Αν το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο, γιατί είναι το TRNC;

Ο προπονητής του Ankaragücü Hikmet Karaman επέκρινε την άρνηση της UEFA να επιτρέψει το διεθνές ποδόσφαιρο στην ΤΔΒΚ. “Αν το ποδόσφαιρο είναι καθολικό, γιατί δεν παίζει το TRNC στην UEFA;” ρώτησε.

Προπονητής Hikmet Karaman:

Ο προπονητής της Ankaragücü Hikmet Karaman επέκρινε την άρνηση της UEFA να επιτρέψει το διεθνές ποδόσφαιρο στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, λέγοντας: “Δεν μεταφέρετε τις ομάδες της ΤΔΒΚ στην UEFA, απαγορεύετε ακόμη και έναν φιλικό αγώνα. Δεν είναι αυτό κράτος; Αφήστε την UEFA απαντήστε σε αυτό πρώτα. ” είπε.

Ο Hikmet Karaman έκανε δήλωση μετά τον αγώνα εναντίον του Yukatel Denizlispor στην 36η εβδομάδα του Σούπερ Λιγκ με ισοπαλία 1-1.

Ο Karaman εξήγησε ότι θα προσεγγίσει το ζήτημα του πώς 12 λέσχες στην Ευρώπη αξιολογούν την προσπάθεια ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Σούπερ Λιγκ και είπε:

“Νομίζω, γιατί δεν παίζει το TRNC στην UEFA; Γιατί οι τουρκικές ομάδες δεν μπορούν να πάνε στην Κύπρο και να παίξουν φιλικούς αγώνες μεταξύ τους; Δεδομένου ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα καθολικό άθλημα που πρέπει να κάνουν όλοι. Από την άλλη πλευρά, ο γείτονάς του μπορεί να παίξει Η UEFA, αλλά η TRNC δεν μπορεί να παίξει. Είμαι πολύ περίεργος. Ο κόσμος έθεσε ένα χάος, αλλά κανείς δεν λέει ότι υπάρχει μια κατάσταση εκεί. Δεν παίρνετε τις ομάδες της TRNC στην UEFA, απαγορεύετε ακόμη και έναν φιλικό αγώνα. Isn ” σε αυτό το κράτος; Αφήστε την UEFA να το απαντήσει πρώτα. “

.Source