Αν παραμείνω σιωπηλός, μην σιωπάς, δεν μπορώ να γράψω! .. – Yavuz Selim DEMİRAĞ

Δημοσιογραφικό επάγγελμα “Παράλειψη ειδήσεων” Η παράδοση πρόκειται να μείνει σε μεγάλο βαθμό με την ψηφιακή τεχνολογία. Διαδίκτυο “Αποκλειστικά νέα”επίσης εκφυλισμένος. “Αποκοπή-αντιγραφή-επικόλληση” βιάζεται η τιμή της παραπομπής πηγών. Γίνεται διαδεδομένο ότι ο αριθμός των συνδρομητών και των οπαδών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι υψηλός και ότι το ειδησεογραφικό σχόλιο δημοσιεύτηκε πρώτα εκεί. Επίσης, η ζήλια εξελίσσεται άρρωστα. Αντί να θαυμάζονται, όσοι γράφουν την αλήθεια, το καλό, το όμορφο “Ανταγωνισμός” αγνοημένο όνομα. Οι θεσμικές σχέσεις, τα εξαιρετικά επιτεύγματα στο όνομα του χάρη, αγνοούνται με λίγες γραμμές και λίγο ασήμαντες λόγω της πολυπλοκότητας.

Δεν υπάρχει ηλικία ή χρόνος για μάθηση. Ειδικά τα βιβλία που γράφτηκαν με τη συσσώρευση πολλών ετών και την εξέταση εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων εγγράφων, πόσο μάλλον μερικές γραμμές, δεν ταιριάζουν σε ένα άρθρο, αν και ορισμένοι δεν αποδέχονται ότι οι πληροφορίες στο βιβλίο μπορούν να γραφτούν σε τόμους. “Παράδοση δικαιώματος” Προσπαθώ να εκπληρώσω το όνομά σου. Το αποτέλεσμα είναι “Η αξία υπόκειται σε κομπλιμέντο” αυτοι ειπαν. Αν δεν το κάνουμε σήμερα, το αύριο μπορεί να μην ενδιαφέρεται.

“Γραμμή ορίζοντα” Έφυγε 30 χρόνια πίσω. Μπορεί να ήταν υπό την επήρεια των συναισθημάτων του από καιρό σε καιρό, αλλά ποτέ δεν απέφυγε να είναι με την αλήθεια και την Αλήθεια. Έχουμε μείνει μακριά για να πάρουμε θέση για την εξουσία, γράφοντας υπό την επίδραση ιδεολογικών δόγματος και υποθέσεων αγάπης. Το επάγγελμά μας έχει κάποια πλεονεκτήματα. Τα νέα βιβλία υπογράφονται και αποστέλλονται από τους συγγραφείς τους. Έχουμε την πρώτη ευκαιρία να διαβάσουμε. Τόσο που οι τοπικοί συγγραφείς από διαφορετικές γωνιές της Ανατολίας μας φτάνουν σε ερασιτεχνικά έργα. Προσπαθώ να τηλεφωνώ σε όλους σχεδόν και να τους ευχαριστώ. Σε ορισμένα από τα άρθρα μου, προτείνω στον αναγνώστη να εισάγει 8-10 διαφορετικά βιβλία και να συνοψίσει τα θέματα. Μερικές φορές ένα βιβλίο δεν χωράει σε μια στήλη. Υπάρχουν τέτοια βιβλία “Ουάου!..” λέει. Επειδή δεν έχω μια άρρωστη συνήθεια σαν να ζηλεύω “Μην ζηλεύεις” Προτιμώ τη δήλωση. Δεν διστάζω να γράψω συγγραφείς και βιβλία που ζηλεύω.

Σήμερα, σε κάθε σελίδα υπογραμμίζω με χρωματιστά μολύβια και γράφω ερωτήσεις στα σημειωματάρια που έβαλα “Δεν θα είμαι σιωπηλός, δεν θα είμαι σιωπηλός” ο αξιότιμος επαγγελματίας πρεσβύτερος μας, Yalçın Doğan, “Σιακιτάπ”Θα γράψω τα μαθήματα που έμαθα από το υπέροχο έργο του.

