Απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Akar στον στρατηγό Haftar

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χούλουσι Ακάρ, Ο στρατηγός του Λιβυκού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ‘σε “Τουρκία Αρνήθηκε την ειρήνη και επέλεξε τον πόλεμο ».

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο NTV, ο Akar είπε, “Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ο δολοφόνος Haftar και οι υποστηρικτές του πρέπει να γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης τουρκικών στοιχείων, τα δολοφονικά στοιχεία Haftar θα θεωρούνται παντού νόμιμοι στόχοι.”

«Η TAF ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Εποχή»

Απευθυνόμενος στο προσωπικό μετά το δείπνο, ο Akar δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) περνούσαν μια πολυάσχολη περίοδο. Η TSK Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν και η ΤΔΒΚ Ακάρα δήλωσαν ότι η προσπάθεια να συμβάλει στην ασφάλεια της πρώτης πολιτικής ένωσης των χωρών της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων και να σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτική εκπαίδευση, συνεργασία και συμβουλευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη στη Λιβύη, ο Akar είπε ότι ως αποτέλεσμα των μελετών, περίπου 3.000 Λίβυοι έλαβαν εκπαίδευση.

«ΔΟΚΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΡΟΛΟ»

Ο Akar επεσήμανε ότι ορισμένες χώρες εμφανίστηκαν μετά την έναρξη της πολιτικής διαδικασίας και είπε: “Εκείνες που δεν ήταν στη μέση της εποχής τους προσπαθούν να πάρουν έναν ρόλο, parsa για τον εαυτό τους. Αυτό δεν πρέπει να παραβλεφθεί.”

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΧΑΛΙΚΟ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BAZAAR»

Δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης υποστηρίζει πολιτικές λύσεις, ο Akar έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το Haftar, το πιόνι των συνωμότων πραξικοπήματος και των ξένων εταίρων, το παιχνίδι των άλλων, ήρθε στην περιοχή στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών και την πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης που αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ, και άρχισε να φαίνεται σε αυταπάτες που στοχεύουν άμεσα τους Τούρκους στρατιώτες και τα στοιχεία της TAF, οι οποίοι παρείχαν συνεργασία στρατιωτικής εκπαίδευσης, βοήθεια και συμβουλευτική υποστήριξη. Δεδομένου ότι είναι κολλημένος, δεν έχει καμία προϋπόθεση να φύγει από το σπίτι του, έχει μπει σε αυταπάτες που στοχεύουν τα στοιχεία TSK για να κάνει κάτι με τον δικό του τρόπο. Το ζήτημα της εμπειρίας, της καρδιάς, του καρπού. Δεν μπορεί να δώσει τα χρήματά του και να φορέσει τα ρούχα του και να είναι στρατάρχος. Αυτός ο ανίκανος μουχτάρ ο ίδιος κάνει ό, τι μπορεί για να κάνει συνομιλίες, ομιλίες, πολιτικές λύσεις σε αδιέξοδο για λογαριασμό κάποιου και να καλύψει τις δικές του σφαγές, δολοφονίες και εγκλήματα.

ΕΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΘΥΜΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ο δολοφόνος Haftar και οι υποστηρικτές του πρέπει να γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης τουρκικών στοιχείων, τα στοιχεία του δολοφόνου Haftar θα θεωρούνται παντού νόμιμοι στόχοι. Αφήστε τους να το θυμούνται αυτό. Αφού κάνουν μια τέτοια κίνηση, δεν μπορούν να βρουν μέρος για να ξεφύγουν. Επομένως, όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί. Εδώ δημιουργήθηκε εκεχειρία και διεξάγονται πολιτικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο αυτής της εκεχειρίας. Αυτές οι πολιτικές συνομιλίες προσπαθούν να βρουν μια λύση. Έτσι, το σημείο εδώ είναι να βοηθήσουμε όλους να βρουν αυτήν την πολιτική λύση. Εκτός από αυτό, οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να ληφθεί είναι λάθος. Εάν αυτά δεν είναι κατανοητά, ξέρουμε πώς να εξηγήσουμε τη δύναμη του TSK με άλλο τρόπο και μέθοδο εάν δεν το έχει καταλάβει μέχρι σήμερα. ”

«Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟ»

Το Αιγαίο της Τουρκίας, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, με βάση το διεθνές δίκαιο, ο Ακάρ είπε ότι οι προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικών λύσεων, “προτίθενται εξαιρετικά καλά σε αυτό το θέμα”, ανέφερε. Μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο διερευνητικών μέτρων και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στον διαχωρισμό υγρών θυμίζει συνομιλίες στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, είπε:

“Η Τουρκία είναι η τρίτη από αυτές” ναι, ας συναντηθούμε “, λέει. Η ειρήνη μας παραμένει το χέρι όλου του αέρα που επεκτείνουμε ειλικρινά για μια λύση. Αλλά δυστυχώς επιμένει να δει ένα τρίτο μέρος, να κρατάει το χέρι. Η μόνη προσδοκία μας από τον φακό τρίτου μέρους μας, κοινή λογική, είναι λογική και λογική. αλλά δυστυχώς δεν το βρίσκουμε πάντα. Οι προκλήσεις σε όλη την Ελλάδα με τις προσπάθειες και τις επιδόσεις της Τουρκίας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες. ”

«Η συμπεριφορά μας στην Κύπρο δεν άλλαξε»

Η Κύπρος είναι ένα εθνικό ζήτημα για την Τουρκία, εκφράζοντας τον Akar, “Η προσέγγισή μας είναι ξεκάθαρη. Αυτό που έχουμε το 1974 Κύπρος Αν είμαστε οι ίδιοι σήμερα”, είπε και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχουν Τούρκοι στο νησί που μετράνε. Η αποδοχή αυτού δεν είναι δυνατή. Αυτό δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε υπό τις συνθήκες. Οι Έλληνες το καταλαβαίνουν, πρέπει να το δεις σε τρίτους. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος στην Τουρκία και δεν υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης οποιουδήποτε έργου δεν είναι η ΤΔΒΚ. Έχουμε την ευθύνη μας για όλα τα είδη ως εγγυητής, θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας.


Ενημερώθηκε στις: 27 Δεκεμβρίου 2020, 13:21

.Source