Αξιολογήστε δεδομένα για τη δεύτερη δόση εντός 8 εβδομάδων (VID)

Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Δρ. Ο γιατρός μίλησε για την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, αλλά και για την ιδέα ότι το εμβόλιο AstraZeneca θα δοθεί δεύτερη δόση σε 8 εβδομάδες. Χριστός Πέτρος.

Σύμφωνα με τους όρους της άδειας εμβολίου, όπως εξήγησε, η δεύτερη δόση μπορεί να ληφθεί από την τέταρτη έως την 12η εβδομάδα. Η μελέτη έδειξε ότι “όσο μεγαλύτερη είναι η δεύτερη δόση, τόσο υψηλότερος είναι ο βαθμός προστασίας που επιτυγχάνεται, η οποία μπορεί να παραταθεί με την πάροδο του χρόνου.”

“Το εμβόλιο AstraZeneca έχει αποδειχθεί ότι έχει υψηλό βαθμό προστασίας, που υπερβαίνει το 70% της πρώτης δόσης εντός τριών μηνών. Ο καλύτερος χρόνος λοιπόν είναι τρεις μήνες. Ωστόσο, μια νέα μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι “αυστηρά τέσσερις εβδομάδες επιβεβαίωσαν την υψηλή αποτελεσματικότητα, η οποία μπορεί να μην έχει μεγάλη διαφορά εάν η δεύτερη δόση δοθεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα.”

Σημείωσε ότι η απόφαση των τεσσάρων εβδομάδων επέτρεψε σε πολλές χώρες να χρησιμοποιούν πολλές πρώτες δόσεις σε έναν πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό.

“Προκειμένου να συνεχιστεί η απόφαση և να μειωθεί αυτές τις εβδομάδες, πρέπει να εξετάσουμε τα κλινικά δεδομένα տվյալ εάν ο EMA δίνει διαφορετική απάντηση αυτές τις μέρες.”

Πρόσθεσε ότι ορισμένες εξελίξεις θα πραγματοποιηθούν αύριο ή Τετάρτη μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Ναρκωτικών.

Αλλά ας κάνουμε επίσης ερωτήσεις. Η ΟΚΕ εξετάζει το δεύτερο μέρος այս αυτά τα ζητήματα πιθανών περιορισμών. “Είναι στην ημερήσια διάταξη. Θα περιμένουμε τι θα μας πουν εάν συμβεί κάτι”.

Όσον αφορά το γιο onson և John onson “παγώνοντας”, ο Δρ. Ο Πέτρου είπε ότι οι αρχές των ΗΠΑ θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση εντός μίας εβδομάδας.

“Δεν πιστεύω ότι το εμβόλιο θα τεθεί εκτός λειτουργίας. Είναι ένα εμβόλιο που θα κάνει τη διαφορά և να βελτιώσει την επιδημιολογική εικόνα σε σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή είναι μια δόση. Φυσικά, έχω ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο όταν νομίζω ότι θα χρειαστώ μια δεύτερη αναμνηστική δόση νωρίτερα από άλλα εμβόλια.

Source