Το αγόρι Cumhuriyet Doğan ξεκίνησε το δημοσιογραφικό του επάγγελμα, ενώ φορούσαμε κοντό παντελόνι. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Γερμανίας το 1965 και αποφοίτησε από την Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 1969. Μεταξύ 1970-1972, εργάστηκε ως παραγωγός στο Ankara Radio Kültür Yayınları. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Cumhuriyet στην Κωνσταντινούπολη το 1973. Αυτό το επάγγελμα “Τυφλή αγάπη”είναι. Η έξοδος από την Κωνσταντινούπολη και η επιστροφή στην Άγκυρα δεν είναι για κάθε πατέρα. Κυπριακή επιχείρηση ειρήνης Άρχισε να εργάζεται ως ανταποκριτής οικονομίας στο Γραφείο της Άγκυρας Cumhuriyet το 1974 και το 1981, μετά το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου, έγινε εκπρόσωπος της Άγκυρας της Δημοκρατίας, το πιο σημαντικό σχολείο του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας. Παρά τα χτυπήματα “Η κοινότητα του Τύπου που δεν συμφωνεί να τεθεί υπό την κηδεμονία”Το 1989, έγινε αρχικά αρθρογράφος στο Milliyet, έγινε συντονιστής εκδόσεων το 1992 και αρχισυντάκτης το 1999. Στη συνέχεια, ενώ συνεχίστηκε ως αρθρογράφος στο Hürriyet, η ναυαρχίδα του Ομίλου Doğan, το 2003, συνέχισε να γράφει για το Hürriyet μέχρι το 2015. Τα άρθρα του ως δημοσιογράφος διακόπτονται επειδή ενοχλούν όλες τις κυβερνήσεις.

Οι δημοσιογράφοι που εκπαιδεύτηκε όταν ήταν ο εκπρόσωπος της Cumhuriyet Ankara, και 8-10 αρχισυντάκτες ήταν μεταξύ των ατόμων με τα οποία συνεργάστηκε. Ο Yalçın Hodja δεν διαχωρίζεται επί του παρόντος από τη ζωή του. Το T24 έχει σοβαρούς οπαδούς στα κοινωνικά μέσα, μαζί με δημοσιογράφους που απολύθηκαν. Νικητής εκατοντάδων βραβείων. Έγραψε τις μέρες του στις 12 Σεπτεμβρίου “Πολιτική στη στενή οδό” Είναι ένα από τα πρώτα του έργα. “Fenerbahçe Republic” κρατά το φακό στη σχέση μεταξύ αθλητισμού και πολιτικής. “Τα χτυπήματα” Το έργο του με τίτλο Dersim Rebellion επικεντρώνεται στις πολιτικές σχέσεις στην Άγκυρα εκείνη την εποχή. επίσης “Η Ιστορία του Φασισμού στην Κομμουνιστική Διεθνή” Η μετάφρασή του από το γερμανικό “αντικατοπτρίζει τις σημερινές προβολές”.

Δεν μπορούσαμε να συναντηθούμε στην επαγγελματική μας ζωή στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Ο τρόπος μας για πρώτη φορά “Θήκη Calaters Odatv”Διασχίστηκε στο δικαστήριο Çağlayan. Σιγουρευτήκαμε με τις φιλοφρονήσεις τους. “Να προσέχεις τον εαυτό σου!” είχε προειδοποιήσει. “Μάθαμε πώς να πληρώνουμε την τιμή από εσάς. Πληρώνουμε, κύριε” Είπα. Πραγματοποιήθηκε κλήση πριν από 15 ημέρες μέσω τηλεφώνου: “Έγραψα κάτι που πιστεύω ότι θα σας ενδιαφέρει. Δώστε τη διεύθυνσή σας και θα την στείλω.” είπε. Εντυπωσιάστηκα πολύ. Τα μυστήρια της πρόσφατης ιστορίας μας με ξέσπασαν … Πριν και μετά το 1980, οι ιδιωτικές του συνομιλίες με τον αείμνηστο Ντεμιρέλ, τα χρόνια του Özal … “Υπολογισμοί”Τα αποτελέσματα της Δημοκρατίας στις ημέρες της Δημοκρατίας, τα καθήκοντα των πρεσβευτών των ΗΠΑ, τα αποτελέσματα της Δύναμης Σφυρί και τα άγνωστα γεγονότα που έζησε στη λεωφόρο της ομίχλης Δεν θα ήταν αν δεν έγραψα κάποια μέρη του βιβλίου, με τα οποία με εντυπωσίασαν τα τελευταία χρόνια και των οποίων οι προβολές έχω παρακολουθήσει σήμερα. Παρ’το τώρα …

.Source