Αν υπήρχαν δικηγόροι όπως το Başgil – NEW ASIA

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ζούμε σε καιρούς που οι δικηγόροι πρέπει να μιλούν περισσότερο.

Εάν δεν έχουν ανοίξει καινούργιοι τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν συνολικά 84 νομικές σχολές στη χώρα μας (από το 2020), 38 εκ των οποίων είναι κράτος, 35 ιδρύματα και 11 στην Κύπρο. Ενώ υπάρχουν τόσες πολλές νομικές σχολές και τόσοι πολλοί δικηγόροι. Είναι καλό οιωνό ότι δεν ακούγονται οι δηλώσεις για το δικαστικό σύστημα;

17 Απριλίου (1967) γενναίος δικηγόρος Καθ. Δρ. Ήταν η επέτειος του θανάτου του Ali Fuat Başgil. Αν και ο Ali Fuat Başgil έχει θυμηθεί με εκτίμηση, δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι είναι γνωστός.

Καθηγητής Δρ. Είναι χρήσιμο να συνοψίσουμε μια συνομιλία με τον Alaaddin Karaca σχετικά με τον Ali Fuat Başgil. Καθηγητής Δρ. Η περίληψη της αξιολόγησης του Καράκα για το Başgil έχει ως εξής:

«Ο Ali Fuad Başgil, (…) 21 ετών, πήγε στο στρατό στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το 1914, υπηρέτησε στο μέτωπο του Καυκάσου για περίπου 4 χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1919, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, πήγε στο Παρίσι για εκπαίδευση το 1921, έλαβε δίπλωμα στη φιλοσοφία, την πολιτική επιστήμη και το δίκαιο και επέστρεψε στο σπίτι το 1929 ως γιατρός νομικής. (…) Το 1961, εξελέγη Γερουσιαστής Samsun από το Κόμμα Δικαιοσύνης. Έγινε υποψήφιος για την προεδρία, αλλά η υποψηφιότητά του εμποδίστηκε από την απειλή από τους putchists. (…) Εκλέχθηκε αναπληρωτής το 1965, διετέλεσε πρόεδρος της Συνταγματικής Επιτροπής στο Κοινοβούλιο και απεβίωσε στις 17 Απριλίου 1967.

«Ο Başgil Hodja είναι φυσικά δικηγόρος, νομικός μελετητής. (…) Η σημασία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ακόμη και σήμερα με ένα έργο με τίτλο «Head to the Youth», το έργο του για την εκπαίδευση και την κατάρτιση της νεολαίας. (…) Νομίζω ότι είναι ένα έργο για νέους ηλικίας 13 έως 25 ετών που τους διδάσκει μαθήματα ζωής και ισχυρίζεται ότι είναι οδηγός. (…)

Χαμάσετ, ρητορικός τόνος, χωρίς φανταχτερά λόγια στο Μπασπάσα με τη νεολαία… Αλλά 8-13. Αυτό το έργο πρέπει σίγουρα να διδαχθεί από καθηγητές κάπου μεταξύ των τάξεων.

«(Ερώτηση: Γιατί το γλωσσικό ζήτημα επηρέασε τόσο πολύ τον δάσκαλο;) Αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε άνευ προηγουμένου δολοφονία στην τουρκική γλώσσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γλώσσα είναι κοινή ιδιοκτησία των προγόνων και καμία κυβέρνηση ή εξουσία δεν μπορεί να παρεμβαίνει ή να διαθέτει αυτήν την κοινή ιδιοκτησία. πιο ξεκάθαρα, ένας γλωσσολόγος δεν μπορεί να εφεύρει μια νέα γλώσσα. (…) Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένας από τους επιστήμονες που χρησιμοποίησε καλύτερα τη νομική γλώσσα.

«(Ερώτηση: Γιατί είναι σημαντικές οι αναμνήσεις του Hodja;) Πρώτα απ ‘όλα, ο δάσκαλος υπηρέτησε στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, είναι στο μπροστινό μέρος. (…) Είναι σημαντικό από την άποψη της απεικόνισης της αγωνίας της Ανατολίας. Υπάρχει επίσης αυτό που έζησαν κατά τη διάρκεια και μετά το πραξικόπημα του 1960. (…) Οι σημερινοί νέοι πρέπει να διαβάσουν αυτές τις αναμνήσεις για να μάθουν για τις “διαδικασίες πραξικοπήματος”.

«(Ερώτηση: Μπορούμε να ανοίξουμε την προσέγγισή του στις έννοιες της ελευθερίας και της ισότητας;) Ξέρετε, η ενεργός πολιτική ζωή του ξεκινά μετά το 1960. Έγινε γερουσιαστής Samsun από την AP. Υπάρχει επίσης ένα γνωστό ζήτημα υποψηφιότητας για την προεδρία. Η Στρατιωτική Χούντα απαγορεύτηκε επίσης από αυτήν την υποψηφιότητα καλώντας και απειλώντας τον δάσκαλο προσωπικά, το οποίο έγραψε ξεκάθαρα στα απομνημονεύματά του. (…) Οι προσπάθειες της Τουρκίας να περάσει μια δημοκρατία με την πραγματική έννοια, με αυτόν τον τρόπο έχει έναν ξεχωριστό αγώνα να ζήσει σε μια ελεύθερη μορφή θρησκευτικής πίστης και λατρείας, έγραψε άρθρα. Εάν οι πολιτικοί είχαν λάβει υπόψη τις απόψεις του Başgil σχετικά με τον «κοσμικότητα», πολλά από τα προβλήματα θρησκευτικής πίστης που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν θα ήταν. (Ομιλία: Muaz Ergü, www.dunyabizim.com, 18 Απριλίου 2021)

Ναι, “οι προσπάθειες της Τουρκίας να περάσει μια δημοκρατία με την πραγματική έννοια”, όπως ο καθηγητής Δρ. Εορτάζουμε τον Μπασγκίλ με έλεος και προσευχόμαστε από τον Αλλάχ για το νέο Μπασγκίλ να βγει στο πεδίο του νόμου.

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Όλα τα δικαιώματα των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται στον ιστότοπό μας ανήκουν στην εφημερίδα Yeni Asya. Καμία είδηση ​​ή ολόκληρο άρθρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια, ακόμη και αν εμφανίζεται η πηγή. Ωστόσο, οι αναφερόμενες ειδήσεις ή μέρος του άρθρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν δίνοντας έναν ενεργό σύνδεσμο προς τις αναφερόμενες ειδήσεις ή άρθρο.

Source