεύουν ότι οι διαιτητές από παιχνίδι σε παιχνίδι θα αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία στη γενική χρήση του συστήματος. Ο κ. Κουμάς, με τη σειρά του, περιμένει να δει τη συμβολή της ομοσπονδίας. Στις 19/1, όταν επισκέφτηκε τους διαιτητές του Macareo κατά τη διάρκεια του τεστ φυσικής κατάστασης που τους παρουσιάστηκε, τόνισε ότι προς το παρόν, η εισαγωγή του VAR δεν αξιολογεί μόνο την αξιοπιστία της διαιτησίας στην Κύπρο ή την αξιοπιστία του KOP. αλλά και η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας κάθε διαιτητή ξεχωριστά.

Ταυτόχρονα, τους κάλεσε να αποδείξουν με την παρουσία τους στα παιχνίδια ότι μπορούν να είναι μια ευκαιρία να «ανταποκριθούν» στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Όλα τα παραπάνω θα απαντηθούν σύντομα և θα καθορίσει τον βαθμό διαιτησίας ar, αντίστοιχα, εάν το αίτημα ξένων διαιτητών θα επιστρέψει στο τραπέζι.

Source